بلیتها در راه بازار سیاه
آنطور که پیداست حواشی، قصد خداحافظی با جشنواره فیلم فجر را ندارد و امسال هم آنطور که از ابتدای کار پیداست، با جشنواره پرحاشیهای روبهرو خواهیم بود. جدا ازتمامی موضوعات فنی و غیرفنی، آیا واقعا وقت آن نرسیده که بعد از سیوپنج دوره،جشنواره سی وپنجم با برنامهتر وآبرومندانهتر برگزار شود؟
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه قانون، در روزهای اخیر سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر با حواشی گوناگونی روبهرو شده که اولین و پررنگترین این حاشیهها، مربوط به پیشفروش بلیط جشنواره سیوپنجم است. ماجرا از این قرار است که مساله پیشفروش بلیتهای جشنواره امسال به دلیل واگذاری به سایتی تازه تاسیس، مشکلات بسیاری را برای مراجعان به همراه داشته و بسیاری از مخاطبان این جشنواره را شاکی و ناراضی کرده است. سرانجام در نتیجه اختلالی که در فروش اینترنتی بلیتهای جشنواره به وجود آمد، دبیر جشنواره ناچار شد اعلام کند، علاقهمندان با مراجعه حضوری بلیتهای خود را تهیه کنند.
بلیطهای جشنواره فیلم فجر همواره خبر ساز بوده،چه از لحاظ سهمیههای سازمانی،ارگانی و شخصی و چه در زمان فروش و از نظر راهافتادن بازار سیاه بلیطهای جشنواره. امسال هم که موضوع اختلال در سایت پیشفروش بلیطهای جشنواره فیلم فجر سبب شده تا نارضایتی مخاطبان به حداکثر میزان ممکن برسد. سوال ابتدایی که در این خصوص پیش میآید این است که آیا جشنوارهای که سیوپنج دوره را از سر گذرانده، همچنان باید اسیر چنین حواشی باشد و با چنین مشکلاتی دست به گریبان باشد؟ سوال دوم هم در خصوص انتخاب شرکت پشتیبان سایت جشنواره فجر پیش میآید که چرا این شرکت جدید برای فروش بلیتها انتخاب شدهاند که چنین مشکلاتی پدید آید؟ حیدری دبیر جشنواره در این خصوص گفته:« از پنج شش ماه پیش شرکت فنا، طراحی سایت عرضه بلیتهای جشنواره را پیشنهاد داده بود. صحبتهای ما با مسئولان این سایت به این ترتیب بود که بلیتهای فیلمهای جشنواره از طریق این سایت به فروش برسد و بعد در اختیار صنوف سینمایی قرار بگیرد».
او در پاسخ به این پرسش که دلیل تغییر سایت عرضه بلیت چه بوده و قرارداد با مسئولان سایت به چه ترتیب بسته شده است توضیح داده: «مسئولان این سایت به عنوان متقاضی، سامانه خود را پیشنهاد دادند. شرکت فنا، شرکتی معتبر است که برای به نتیجه رسیدن با آنان جلسات متعددی داشتیم، در این جلسات نمایندگان شورای عالی، تهیهکنندگان و خانه سینما شرکت کردند». آقای حیدری،دبیر جشنواره سیوپنجم با توضیح موارد پیش پا افتاده از توضیح این موضوع سرباز میزند که آیا اساسا هرشرکتی که درخواستی را مبنی بر برگزاری جشنواره می دهد، باید با پیشنهاد آن موافقت کرد؟
حیدری برای توجیه این مشکل بهوجود آمده، دست به توضیح مواردی میزند که به فرض درستی باز هم محل سوال میشود که چرا باید اوضاع برنامهریزی برای معتبرترین جشنواره سینمایی کشور این چنین باشد که با شروع مراجعهها به سایت این مشکلات پدید آید؟ حیدری در این خصوص گفته بود:« کار تا مرحله رونمایی موفق بود و مشکلی وجود نداشت. در دو روز اول که این سامانه کارش را انجام میداد، خیلی موفق بود اما وقتی حجم و تعداد مراجعهکنندگان بالا رفت، سایت به مشکل برخورد و مراجعهکنندگان بسیاری پشت صف ماندند».
نکته جالب توجه در خصوص اختلال بهوجود آمده در پیشفروش بلیطهای جشنواره فجر این موضوع است که اگر سایت جشنواره، توانایی پشتیبانی از این حجم مراجعان را ندارد و نمیتواند پاسخگوی رجوع آنان برای تهیه بلیط باشد، پس این حجم از بلیطهای موجود در بازارسیاه از کجا آمده و سر از بازارهای غیر رسمی در آورده است؟سوالی که نه تنها ما،بلکه برگزارکنندگان این جشنواره هم گویا جوابی برای آن ندارند. سرانجام پس از جنجالهای فراوان بر سر راه پیشفروش بلیطهای جشنواره فجر،محمد حیدری، دبیر این جشنواره از این اختلال بهوجود آمده عذر خواهی و اعلام کرد، خرید بلیتهای جشنواره برای ثبتنام کنندگان در سامانه پیش فروش، به صورت حضوری در پردیس سینمایی ملت انجام خواهد شد.
توضیحی که از سوی روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، از قول محمد حیدری منتشر شده به این شرح است:«متاسفانه برخلاف پیشبینیهای قبلی برای ایجاد سـامانه جدیدخرید اینترنتی بلیـت، این سامانه به دلیل ازدحام بیش از انتظار مخاطبان از اوایل ساعت مقرر، دچار مشکل فنی و کندی روند خرید شد.
به عنوان دبیـر جشـنواره، مسئولیت این اتفاق را برعهده میگیرم و مراتب عذرخواهی خود را از سینمادوستانگرامی بابت اتلاف وقت و همچنین ناراحتیهای ایجاد شده در پی این موضوع اعلام میدارم. بدینوسیله اعلام میشود طی دو روز، پیشفروش بلیتهای جشنواره در سامانه سینوگرام آغاز شد و بیش از 15 هزار نفر موفق به ثبتنام شدند و با تمهیدات درنظر گرفته شده بر اساس اولویت زمان ثبتنام، به صورت گروهی از طریـق پیامک به این افراد اطلاعرسانی خواهد شد تا طی روزهای 5 تا 7 بهمن ماه باحضور در پردیس سینمایی ملت، بلیتهای مورد نظر خود را تهیه کنند. با توجه به شرایط پیش آمده، ظرفیت فروش بلیتهای مردمی، افزایش یافته و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت».
آنطور که پیداست حواشی، قصد خداحافظی با جشنواره فیلم فجر را ندارد و امسال هم آنطور که از ابتدای کار پیداست، با جشنواره پرحاشیهای روبهرو خواهیم بود. جدا ازتمامی موضوعات فنی و غیرفنی، آیا واقعا وقت آن نرسیده که بعد از سیوپنج دوره،جشنواره سی وپنجم با برنامهتر وآبرومندانهتر برگزار شود؟