چرا مردان بیشتر به التهاب روده مبتلا میشوند
یک مطالعه جدید نشان میدهد مردانی که مقدار زیادی گوشت قرمز مصرف میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری التهاب روده قرار میگیرند.
به گزارش ایلنا به نقل از مهر، این اختلال که به نام دیورتیکولیت شناخته شده است، باعث درد شدید شکم، تهوع و یبوست میشود و میتواند منجر به عوارضی مانند پارگی یا انسداد در روده بزرگ شود.
مطالعه جدید نشان میدهد در مقایسه با مردانی که گوشت قرمز را به میزان حداقل مصرف میکنند، در مردانی که بیشترین مقدار از آن را میخورند، خطر ابتلا به دیورتیکولیت ۵۸ درصد بیشتر است.
محقق ارشد دکتر اندرو چان، متخصص گوارش در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون، تاکید کرد که این یافتهها یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند. از سوی دیگر، او گفت در حال حاضر دلایلی وجود دارد که ما را وادار میکند در مورد کاهش مصرف گوشت قرمز بیشتر بیاندیشیم چرا که مصرف بالای آن با خطر زیاد بیماریهای قلبی و سرطانهای خاص همراه است.
با افزایش سن افراد، کیسههای کوچکی در جدار روده بزرگ ایجاد میشود؛ اما این کیسهها برای اکثر افراد هیچ مشکلی به وجود نمیآورد و تنها حدود ۵ درصد آنها، دیورتیکولیت هستند که در آن، کیسهها آلوده یا ملتهب میشوند.
یافتههای جدید مبتنی بر یک مطالعه طولانی مدت بر بیش از ۴۶ هزار متخصص سلامت مرد بود.
در طول ۲۶ سال، ۷۶۴ مرد مبتلا به این بیماری رودهای شدند. خطر در میان مردانی که بالاترین مصرف گوشت قرمز را داشتند بیشتر بود. آنها در مقابل کسانی که کمترین میزان مصرف گوشت را داشتند ۵۸ درصد بیشتر مبتلا به این بیماری تشخیص داده شدند.
در مردانی که به طور متوسط بیش از ۱۲ وعده گوشت قرمز در هفته میخوردند، خطر ابتلا به دیورتیکولیت ۵۸ درصد بیشتر از بقیه بود. در حالی که کسانی که به طور متوسط کمی بیش از یک وعده در هفته گوشت قرمز مصرف میکردند، این خطر در کمترین میزان بود.