همآوردی با خویشتن، پیش شرط انتخابات
در هنگامه انتخابات رفتارهایی از اشخاص سر می زند که اثر مثبت و یا منفی ان بیش از زمانهای دیگر است.
جهان اقتصاد نوشت: هیجان و انگیزش در آستانه انتخابات در سطح جامعه و در میان مردم افزایش می یابد و برخی از اهالی سیاست هم از این میزان افزایش هیجان و حتی تنش بهرهجویی میکنند و از ازن نکته غافلند که اثر رفتار آنان در میان مردم و رفتارها آتی آنان باقی می ماند و همچون شجرهای آثار آن تا سالین متمادی در میان جامعه رواج خواهد داشت و اگر اتین رفتارها رفتارهای نادرستی باشند مسئولیت آثار آن هم با رواج دهنده است.
رقابت برای کسب رأی بیشتر از مردم نمیتواند بدون انکیزههای سازنده باشد و بر همین اساس نمیشود با دروغ، فریب و نیرنگ از مردم رأی گرفت و به آنان خدمت کرد. مردم پیش از هر چیزی نیرنگ بازیها را میبینند و از آن الگو میگیرند. در دولت پیشین که این رفتارها را پیش از استقرار و در هنگامه تبلیغات و در مناظرهها در پیش گرفت همین اتفاق افتاد و در دوران هشت ساله آنان که چون کابوسی برای مردم ایران بود چیزی جز فریب مردم و نیرنگ با آنان و دستاندازی به اموال و داراییهای آنان رواج نیافت و در چهار ساله اخیر هم یکی از موانع جدی پیشبرد اهداف توسعهای دولت، رسوب و ماندگاری همان آموزههای مخرب در میان مردم و بخشی از بدنه اجرایی نهادهای حکومتی است، اینک که بار دیگر در آستانه رشد هیجانات سیاسی و فعالتر شدن مباحث انتقادی و نقد برنامههای دولت برای کسب رأی بیشتر شدت خواهد گرفت میخواهم نامزدهای انتخابات را به تقوا و پرهیز از این رفاتار غیر منصفانه و خرب دعوت کنم. برای اینکه مردم به شما اعتماد کنند لازم نیست آنان را به فضایی مسموم، تیره و تار و نا امید کننده راهنمایی کنید تا از ترس فلاکت و نابودی و ویرانی به شما به عنوان تنها منجی آنان پناه بیاورند. می توان به مردم امید داد. به آنان وعده بدهید که توانایی شما برای ایجاد انگیزههای ملی و شورانگیزی برای سازندگی در کشور بیشتر از دیگران است.
هر چند این وعدهها هم در نظامی که ما در آن فعالیت می کنیم باید بر اساس راستی و تواناییهای وافعیمان باشد و با وعده دروغ و فریب مردم نمیتوان از مردم رأی گرفت. آنان حتی اگر فریب بخورند و با وعده دروغ زمام امور کش.ر را به دست دروغ پردازان بدهند، در زمان کوتاهی خواهند فهمید که آن وعدهها دروغ بوده و بر همین اساس با شما همان رفتاری را خواهند کید که شما با آنان کردهاید. به شما دروغ خواهند گفت با حکومت خود ناراستی و بیاطمینانی را پیشهخواهند کرد. اعتماد میان حاکمیت و مردم از میان خواهد رفت و بیشترین سرمایه اجتماعی که لازمه انسجام و قدرت حکومتها به شمار میآید، از دست خواهد رفت. خسارتی حاصل میشود که دولتی یک دورهای و دو دورهای نخوتاهد توانست آن را جبران کند زمان بسیار طولانی برای ترمیم اعتماد میان مردم و دولت لازم است. مخصوصا که مردم ایران در سالهای اخیر با ارائه تصویر نادرست از اوضاع کشور یک بار در دام عوامفریبی افتادهاند و خسارتهای فراوانی را از حیث اقتصادی و اجتماعی و حتی شخصیت بینالمللی خود دیدهاند و به نظر من طاقت ضربهخوردن دوباره از این دست را ندارند.
بنا برایان بر دیگر به طور جدی به همه کسانی که در این هنگامه میخواهند از مردم رأی بگیرند، اعم آز نامزدهای ریاست جمهوری و یا نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، پی از این که وارد آوردگاه انتخابات و رقابت با دیگران بشوند یک بار با خود همآوردی کنند و با خویشتن خویش عهد ببندند که برای دست یابی به موقعیت برتر در انتخابات از دروغ گویی، تهمت و افترا به دیگران، دادن وعدههای دروغ و توخالی، صدمه زدن به اعتماد عمومی با ارائه آمارهای ساختگی و دروغ علیه دولت و نهادهای حکومتی برای ناامید کردن مردم و ایجاد تصویر ناامید کننده از اوضاع کشور خویشنداری کنند. اگر مردم بتاور کنند که آیندهشات تیره و ترا و غم انگیزاست، معلوم نیست تاچه اندازه به شما برای نجات یافتن خودشان اعتماد کنند. آنان در موقعیتهایی پیش از این نشان داده اند که اگر فضای مخاطره آمیزی را که شما برایشان ترسیم میکنید باور کنند، ممکن است تصمیم دیگری بگیرند که قدرت یافت شمادر تصمیم آنان لحاظ نشده باشد. مراقب باشید اعتماد مردم، آینده آنان و موقعیت و آینده خودتان را با دروغ و فریب به مخاطره نیاندازید.
سعید تقیپور