خبرگزاری کار ایران

افزایش جذابیت بازار سرمایه با حذف صفر از پول ملی

افزایش جذابیت بازار سرمایه با حذف صفر از پول ملی
کد خبر : ۵۱۵۳۳۵

در جلسه هیات دولت لایحه پولی و بانکی که در کمیسیون اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته بود، در قالب گزارشی در بین اعضای کابینه مطرح و بررسی شد و مراحل نهایی را طی کرد. از جمله مواردی که مورد اشاره قرار گرفت لایحه تغییر پول ایران از ریال به تومان و تعیین آن بر اساس ۱۰ ریال بود.

جهان اقتصاد نوشت: در جلسه هیات دولت لایحه پولی و بانکی که در کمیسیون اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته بود، در قالب گزارشی در بین اعضای کابینه مطرح و بررسی شد و مراحل نهایی را طی کرد. از جمله مواردی که مورد اشاره قرار گرفت لایحه تغییر پول ایران از ریال به تومان و تعیین آن بر اساس ۱۰ ریال بود.

اما این مسئله موضوع جدیدی نبود، چرا که در آذرماه سال گذشته هیات دولت در جریان بررسی لوایح بانکی موضوع تبدیل واحد پولی از ریال به تومان را مورد بررسی و تصویب قرار داده بود، این در حالی است که در لایحه پیشنهادی بانک مرکزی و براساس بند «ب» ماده (۲) آن این تغییر مطرح نیز نشده و واحد پول ایران ریال اعلام شده بود.

گر چه در فرآیند نهایی شدن بررسی و تصویب لوایح بانک مرکزی در جلسه هیات دولت بار دیگر موضوع تبدیل واحد پول ملی از ریال به تومان مورد تاکید قرار گرفته، اما این تغییر هنوز رسمیت پیدا نکرده و برای عملیاتی شدن به مصوبه مجلس نیاز دارد.

با توجه به اهمیت این موضوع با یک کار‌شناس ارشد اقتصادی گفتگو کرده‌ایم.

فردین آقابزرگی مدیر عامل کارگزاری بانک آینده در گفتگو با جهان اقتصاد با اشاره به تاثیر تبدیل ریال به تومان بر اقتصاد کشور گفت: تغییر واحد پول ملی اصولا تاثر خاصی بر وضعیت اقتصاد نباید داشته باشد. اما به جهت ایجاد جو روانی مبنی بر حادث شدن موقعیتی که ارزش پول ملی بواسطه تورم انباشته شده کاهش یافته است را تداعی می‌نماید.

آقابزرگی بیان داشت: لزوم بازنگری در مناسبات پول ملی در اقتصاد کشورهایی که تورم ساختاری دارند ناگزیر است و می‌تواند بطور مداوم مورد نظر و بازنگری قرار گیرد. همانطور که طی سالیان گذشته به اشکال مختلف این اصلاحات صورت پذیرفته و بعنوان مثال نرخ ارز به یکباره حدود سه برابر رشد کرد که این موضوع نیاز به اصلاحات در اقتصاد کشور را پیش از پیش مورد تاکید قرار داد.

این کار‌شناس اقتصادی افزود: هم اکنون نیز در برخی ابعاد بازنگری لازم است همانطور که در برنامه‌های مصوب دولت‌های پیشین نیز پیش بینی گردیده بود انتظار بر این است که حتی ۴ صفر از پول ملی حذف گردد و بجز آثار هزینه‌های فیزیکی چاپ اسکناس هزینه قابل توجهی نخواهیم داشت و پیش از این نیز مدت‌ها در این خصوص کار کار‌شناسی صورت گرفت و نتایج منطقی نیز حاصل شد، لیکن به اجرا درآوردن آن برنامه مدتی است به فراموشی سپرده شده است.

مدیر عامل کارگزاری بانک آینده با اشاره به اینکه تبدیل ریال به تومان هزینه بر است گفت: هزینه‌های انجام این اصلاحات از محل صرفه جوئی‌هایی که برای نگهداری اسکناس‌های کهنه انجام می‌دهیم قابل بازیافت است و هزینه جدیدی ایجاد نمی‌شود و طی ۲ یا ۳ سال این هزینه‌ها جبران خواهند شد.

وی با اشاره به تاثیر تبدیل ریال به تومان بر بازار سرمایه گفت: تنها تاثیر تغییر صفرهای پول ملی بر بورس دردرجه اول بعد روانی کاهش ارزش پول ملی است که جذابیت نگه داری و یا خرید سهام و سرمایه گذاری را تشدید خواهد کرد و دوم لزوم بستر لازم برای تطبیق انتقال اعداد و ارقام به سامانه‌های معاملات است.

آقابزرگی با اشاره به تاثیر تبدیل ریال به تومان بر صنعت بانک داری گفت: به نظر می‌رسد چنین تحولی در تغییر شکل ظاهری پول ملی درصنعت بانکداری روی نداده، تاثیر خاصی بجز صرفه جویی در نگه داری فیزیکی پول نخواهد داشت و حتی ممکن است جریان نقل و انتقال و افزایش گردش پول را نیز موجب شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز