کاهش نیم درصدی شاخص کل بورس
در پایان معاملات هفته منتهی به ۱۱ اسفند ماه ۹۵، شاخص کل با ۵ / ۰ درصد کاهش روبرو شد.
به گزارش ایلنا، جهان اقتصاد نوشت: در پایان معاملات هفته منتهی به ۱۱ اسفند ماه ۹۵، شاخص کل با ۳۷۲ واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم ۷۷۴۷۵ واحد رسید.
شاخص بازار اول با ۸۰ واحد کاهش به رقم ۵۵۰۲۹ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۱۸۱۸ واحد کاهش عدد ۱۶۴۶۸۳ واحد را تجربه کرد و به ترتیب با ۱ / ۰ درصد کاهش و ۰۹ / ۱ درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در ۵ روز کاری این هفته ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۹۵۰۰ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۱۸ درصد کاهش یافته است.
در ضمن تعداد ۴۰۱۲ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۲۸۰ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۳۰ درصد کاهش و ۲ درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
براین اساس تعداد ۱ میلیون برگه اوراق بدهی به ارزش ۷۷۸ میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب ۵۸ درصد و ۵۹ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته را نشان می دهد.
این درحالی است که تعداد ۲۲ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۵۱ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۲۹ درصد و ۴۳ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته همراه شد.
در آخرین روز معاملاتی هفته جاری گروه صنعت با ارزش معاملات ۹۳٫۵ میلیارد تومان، گروه فلزات اساسی با ارزش معاملات بیش از ۲۱ میلیارد تومان، گروه خودرو با ارزش معاملات بیش از ۱۳٫۵ میلیارد تومان، گروه بانک ها با ارزش معاملات ۶٫۷ میلیارد تومان و گروه سرمایه گذاری ها با ارزش معامله بیش از ۶٫۴ میلیارد تومان پر معامله ترین گروه های بورسی بازار سهام بودند.
در هفتهای که گذشت ارزش کل بازار سهام از ۳۲۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان در انتهای هفته قبل به ۳۲۴ هزار و ۹۳۵ میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد که حاکی از افت حدود یک هزار و ۴۴۴ میلیارد تومانی کل ارزش بازار بورس تهران بود.
**گشایش نماد بورس کالای ایران
در هفته منتهی به ۱۳ اسفندماه حجم و ارزش معاملات فرابورس با رشد چشمگیر ۷۹ و ۸۳ درصدی مواجه شد؛ بدین ترتیب در این هفته در بازارهای ششگانه این رکن بازار سرمایه شاهد دادوستد یک هزار و ۶۳۸ میلیون ورقه به ارزش بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال بودیم که این حجم از معاملات در ۱۲۱ هزار نوبت دادوستدی صورت گرفت.
شاخص کل فرابورس ایران در روز انتهایی هفته جاری نسبت به مدت مشابه هفته گذشته ۳٫۲ واحد معادل ۴/. درصد رشد را تجربه کرد و در نهایت با ایستادن در ارتفاع ۸۷۰ واحدی معاملات این هفته را به پایان رساند.
حجم و ارزش معاملات فرابورس در هفته منتهی به ۱۳ اسفندماه نیز با رشد چشمگیر ۷۹ و ۸۳ درصدی مواجه شد؛ بدین ترتیب در این هفته در بازارهای ششگانه این رکن بازار سرمایه شاهد دادوستد یک هزار و ۶۳۸ میلیون ورقه به ارزش بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال بودیم که این حجم از معاملات در ۱۲۱ هزار نوبت دادوستدی صورت گرفت.
در ۵ روز معاملاتی این هفته در بازار سهام (مجموع بازارهای اول، دوم، پایه و شرکتهای کوچک و متوسط) یک میلیون و ۵۸۸ میلیون سهم به ارزش ۴ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال دستبهدست شد که بازار دوم ۴۶ درصد از حجم و ۷۵ درصد از ارزش این معاملات را در اختیار خود گرفت. این بازار با نقلوانتقال ۷۳۲ میلیون سهم به ارزش ۳ هزار و ۳۳۲ میلیارد ریال، رشد ۲۳۲ درصدی در حجم و ۱۴۵ درصدی در ارزش معاملات را نسبت به هفته پیش تجربه کرد. در مقابل بازار اول با ثبت کاهش حجم و ارزش معاملات به میزان ۴۱ و ۳۴ درصد همراه شد.
در بازار ابزراهای نوین مالی نیز ۵۰ میلیون ورقه به ارزش ۷ هزار و ۶۵۳ میلیارد ریال در ۲۷ هزار نوبت دادوستدی معامله شد و درحالی که رشد چشمگیر حجم و ارزش را در این بازار شاهد بودیم در تعداد معاملات کاهش این متغیر به ثبت رسید.
در این بازار طی هفتهای که گذشت اوراق بدهی در صدر ایستاد و صندوق سرمایهگذاری قابل معامله و اوراق گواهی تسهیلات مسکن به ترتیب رتبههای بعدی را در اختیار گرفتند.
در هفته دوم اسفندماه رویدادهای متنوعی رخ داد که مهمترین آنها گشایش نماد بورس کالای ایران (سهامی عام) در نمادهای «کالا۱۱، کالا۲۱، کالا۳۱ و کالا۴۱» در تابلو الف بازار پایه فرابورس بود. شرکت بورس کالای ایران در گروه صنعت (فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط) قرار دارد.
از سوی دیگر معامله عرضه عمده ۱۸٫۸۷ درصد از سهام مدیریتی غیرکنترلی شرکت گروه صنایع کاغذ پارس در نماد «چکاپا۴» در روز ۹ اسفند قطعیت یافت در حالی که تاریخ عرضه سهام این شرکت ۴ اسفندماه بود.
همچنین میتوان از قطعیت معامله عرضه عمده ۲۰ درصد از سهام مدیریتی غیرکنترلی شرکت ریل سیر کوثر در بازار دوم به عنوان یکی دیگر از رویدادهای این هفته نام برد.
صنایع پیشرو معاملات این هفته فرابورس
با نگاهی به ارزش معاملات خرد بازار سهام، نام پیمانکاری صنعتی را درمیان ۱۰ صنعت برتر نمیبینیم درحالی که این گروه در دو هفته گذشته بیشترین سهم از ارزش کل را به خود اختصاص داده بود.
این هفته گروه محصولات شیمیایی سهم ۲۱ درصدی ارزش معاملات و رتبه نخست را در میان صنایع فرابورسی در اختیار گرفت. در ادامه جایگاههای دوم تا ششم به ترتیب به گروههای اطلاعات و ارتباطات؛ فلزات اساسی؛ حملونقل، انبارداری و ارتباطات؛ بانکها و موسسات اعتباری و محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر تعلق گرفت.
مرتضی ابراهیمی