مدیریت مصرف انرژی در شهرداریها ارمغانی برای اقتصاد مقاومتی
تهران با وجود اینکه در سالهای اخیر گامهای بلندی را در حوزه های مختلف توسعه شهری برداشته است اما همچنان در برخی بخشها با مشکلات و مسائل اقتصادی فراوانی روبه رو است.
جهان اقتصاد نوشت: تهران با وجود اینکه در سالهای اخیر گامهای بلندی را در حوزه های مختلف توسعه شهری برداشته است اما همچنان در برخی بخشها با مشکلات و مسائل اقتصادی فراوانی روبه رو است. گام برداشتن به سـوی اقتصـاد مقاومتی در حوزه شهری می تواند بستر مناسبی باشد برای هزینه کرد صحیح و کـاهش هزینـه هـای شـهری. گـردش مـالی در اقتصاد شهری بسیار بالاست، بر این اساس باید به مقوله اقتصاد شهری توجه ویژه ای شود چراکه با مدیریت هزینـه هـا از سوی مدیریت شهری و هزینه کردن در بخش ضروری میتوان برای توسعه شهری گام برداشت. به واقع پایتخت می تواند بستر اصـلی برای اجرا و عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی باشد که این امر نیازمند پیش نیازهای دقیقی اسـت.
با توجه به اینکه روند فعلی مصرف انرژی ، تهدیدی جدی برای سرمایه های ملی و محیط زیست تلقی می شود ، اصلاح الگوی مصرف برق و بکارگیری انرژی های نو یکی از راهکارهای اساسی کاهش این تهدید است. بسیاری از کشورهای صنعتی و برخی از کشورهای درحالتوسعه سالهاست در مواجه با بحران مصرف غیرمنطقی انرژی، سیاستها و مکانیسمهایی را برای صرفه جوی مصرف انرژی اعمال کرده اند. بهطورکلی در این کشورها سیاستهایی در حوزه حملونقل، مصرف بخش صنعت و کشاورزی، شیوههای نوین تولید انرژی و بهخصوص مصرف بخش خانگی، بهصورت همهجانبه اجراشده است و این کشورها با بهبود آنها توانستهاند به روشهای مؤثرتری برای مدیریت مصرف انرژی و کاهش آسیبهای زیستمحیطی دست یابند.
از همین رو اگر زیرساخت های لازم برای بهینهسازی مصرف انرژی در سطح مناطق و شهرداری ها ایجاد نشود ، بخش زیادی از ثروت شهر هزینه تامین انرژی می شود چرا که شهر تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی بیش یکهفتم جمعیت کشور را در خود جای داده است که به دلیل پیچیدگی مسائل و مشکلات شهری حل هر یک از آنها به نوعی به سایر عوامل وابسته است که در این میان توجه به اقتصاد شهری و تحول آن میتواند راهکاری اساسی برای برونرفت از مسائل و مشکلات شهری محسوب شود.
البته شهرداری تهران به عنوان یک نهاد اجتماعی و کلیدی تمهیداتی را برای بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی در ساختمانهای تابعه در راستای اقتصاد مقاومتی و بهبود و کاهش معضلات زیست محیطی در دستور کار خود قرار داده که از جمله آنها می توان به تجهیز ساختمان های شهرداری تهران به سیستم ممیزی انرژی، استفاده از سیستم هوشمند پکیج، تنظیم و بررسی سیستم های عایق حرارتی و … اشاره کرد.
بر این اساس باید توجه داشت اقتصاد شهری و صرفه جویی انرژی به نوعی ارتباط مستقیم با اقتصاد ملی دارد و توسعه اقتصاد شهری از مسیر دستیابی به اقتصاد مقاومتی و اجرای برنامه هایی که منجر به استفاده صحیح از انرژی شود محقق می شود.
جواد الفتی-معاون مالی و اقتصاد شهری