رشد۰٫۶ درصدی شاخص کل بورس
حقیقی ها در هفته گذشته سرمایه خود را وارد بازار سرمایه کردند به طوری که شاخص کل هم در هفته گذشته ۶/ ۰ درصد رشد کرد تا با ورود به کانال ۷۸ هزار واحدی به قدرت بیشتری دست یابد.
جهان اقتصاد نوشت: در پایان معاملات هفته منتهی به ۲۳ فروردین ماه ۹۶، شاخص کل با ۴۴۳ واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم ۷۸۱۳۲ واحد رسید.
این نماگر بازار حالا پس از ۱۸ روز کاری به ارتفاع ۷۸ هزار و ۱۳۲ واحدی رسیده و در این مدت با رشد ۳/ ۲ درصدی مواجه شده است.
شاخص بازار اول با ۳۳۳ واحد افزایش به رقم ۵۴۸۵۹ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۸۴۰ واحد افزایش عدد ۱۶۹۶۳۱ واحد را تجربه کرد و به ترتیب با ۶۱۰ / ۰ درصد کاهش و ۵۰ / ۰ درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در ۴ روز کاری سومین هفته سال ۹۶، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۱۰۹۰۳ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۶ / ۱۱۳ درصد افزایش یافته است.
در ضمن تعداد ۵۱۱۴۰ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۳۷۵ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۸۲ درصد و ۹۴ درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
براین اساس تعداد ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار برگه اوراق بدهی به ارزش ۱۳۵۶ میلیارد ریال معامله شد.
این درحالی است که تعداد ۲۰ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۲۱ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۴۲۴ درصد و ۳۸۴ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته همراه شد.
افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه
نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه (فاینکس ۲۰۱۷)، امروز (۲۶ فروردین ماه) ساعت ۹ صبح در سالن خلیج فارس با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهوری، علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی، دکتر همتی رئیس کل بیمه مرکزی و شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افتتاح خواهد شد. این نمایشگاه بهعنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه مالی است
رشد ۲٫۵ درصدی فرابورس از ابتدای سال
معاملات فرابورس ایران در هفته منتهی به ۲۵ فروردین ماه در حالی پایان یافت که در مقایسه با هفته پیشین تمامی نماگرهای فرابورس روند رو به رشدی را تجربه کردند و همگی سبزپوش بودند.
هفته گذشته آیفکس با رشد نزدیک به یک درصدی بازدهی خود از ابتدای سال را به ۲٫۵ درصد رساند. همزمان ارزش بازار نیز ۱٫۴ درصد افزایش یافت تا از ابتدای سال این نماگر بازار ۲٫۵ درصد رشد یابد.
در مجموع بازارهای فرابورس ایران نیز یکهزار و ۵۶۴ میلیون ورقه بهادار در ۱۶۰ هزار دفعه مورد مبادله قرار گرفت که ارزش آن ۶ هزار و ۹۵۶ میلیارد ریال بود. به این ترتیب شاهد افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی حجم و ارزش معاملات و بیش از ۹۰ درصدی تعداد دفعات دادوستد اوراق بهادار در بازارها بودیم.
در میان بازارهای سهام و اوراق فرابورس، بازار ابزارهای نوین مالی بهترین عملکرد در افزایش حجم و ارزش معاملات را تجربه کرد. در این بازار ۳۶ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۳ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال دادوستد شد که نسبت به هفته پیشین افزایش ۶۴۶ و ۲۷۴ درصدی در حجم و ارزش معاملات را نشان میداد. سایر بازارها نیز با رشد دادوستدها روبهرو شدند.
به ترتیب در بازارهای پایه، اول و دوم تعداد ۸۱۴، ۲۲۲ و ۴۹۱ میلیون سهم به ارزش یکهزار و ۲۴، ۳۹۶ و یکهزار و ۷۶۱ میلیارد ریال دادوستد شد. بازار شرکتهای کوچک و متوسط نیز میزبان معامله ۷۰۰ هزار سهم به ارزش ۴ میلیارد ریال بود.
همانگونه که اشاره شد اگرچه تمامی بازارهای فرابورس با بهبود حجم و ارزش معاملات روبهرو شدند اما بازار ابزارهای نوین مالی بهترین عملکرد را در میان بازارها تجربه کرد که نگاهی به ابزارهای معاملاتی در این بازار حاکی از آن است اوراق بدهی، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و اوراق تسهیلات مسکن به ترتیب بیش از ۲۰۰، ۷۰۰ و ۶۰ درصد افزایش در حجم و ارزش معاملات را تجربه کردند.
همزمان ارزش معاملات خرد در بازارهای اول، دوم، پایه و SME در فرابورس ایران نیز به ۲ هزار و ۹۴۷ میلیارد رسید که گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر با ارزش معاملاتی به میزان ۴۴۰ میلیارد ریال ۱۵ درصد از ارزش کل معاملات را از آنِ خود کرد و در صدر ایستاد. گروهای حملونقل و فلزات اساسی نیز به ترتیب ۱۱ و ۹ درصد از ارزش کل معاملات را به خود اختصاص دادند و در جایگاه دوم و سوم ایستادند.
هفته گذشته همچنین شاهد عرضه یکجای ۴۲٫۶۲ درصد از سهام کنترلی شرکت فروشگاههای زنجیرهای رفاه در بازار سوم فرابورس بودیم. ارزش این معامله ۳ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال بود و این عرضه در گروه خردهفروشی، به استثنای وسایل نقلیه موتوری رقم خورد.
مرتضی ابراهیمی