ترجمه دایره المعارفی مهم در شناخت مبانی و اصولِ سیاست ورزی حزبی؛
کتابِ ارزشمندِ “دانشنامه سیاست حزبی” را انتشارات “روزنه” در ۶۷۴ صفحه و با بهای ۴۶۵۰۰ تومان روانه پیشخانِ کتابفروشیها کرده است. بهراد بهشتی نقدی بر این کتاب نوشته است.
به گزارش ایلنا، امروزه “دموکراسی” در قالب نظامهای انتخاباتی، وجهِ غالبِ سیاست ورزی در جوامعِ مدرن و پیشرفته است و فعالیتِ مؤثرِ احزاب، نهادهای مدنی و رسانههای آزاد نیز بخشِ مهم و جدایی ناپذیر این گونه نظامها به شمار میرود؛ به گونهای که دموکراسی و انتخابات، بدونِ حضورِ آزادِ احزاب، تشکلهای غیردولتی و رسانهها، به موجودِ ناقص الخلقه و عقب ماندهای میماند که بیش از آنکه یارِ شاطرِ خواهندگانش باشد، بارِ خاطر آنان است. خطرِ افتادن به دامِ غوغاسالاری و عوام انگیزی (پوپولیسم) و نیز دیکتاتوریِ آشکار و پنهان در جامه نظامهایِ انتخاباتیِ صوری بزرگترینِ تهدیدِ دموکراسی محسوب میشود؛ و حاکمانِ خودکامهای که یارای مقابله صریح با نام دموکراسی و انتخابات را ندارند، میکوشند با حذف احزاب، جامعه مدنی و رسانههای آزاد و یا با ایجاد نظامهای تک حزبی و جوامع تک صدایی منویّات خود را به کرسی بنشانند.
در همین زمینه، سرانجام پس از مدتها چشم به راهی، کتاب ارزنده و پراهمیت “دانشنامه سیاست حزبی” به بازار کتاب ایران راه یافت و روی پیشخانِ کتابفروشیها خودنمایی کرد.
این اثر ترجمهای از کتاب “Handbook of party politics” است که مرجعی یگانه و کم نظیر در موضوع خود به شمار میرود و جای خالی آن در کتابخانهها و در میان احزاب و فعالانِ حزبیِ فارسی زبان به شدت و وضوح احساس می شد.
“دانشنامه سیاست حزبی” دسترنج پژوهش و اندیشه ورزی ۴۸ تن از دانشوران و پژوهشگران نام آورِ علمِ سیاست و کارشناسانِ نخبه تحزب در دنیا به شمار میرود؛ و این کتاب را دو محقق برجسته بین المللی در زمینه شناخت سازوکارهایِ حزبی: ویلیام کروتی و ریچارد. اس کاتز تدوین و ویراستاری کردهاند.
“دانشنامه سیاست حزبی” در دو مقدمه و شش بخش و ۴۱ فصل/مقاله (۴ فصل کتاب که به علت پرداختن به مسائل خاص جامعه و سیاست آمریکا، به کار خواننده ایرانی نمی آمده، حذف شده است.) فراهم آمده و طیف گستردهای از مسائل نظری و کارکردی احزاب و سیاستِ حزبی را در جهان به تفصیل بررسیده است.
در پایان هر فصل نیز منابع آن به زبان اصلی آورده شده است که به کار محققان و علاقهمندان به مطالعه افزونتر میآید. برخی از فصول این کتاب هم پی نوشتها و توضیحاتی به زبان فارسی دارد. همچنین در جایجای متن این کتاب، برخی از فرازهای مهم، درون کادرهایی قرار گرفته است که توجه بیشتر خوانندگان و مخاطبان را بر میانگیزد.