خبرگزاری کار ایران

پنج اقدام قابل پیش بینی چهار کشور عربی علیه قطر از زبان عبدالباری عطوان

پنج اقدام قابل پیش بینی چهار کشور عربی علیه قطر از زبان عبدالباری عطوان
کد خبر : ۵۰۶۹۱۷

عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی «رای الیوم» در مطلبی به بررسی دومین دور اقدامات احتمالی چهار کشور عربی از جمله عربستان علیه قطر پرداخت و نوشت: گمان نمی‌رود که دشمنان قطر پس از تهدیدها و هشدارهایی که مطرح کردند، دست بسته بمانند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم، عطوان افزود: می‌توان دور جدید اقدامات تحمیلی  کشورهای عربی علیه قطر را در موارد زیر پیش بینی کرد:

اقدام اول قابل پیش بینی، «تعلیق عضویت قطر در شورای همکاری خلیج فارس» است. عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در سخنان سابق خود به وضوح در این باره سخن گفته است برای مثال آنجا که گفت: «طلاق نزدیک است». اما سوال در این باره موضع دو شریک دیگر در این شورا یعنی کویت و سلطنت عمان مطرح است؟

اقدام دوم، «لغو اشتراک شبکه خبری الجزیره و دیگر شبکه‌های قطری در ماهواره «عرب ست» در ریاض و «نیل ست» در قاهره».

اقدام سوم احتمالی، «ارائه اسناد و مدارک به دادگاه کیفری بین المللی درباره دست داشتن شخصیت‌های قطری و اعضای خاندان حاکم در حمایت مالی از گروه‌های تروریستی است».

چهارمین اقدام نیز قرار دادن قطر در فهرست تحریم‌های اقتصادی همانند اقدام کشورهای عربی با اسرائیل پیش از مرحله پیمان‌های صلح و مخیر گذاشتن شرکت‌های بین المللی بین دو گزینه تعامل با قطر و یا تعامل با ائتلاف چهارکشورعربی ضد قطر از قبیل عربستان، امارات، بحرین و مصر.

و پنجمین و آخرین اقدام احتمالی کشورهای عربی علیه قطر نیز خارج کردن سپرده‌های امارات و عربستان از بانک‌های قطری (به میزان ۱۸ میلیارد دلار) و بلوکه کردن سپرده‌های قطر در چهار کشور عربی.

سردبیر رای الیوم با اشاره به اینکه «انور عشقی» شخصیت نزدیک به رژیم حاکم در عربستان در یک گفتگوی رادیویی درباره دو بخش علنی و سری اقدامات تحمیلی علیه قطر سخن گفت، در ادامه افزود: با توجه به سخن وی می‌توان چنین برداشت کرد که بخش سری اقدامات علیه قطر و چه بسا اقدام نهایی، گزینه نظامی باشد که در صورت مقاومت قطر در برابر تحریم‌های اقتصادی اعمال خواهد شد.

وی یادآور شد: به نظر می‌رسد نوعی طرح برای تحریک کودتای داخلی، سفید یا قرمز در قطر وجود دارد که شاید از سوی یکی از جناح‌های خاندان حاکم و یا برخی از قبایل قدرتمند قطری صورت گیرد همانند تلاش برای کودتا که در سال ۱۹۹۶م رخ داد.

عطوان در پایان مدعی شد: تفسیر دیگری نیز وجود دارد که آنچه گذشت را رد و یا تکمیل می‌کند آن هم احتمال حمایت لجستیکی سنگین ایران از نیروهای ترکیه است که هر هفته بر تعداد و تجهیزاتشان افزوده می‌شود و در صورت نیاز شکل گیری توافق سه گانه قطر، ترکیه و ایران است  که ستیزه جویی قطر را تفسیر می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز