مهدی تقوی:
مردم تورم بالای دوران احمدینژاد را فراموش نکنند
ثبتنام محمود احمدینژاد تنها از مبحث سیاسی قابل نقد و بررسی نیست و بیشک اقتصاد کشور بیش از حوزه سیاسی نگران تبعات این حضور است
جهان اقتصاد نوشت: ساختمان وزارت کشور در میدان فاطمی در روزهای ثبتنام نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شاهد حضور افرادی بسیاری اعم از رجل سیاسی و عوام بود.
با وجود حضور افراد مختلف که بعضا شکل و ظاهر عجیب ایشان جلب توجه میکرد و بهرغم حضور پرتعداد افراد شناختهشده، اما هیچ کدام به اندازه حضور و ثبتنام محمود احمدینژاد موجب توجه و تعجب اذهان عوام و خواص نشد.
با توجه به توصیه مقام معظم رهبری که محمود احمدینژاد را از حضور دوباره در انتخابات ریاست جمهوری منع کردهبودند و براساس گفتههای قبلی رئیس دولتهای نهم و دهم که حمید بقایی را به عنوان نامزد ریاست جمهوری همراهی خواهد کرد، کسی انتظار نداشت که نام احمدینژاد به فهرست بلند بالای نامزدهای این دوره اضافهشود.
پس از ثبتنام حمید بقایی که احمدینژاد و اسفندیار رحیم مشائی او را همراهی میکردند، رسانهها در انتظار سخنان جنجالی بهاریها بودند اما احمدینژاد همچون گذشته با دستانی پر از جنجال آمدهبود و با روکردن مدارک شناسایی و نشستن بر صندلی ثبتنام کنندگان اذهان عمومی را غافلگیر و بسیاری از حامیانش را عصبانی و دلخور کرد.
ثبتنام محمود احمدینژاد تنها از مبحث سیاسی قابل نقد و بررسی نیست و بیشک اقتصاد کشور بیش از حوزه سیاسی نگران تبعات این حضور است و بیشک تا زمان اعلام نظر شورای نگهبان برای تأیید صلاحیتها و در صورت تأیید گرفتن تا مشخص شدن نتیجه انتخابات، فعالیتهای اقتصادی تحت تأثیر بازگشت احتمالی احمدینژاد قرارخواهد گرفت و شاید بیش از همه در حوزه سرمایهگذاری خصوصا سرمایهگذاری خارجی شاهد توقف برنامهها باشیم.
دراین رابطه مهدی تقوی اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت و گو با خبرنگار جهان اقتصاد با یادآوری توصیه مقام معظم رهبری به محمود احمدینژاد برای حضور نیافتن در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: خرابکاریهای دولتهای نهم و دهم در حوزه اقتصاد که به افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی منتهیشد را باید در تاریخ ثبت کرد و به نظر میرسد یکی از دلایل توصیه مقام معظم رهبری برای حضور نیافتن رئیس دولت آن دوران در انتخابات همین موضوع باشد.
وی افزود: شورای نگهبان باید محمود احمدینژاد را رد صلاحیت کند زیرا نرخ رشد منفی و تورم ۴۰ درصدی بازمانده دوران ریاست جمهوری ایشان است.
تقوی با اشاره به اینکه مردم در آن دوران روزبه روز فقیرتر شدند، اظهارداشت: آسیبهای اجتماعی زیادی در دوران ریاست احمدینژاد بر دولت در کشور رواج یافت و اگر دوباره ایشان برمسند قدرت بنشیند مردم باید به دیگر کشورها مهاجرت کنند.
وی ادامهداد: کارنامه دولت نهم و دهم مؤید این است که ایشان اصلا صلاحیت قرارگرفتن دوباره در رأس دولت را ندارد و رسانهها باید اطلاع رسانی کنند که در آن دوران چه اتفاقات ناخوشایندی برای کشور رقم خورد.
استاد داشنگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه انتقاداتش به امروز برنمیگردد و در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد هم اقدامات او را نقد کردهاست، توضیحداد: براین باور هستم که هر کسی میداند با افزایش قیمت حاملهای انرژی تورم و رکود ایجاد میشود ولی احمدینژاد، وزراء و مشاورانش این را نمیدانستند.
وی گفت: امروز وظیفه ما به عنوان معلم اقتصاد و خبرنگاران به عنوان نمایندگان اذهان عمومی این است که تورم ۴۰ درصدی، نرخ رشد منفی اقتصاد و افزایش بیکاری در آن دوران را به مردم یادآوری کنیم.
تقوی با ابراز ناخشنودی خود از بیتوجهی محمود احمدینژاد به توصیه مقام معظم رهبری و ابراز امیدواری از اینکه شورای نگهبان صلاحیت ایشان را تأیید نکند، تأکیدکرد: اگر ایشان یا هرکدام از دوستانشان به عنوان رئیس جمهور انتخاب شوند مردم فقیر و فقیرتر میشوند و بسیاری چارهای جزء مهاجرت نخواهند داشت کنند.
رویا ایلکا