لزوم تغییر ترکیب مدیران در دولت دوازدهم
انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا با همه افت وخیزها به پایان رسیده است و دولت دوازدهم با کولهباری از تجربیات دولت یازدهم و هم چنین پشتوانه آرای ۲۴ میلیونی مردم در شرف تشکیل است.
جهان اقتصاد نوشت: ناگفته پیداست که اقبال قابل توجهی که شامل حال دکتر روحانی برای ادامه مسیر دولت تدبیر و امید شده است، صرفا، ناشی از موفقیت کابینه یازدهم در برآوردن خواستهای به حق ملت ایران و تامین نیاز های اساسی جامعه و توفیق در عملکرد همه بخشهای مرتبط با قوه مجریه نبوده و نیست.
البته به ثمر رساندن برجام و سلسله اقدامات دولت در زمینه ارتقاء جایگاه بین المللی ایران و زدودن چهره هراس انگیزی که از ایران در مجامع بینالمللی ترسیم شده بود، نقش به سزایی در ترمیم روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای منطقه و سایر دولتهای عمدتا اروپایی داشته است، لیکن زمان بَر بودن و هم چنین کارشکنیهایی که در بازگشت فرایندهای منجر به ارتقای مراودات اقتصادی و مبادلات تجاری انجام شده، در مجموع باعث شده دولت یازدهم از این رهگذر در راستای عادی سازی رویهها و بهبود شاخصهای کلان و خرد اقتصادی توفیقات کم تر از انتظاری به دست آورد.
اما اوضاع در حوزه داخلی و مطالبات مردم از دولت خصوصا” در استانها کمی متفاوت است. نقش وزارت کشور در انتخاب استانداران هم سو با اهداف کلان دولت و برنامههای رئیس جمهور را نمیتوان نادیده گرفت.
بخش قابل توجهی از مشکلات مردم که میتوانست با عملکرد بهتر مدیران محلی در همان دولت یازدهم برطرف گردد، متأسفانه با تعلل و فرصت سوزی توسط بعضی از استانداران و مدیران محلی هم چنان پابرجاست.
لذا یکی از جدیترین اولویتهای دولت دوازدهم انتخاب ترکیب مناسبی از مدیران ستادی و استانداران و فرماندارانِ هم سو با تعهداتی است که رئیس جمهور منتخب به پشتوانه آن، رأی معنادار اکثریت ۵۷ درصدی را کسب کرده است.
نسبت آرای دکتر روحانی به تفکیک استانها مبیّن آن است که امیدِ استانهای محروم و کم تر برخوردار به کفایت سرپنجه تدبیر و امید در دولت دوازدهم است و این وظیفه سنگینی را بر دوش شخص رئیس جمهور و به تَبَع آن وزارت کشور مینهد.
از سوی دیگر لزوم عمل به وعده رئیس جمهور در به کارگیری از زنان و جوانان در بدنه مدیریت ارشد کشور خصوصا در استانها بیش از پیش ضروری به نظر میرسد، چرا که ظرفیت عظیم نیروهای فعال در انتخابات بار دیگر ثابت کرد که سپردن کارهای بزرگ به زنان و جوانان میتواند حماسه آفرین باشد و مجموعهای متنوع ، توانمند، خوش فکر و متعهد به آرمانهای گفتمان اصلاحات و اعتدالگرایی در جای جای میهن اسلامی در عرصه حضور دارند که اعتماد به ایشان منشاء خیر و برکات فراوان در آینده خواهد شد.
امید است در کلیه زیرمجموعههای دولت دوازدهم این رویکرد، آغاز شایسته گزینی و هم چنین بسترسازی برای تربیت نسل جدیدی از مدیرانِ آینده نظام اسلامیمان باشد و برکات این روند، باقیات الصالحاتِ دولت دوازدهم برای دولتهای آتی باشد و گنجینهای موزون از منابع انسانی متناسب با نیازهای آتی کشور شکل بگیرد و در آینده نیز به عنوان پشتوانه ای مطمئن و مستحکم زمینه ساز موفقیت و رشد و پیشرفت کشور قرار گیرد.
امیر آریا زند – فعال سیاسی اصلاح طلب