نگاهی گذرا بر مراسم تحلیف ترامپ؛ سوگند بر اصول محافظهکاران
مسائلی مانند بازتعریف روابط دوجانبه با روسیه، ادامه حمایتهای جمهوریخواهان (خصوصاً نئوکانهای مستقر در کنگره و سنا) از اسرائیل از مواردی بوده است که ترامپ قبل از تحلیف به آن اشاره داشته است
به گزارش ایلنا به نقل از جهان اقتصاد، مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» به عنوان چهل و پنجمین رییسجمهوری ایالات متحده آمریکا روز گذشته (۲۰ سپتامبر۲۰۱۷) در کلیسای سنت جونز برگزار شد تا انتقال قدرت از باراک اوباما و به عبارت گویاتر از دموکراتها به جمهوریخواهان و به صورت مشخص شخص ترامپ صورت بگیرد. انتقال قدرتی که بدون تردید در تاریخ ایالات متحده ثبت خواهد شد و شاید از آن به عنوان یک تغییر رژیم شکلی بر پایه ماهیت خیزش اجتماعی نام برده شود.
چراکه کمی قبلتر از برگزاری مراسم تحلیف، گاردین اعلام کرد که معترضان به برگزاری مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری منتخب آمریکا، با پلاکاردهای «آزادی فلسطین» و «بگذارید آزادی دور ما حلقه بزند» از اولین ساعات روز ۲۰ سپتامبر در واشنگتن دیسی تظاهرات کردند که البته برخی از آنها با پوشیدن لباسهای نارنجی، خواهان بسته شدن این زندان در زمان ریاست جمهوری ترامپ شدند که در زمان اوباما تعطیلی آن اتفاق نیافتاد.
همچنین تظاهرات گسترده در نیویورک هم نشان از صفکشی مخالفان ترامپ داشت. حضور اوباما در این مراسم به همراه خانواده خود و همچنین رویت شدن بوش پسر در نزدیک ساختمان کنگره نشان از آن دارد که اردوگاه جمهوریخواهان تمامی تلاش خود را تاکنون به صورتی ترتیب دادهاند تا بتوانند تمامی افراد برجسته جناح خود را در محل حاضر کنند.
مسائلی مانند بازتعریف روابط دوجانبه با روسیه، ادامه حمایتهای جمهوریخواهان (خصوصاً نئوکانهای مستقر در کنگره و سنا) از اسرائیل از مواردی بوده است که ترامپ قبل از تحلیف به آن اشاره داشته است و پس از ورود به کاخ سفید آنها را پیگیری خواهد کرد. پروژه "محدودسازی چین" به همراه نگاه جدید محافظهکارانه به غرب آسیا از مسائلی بود که ترامپ آنها را در دستور کار خود دارد. اما آنچه که مهمترین و از نگاهی دیگر پر چالشترین سناریوی پیشِروی میلیارد نیویورکی خواهد بود فراز و فرودهای آن با "کرملین" و به صورت مشخص «پوتین» خواهد بود.
فرشاد گلزاری