رئیس خانهاقتصاد:
حاشیهسازی نامزدهای انتخابات به ضرر اقتصاد کشور است
دومین روز ثبتنام از نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با ثبتنام برخی چهرههای شناختهشده سیاسی همراهبود که محمود احمدی نژاد رئیس دولتهای نهم و دهم و حمید بقایی معاون وی از شاخصترین چهرههایی بودند که برای حضور در انتخابات ثبتنام کردند.
جهان اقتصاد نوشت: اگرچه افراد صاحبنامی چون سعود زریبافان دیگر معاون احمدینژاد، محمدعلی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی، مهدی خزعلی فرزند آیتالله خزعلی مدیر انتشارات حیان و سیدمصطفی میرسلیم عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی نیز پیش از این در ستاد انتخاباتی کشور حاضر شدهبودند، اما اعلام حضور هیچ یک از این افراد حتی حمید بقایی، به اندازه ثبتنام رئیس دولتهای نهم و دهم حاشیهساز نبود، بالاخص که پیش از این مقام معظم رهبری به ایشان توصیه کردهبودند که در انتخابات این دوره نامزد نشوند.
گذشته از زوایای سیاسی نامزدی محمود احمدینژاد، حاشیههای حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری و احتمال حضور وی به ساختمان پاستور برای اقتصاد کشور، قابل بحث و بررسی است.
ابراهیم جمیلی رئیس خانه اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد به تشریح تبعات ناآرامی فضای سیاسی براقتصاد کشور پرداخت و منفیشدن شاخص تعداد زیادی از شرکتهای در بازار بورس همزمان با دومین روز ثبتنام از نامزدهای ریاست جمهوری را به نوعی عکسالعمل بازار سرمایه نسبت به اتفاقاتی که در ستاد انتخاباتی کشور میگذرد دانست.
وی با تاکید بر نیاز کشور به آرامش، اظهارداشت: در مقطع زمانی کنونی، تشدید اختلاف و دعواهای گروهی و جناحی آثار منفی خود را در تجارت خارجی و بازار داخلی نشان میدهد.
رئیس شورای بازرگانی ایران و هند با اشاره به اینکه نبود احزاب فعال در کشور یکی از نقاط ضعف حوزه سیاسی است، افزود: افراد حاضر در رقابتهای انتخاباتی هرچه میخواهند انجام دهند باید به گونهای باشد که بر اقتصاد کشور اثر منفی نگذارند و بازار را دچار التهاب نکنند.
وی با تاکید براینکه بازار نیازمند ثبات و حاکمشدن آرامش در اقتصاد است، تصریحکرد: اختلافات جناحی نباید بر بازار تأثیر منفی بگذارد و باید این پیام را داشتهباشند که هر فردی رئیسجمهور شود از تولید و اشتغال حمایت میکند.
جملیی ادامهداد: نامزدها باید به گونهای رفتار کنند که موجب تشویق و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی شود و حضور هر نامزدی که موجب التهاب بازار و نگرانی سرمایهگذاران شود به ضرر منافع ملی کشور است.
وی با اشاره به اینکه میخواهیم رئیسجمهوری انتخاب کنیم که از منافع ملی حمایت کند و به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک کند، توضیحداد: نامزدی افرادی که موجب تشدید اختلافات شده و فضای سیاسی و متعاقب آن فضای اقتصادی را ملتهب کند برعلیه منافع ملی و مردم است.
عضو پیشین هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: باید بر رفاه مردم، آرامش تولید، حمایت از سرمایهگذار داخلی و جذب سرمایه گذار خارجی متمرکز شویم.
جمیلی در پایان با ابراز تأسف از اینکه در فضای سیاسی کشور حاشیهها بر متن غلبه کردهاست، گفت: حاشیهسازیها در فضای سیاسی کشور افزایش یافته و این روند، ثبات و رشد اقتصادی کشور را تهدید میکند.
علی شفائی