خبرگزاری کار ایران

انتقاد یک کارشناس شهری از شهرهایی که نیمی از جامعه را نادیده می‌گیرند

انتقاد یک کارشناس شهری از شهرهایی که نیمی از جامعه را نادیده می‌گیرند
کد خبر : ۴۸۹۳۶۶

یک کارشناس شهری با تاکید بر اینکه شورای پنجم به خصوص در کلانشهر تهران باید یک بازنگری در برنامه‌ها و نحوه مدیریت شهری به نفع زنان داشته باشد، گفت: زنان در جهان فقط 5 درصد شهرداران پایتخت‌ها را تشکیل می‌دهند، آنها همچنین 6 درصد شهرداران شهرهای میلیونی و 20 درصد اعضای شورای شهر در جهان را در اختیار دارند.

سید محسن طباطبایی مزدآبادی کارشناس مسائل شهری در نشستی با اشاره به اینکه یکی از مغفول‌ترین بخش‌های شهری توجه به سهم و مطالبات زنان از توسعه شهری است، گفت: الگوی توسعه پایدار توجه ویژه‌ای به گروه‌های در حاشیه به ویژه زنان برای حضور در عرصه شهری و مشارکت برای ساخت شهرهای فردا دارد.

طباطبایی با تاکید بر اینکه در مقیاس جهانی یک غفلت بزرگ از سهم و نقش زنان در حکمروایی شهری اتفاق افتاده است، یادآور شد: زنان در جهان فقط 5 درصد شهرداران پایتخت‌ها را تشکیل می‌دهند، آنها همچنین 6 درصد شهرداران شهرهای میلیونی و 20 درصد اعضای شورای شهر در جهان را در اختیار دارند این در حالی است که نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه علاوه بر سهم زنان از مدیریت شهری در بیشتر شهرها فضاهای شهری نیز اغلب مردمحور طراحی شده‌اند و از ظرافت‌های زنانه بی‌بهره‌اند؛ افزود: به خصوص در جامعه ما که دارای ارزش‌ها و اعتقادات فرهنگی دینی است حضور سالم، پویا و توام با نشاط زنان منوط به ایجاد بسترها و زیرساخت‌های لازم و همچنین عدالت در توزیع خدمات است.

کارشناس مسائل شهری با تاکید بر اینکه باید از مدیران شهری پرسید زنان چه سهمی از خدمات شهری دارند و آیا این سهم متناسب با حجم فعالیت آنها در سطوح شهرهاست، خاطرنشان کرد: تنها در خصوص دسترسی زنان و دختران به فضاهای ورزشی و امکانات تفریحی ما شاهد یک تبعیض و شکاف عمیق هستیم.

طباطبایی مزدآبادی با اشاره به اینکه بر خلاف تصور عموم، تهران از نظر سرانه ورزش در جایگاه مناسبی قرار ندارد، خاطرنشان نمود: آخرین آمارها میزان سرانه ورزشی تهران را کمتر از نیم متر مربع اعلام کرده‌اند که بر این اساس استان تهران در رتبه بیست و ششم کشور قرار دارد.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه با این حساب سهم زنان و مناسب سازی فضاهای ورزشی برای حضور دختران بسیار محدودتر می‌شود، گفت: شهرهای فردا شهرهای سلامت محورند و این سلامتی نیز تنها از دل گسترش بسترهای ورزش همگانی به خصوص برای زنان و دختران صورت می‌گیرد.

این استاد دانشگاه یکی دیگر از وظایف مدیریت شهری به خصوص شورای شهر را بسترسازی برای افزایش حضور توام با امنیت و اطمینان خاطر زنان در فضاهای شهری عنوان کرد و گفت: برخلاف برخی دیدگاه‌ها این امنیت صرفا با حضور نیروهای انتظامی صورت نمی‌گیرد بلکه شاکله شهر، سیمای آن، نورپردازی‌ها و نوع معماری ارتباط معناداری با ایجاد احساس اطمینان زنانه در شهر دارد.

مدیرمسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری ادامه داد: متاسفانه برخی برنامه ریزی‌ها در سطوح شهر به گونه‌ای است که شهرها را مردانه می‌کند، برای مثال سرویس دهی تاکسی‌های مخصوص بانوان اغلب در طول روز است و در ساعات شب کمتر این سرویس‌ها ارائه می‌شود.

طباطبایی مزدآبادی در پایان با تاکید بر اینکه شورای پنجم به خصوص در کلانشهر تهران باید یک بازنگری در برنامه‌ها و نحوه مدیریت شهری به نفع زنان داشته باشد، گفت: امیدواریم مردم در این دوره از نیروهایی حمایت کنند که دانش و درک درستی از مدیریت شهری داشته باشند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز