خبرگزاری کار ایران

کاهش اکتشافات نفتی جهان در سال ۲۰۱۶

کاهش اکتشافات نفتی جهان در سال ۲۰۱۶
کد خبر : ۴۶۵۶۷۵

حجم اکتشافات منابع متعارف هیدروکربوری در سال ۲۰۱۶، نسبت به سال پیش از آن ۲۵ درصد کاهش یافت.

به گزارش ایلنا، جهان اقتصاد نوشت: از سال ۲۰۱۳ هر ساله شاهد گزارش مشابهی هستیم: اکتشافات نفتی و گازی شرکت‌های نفتی کاهش یافته است. بر اساس برآوردهای اولیه منتشر شده توسط موسسه وود مکنزی، حجم منابع متعارف هیدروکربوری اکتشاف شده به ۱۱٫۶ میلیارد معادل بشکه نفت در سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است. این امر نشان دهنده کاهش ۲۵ درصدی نسبت به سال پیش از آن (۲۰۱۵) است که ۱۵٫۵ میلیارد بشکه برآورد شده بود. این سطح از منابع اکتشافی در مقایسه با اکتشاف ۵۹ میلیارد بشکه در سال ۲۰۰۵ یا ۴۲٫۸ میلیارد بشکه در سال ۲۰۱۰ بسیار پایین است.

البته این برآوردها شامل نفت و گاز شیل (که می‌تواند تفاوتی جزیی در نتایج ایجاد کند) نیست: سال گذشته در همین بخش بزرگترین اکتشاف تگزاس آمریکا توسط شرکت آپاچی با ۱۵ میلیارد بشکه شامل ۳ میلیارد بشکه نفت به ثمر رسید. در ادامه نیز بررسی‌های زمین شناسی آمریکا در ماه نوامبر به برآورد ۲۰ میلیارد بشکه نفت در منطقه انجامید.

سال گذشته، بزرگترین اکتشاف منابع متعارف توسط شرکت کوچکی به نام کالیوس انرژی که در زمینه اکتشاف تخصص دارد با ۱٫۸ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال در شمال آلاسکا تحقق پیدا کرد. شرکت کوسموس نیز در سنگال، یک میدان گازی عظیم کشف کرد. همچنین شرکت اکسون موبیل با همکاری برخی شرکت‌های دیگر مانند توتال، یک میدان نفتی مهم در نیجریه کشف کرد.

***نتایج ضعیف

دستاوردهای ناچیز اکتشاف در سال گذشته با پایین بودن بهای نفت که منجربه کاهش سرمایه گذاری‌های شرکت‌های نفتی از سال ۲۰۱۴ شده است، توضیح داده می‌شود. مخارج اکتشاف در سال گذشته میلادی به ۴۰ میلیارد دلار کاهش یافت، حال آن که این رقم در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار بود. علاوه بر این، شرکت‌ها بیش از پیش نا امید شدند: میدان‌های عظیم برای اکتشاف کاهش یافته اند.

با وجود این و با افزایش بهای نفت از ۳۰ دلار در آغاز سال ۲۰۱۶ به ۵۵ دلار در پایان ماه نوامبر، ممکن است روند مذکور در سال جاری وارونه شود. اندرو لاتم از کارشناسان وود مکنزی با وجود پیش بینی اش از کاهش مخارج اکتشاف به ۳۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ و افزایش آن به ۴۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸، معتقد است که اوضاع اکتشاف در آینده بهتر می‌شود چرا که بهبود بهره وری و کاهش قیمت‌ها به طور محسوسی هزینه‌های حفر چاه‌های اکتشافی را کاهش می‌دهد.

وی معتقد است که در ۴۰ شرکت اصلی اکتشاف، هزینه خالص حفر یک چاه از ۸۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴، به ۴۰ میلیون دلار کاهش می‌یابد. به همین ترتیب، توتال با وجود احتمال کاهش بودجه اش از ۱٫۴ به ۱٫۲۵ میلیارد دلار، در نظر دارد که در برابر حفر ۱۹ چاه در سال گذشته میلادی، در سال جاری ۲۷ چاه حفر کند. بر این اساس وود مکنزی برآورد کرده است که تعداد چاه‌های حفر شده در جهان پس از کاهش به ۴۳۱ عدد در سال ۲۰۱۶ (یک سوم تعداد سال ۲۰۰۰)، در سال جاری به ۵۰۰ عدد افزایش پیدا کند.

محمد مهدی میثمی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز