خودشیفتگان متوهم را تأیید صلاحیت نکنید
روزنامه جوان در یادداشتی با برشمردن ویژگیهای روانی و شخصیتی برخی کاندیداها و بیآنکه نامی از احمدی نژاد ببرد، خصوصیات او را برای رد صلاحیت کافی دانست.
در این یادداشت آمده است:
«حریص بودن»، «بدخلقی»، «کمظرفیتی در ناملایمات»، «دوگانگی در رفتار و بیان»، «انزواطلبی»، «شخصیسازی قدرت»، «مشورتناپذیری»، «ارضا ناشدگی در فرمانرانی»، «توهم من برتر»، «خودشیفتگی»، «جایگزینی حماقت و توهم به جای شجاعت»، «عدم ظرفیت در نگهداری اسرار دیگران و حکومت»، نقصهای مادرزاد جسمانی و... میتواند لجام قدرت را پاره یا با گرههای متعدد مواجه کند. هماکنون در بسیاری از دادگاههای غرب در کنار قاضی (حقوق) روانشناس نیز قرار میگیرد تا وقتی حقوقدان چگونگی جرم را بررسی میکند، روانشناس نیز چرایی آن را بررسی کند تا آنچه خارج از اراده فرد بوده و بر جرم اثر گذاشته است، شناسایی شود. مثلاً فردی که به برخی اقدامات سادیسم دارد با کسی که آگاهانه دست به جرم میزند، متفاوت دیده میشود.
بنابراین شورای محترم نگهبان در کنار توجه به خصایصی همچون توان مدیریتی و صفات دینی و مذهبی باید خصایص روانشناسانه فرد را نیز بررسی کند.
بسیاری از رفتارهای سیاسی ریشه سیاسی و حتی ایدئولوژیک ندارد، بلکه از خصایص فردی سرچشمه میگیرد. مثلاً برخی افراد از صدر انقلاب تاکنون با همه درگیر بودهاند و تصویر موجود از آنان یکپارچه تنش است .این خصایص فردی که عوام آن را «قدگیری» ترجمه میکنند در کجای بررسی صلاحیتها لحاظ میشود؟ میزان تأثیرپذیری از خانواده، اطرافیان، بدبینی یا خوشبینی مفرط در فردای حضور در قدرت بسیار بر روند تصمیمات مؤثر خواهد بود. توجه به این مسئله میتواند از پرداخت هزینههایی که تاکنون هدر رفته است، جلوگیری کند.