یخ قالیباف نمیگیرد
با آغاز تبلیغات ریاست جمهوری هر یک از کاندیداها سعی دارند با توسل به شیوههای تبلیغاتی به رقیب اصلی روحانی تبدیل شوند.
جهان اقتصاد نوشت: هر کدام از نامزدها تا این لحظه به صورت منطقی رفتارکردند اما، رفتار آقای قالیباف در مواجعه یک طرفه با آقای روحانی جای بحث و بررسی داد.
گویا وی تصمیم داد با هجمه به روحانی بدون در نظرگرفتن دستآوردهای وی در طول چهار سال گذشته، خود را رقیب جدی قالیباف نشان دهد.
البته هرچند عدهای تلاش دارند ابراهیم رئیسی را کاندیدای مورد اجماع جناح اصولگریان جلوه دهند اما، تا این لحظه به نظر میرسد آقای قالیباف بیشترین رای در میان اصولگریان را به خود اختصاص داده است.
جایگاه شهرداری تهران برای قالیباف این توهم را به وجود آورده که میتواند اصولگریان را نمایندگی کند این در حالی است که براساس برخی نظر سنجیها آقای قالیباف حدود ۲۴ درصد آرای و آقای رئیسی حدود ۱۵ درصد و آقای روحانی هم حدود۵۰ درصد آراء را تا این لحظه به خود اختصاص داده است.
در نتیجه قالیباف حق دارد که خود را یگانه رقیب روحانی در این انتخابات بداند. قالیباف تلاش میکند خود را اینچنین جلوه دهد که نگاهی به خارج ندارد و این روحانی است که به منظور توسعه کشور به خارج مینگرد
وی از این طریق قصد دارد رأی طبقه خاصی را به خود اختصاص دهد. قالیباف به برجام درحالتی هجمه میکند که مقامات عالی نظام اجازه مذاکرات هستهای را داده بودند.
واقعیت این است که قبل از برجام حداقل در زمینه اقتصادی خطراتی وجود داشت که اجازه تصوب برجام به هیئت مذاکره کننده ایران داده شد.
آقای روحانی مذاکرات را با مقامات عالی نظام درمیان گذاشت و مقامات عالی رتبه نظام از مذاکرات دفاع کردند که توافق هستهای حاصل شد.
قالیباف با بازی در زمین برجام دستآوردی به دست نمیآورد. به تعبیر بهتر یخ قالیباف در زمین برجام نمیگیرد. آقای روحانی در مقابل قالیباف جوابهای دندان شکنی خواهد داشت. اگر قطع نامهها به قوت خود باقی میماند شاید حضور ما درمنطقه در سطح فعلی نبود. اگر با عدم نتیجه در پرونده هستهای به دولت عراق در مبارزه با تروریست کمک میکردیم حتما آنها احساس خطر بیشتری از ایران داشتند و قطع نامههای بیشتری را علیه ایران به تصویب میرساندند.
اگر مذاکرات هستهای به نتیجه نمیرسد در فاصله نزدیکی شاهد برنامه نفت در برابر غذا بودیم پس چرا آقای قالیباف طوری سخن میگوید که برجام برای ما امنیت به ارمغان نیاورد. اگر برجام نبود وضع ما شکننده بود. آقای قالیباف چنین شعارهایی را در انتخابات گذشته داد و سعی کرد نشان دهد که عرصه جهادی حاضر است حتی به کف خیابان بیاید. اما کسی به وی توجهای نداشت. قالیباف از یک سو سعی دارد خود را به عنوان نیروی اصلاح طلب و از سوی دیگر خود را مدیر اجرایی قوی وابسطه به جناح اصولگریان نشان دهد. چنین مواضعی نشان از تعادل نیست و قالیباف با توسل به این ادبیات تنها به دنبال جذب آرای طبقه خاصی است که عملا بارها در این پروژه شکست خورده است.
علی صوفی-فعال سیاسی