پایان جهانگیر با «اعدام»!
حکم «اعدام» پایان یک پرونده بود که ۴ سال روی میز قاضی و در دست بررسی بود؛ پروندهای که کمی بعد از آغاز محاکمه متهمانش به پرونده «جهانگیر» معروف شد.
به گزارش ایلنا به نقل از آرمان، این پرونده ۳۸ متهم داشت با ۳۰ عنوان اتهامی! ماجرای ۱۰۰۰ میلیارد ریال در این پرونده مطرح بود و متهمان از اتهامات خود که عناوینی چون افساد فیالارض، کلاهبرداری شبکهای، جعل اسناد رسمی داشت، در شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان کرج دفاع کردند.
اگر چه دیروز میزان تعداد متهمان این پرونده را ۳۸ نفر عنوان کرده بود اما پس از پایان نهمین جلسه رسیدگی به اتهامات بود که قاضی پرونده گفت:«این پرونده با موضوع افساد فی الارض و کلاهبرداری شبکهای با ۳۰ عنوان در حال رسیدگی است. این پرونده ۱۵۳ شاکی و ۳۹ نفر متهم دارد.»
رسول کرمپور در ۱۸ مهرماه عنوان داشت که « این پرونده از حدود ۴ سال پیش مفتوحه شده و در قالب ۱۲۰جلد و ۱۳۵۰۰ برگ در شعبه ۳ دادگاه انقلاب کرج به صورت عمومی رسیدگی میشود».
رئیس شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج در پاسخ به چرایی طولانی شدن آغاز دادگاه این پرونده توضیح داد: «این موضوع به دلایل متعددی است که میتوان به تعداد زیاد شکات و متهمان، جمعآوری ادله توسط مراجع قضائی و اطلاعاتی و پیچیده بودن موضوع و تنوع اتهامات مطروحه اشاره کرد؛ البته ابلاغ قانون جدید کیفری و رعایت همه موارد قانونی اصلیترین دلیل این تاخیر است.»
وی درباره روند رسیدگی به این پرونده گفت:« ۵ نفر از متهمان در بازداشت و ۳۴ نفر دیگر با قرار وثیقه آزاد هستند که حکم مربوط به متهمان یک هفته پس از استماع اظهارات شاکیان و دفاعیات متهمان و وکلای آنها صادر خواهد شد.»
یک اعدام با ۸۴۱ سال حبس
رسیدگی به این پرونده اواسط مهرماه و به ریاست رسول کرم پور، رئیس شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان کرج آغاز شد و پس از چندین جلسه استماع اظهارات شکات و دفاعیات متهمان، در ۱۱ دی ۱۳۹۵ منجر به صدور رای شد.
رسول کرمپور در مورد این پرونده گفت: این پرونده که دارای ابعاد وسیعی بود دارای ۱۸۰ شاکی و ۳۸ متهم بود که استنادات مربوطه در قالب ۱۲۰ جلد و ۱۳۵۰۰ برگ به دادگاه ارائه شد و در مرحله رسیدگی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: شناسایی و بازداشت متهمان بر اساس گزارش اداره کل اطلاعات استان البرز به دادسرای عمومی و انقلاب کرج در مورد فعالیت یک باند فعال در امر کلاهبرداری شبکهای بود که پس از انعکاس این گزارش متهمان بازداشت و در همان مرحله مقادیر زیادی اسناد و مدارک جعلی و ساختگی کشف شد.
رئیس شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج با اشاره به فعالیت پیچیده این باند توضیح داد: متهم ردیف اول این پرونده، «ج. الف» معروف به جهانگیر، دارای بیش از ۱۳ فقره سابقه کیفری بود و با تشکیل شبکه زنجیرهای کلاهبرداری به چنان قدرتی دست یافته بود که قادر بود در هر زمان و به هر شکل، املاک مد نظر خود را با اسناد رسمی آن بهدست آورده و با طرح شکایت و ادعاهای واهی، بزهدیدگان را محکوم کند.
وی ادامه داد: سایر متهمان نیز که شامل اعضای اصلی شبکه، صاحبان مصوبه و امتیاز اخذ تسهیلات، اعضای فرعی شبکه، واسطههای دریافت اموال و کارشناسان رسمی دادگستری بوده اند به انحای مختلف علاوه بر ارتکاب جرم و تحصیل مال نامشروع متهم ردیف اول را در رسیدن به اهداف خود کمک کردهاند.
کرمپور اظهار داشت: پس از بررسی استنادات و اظهارات شکات و متهمان رای مربوط به عناصر این شبکه که مجموعا شامل یک حکم اعدام، بیش از ۸۴۱ سال حبس، ۵ مورد حبس ابد، رد مال، ممنوعیت از کارشناسی و اشتغال در ادارات دولتی است صادر و در مرحله ابلاغ حکم به وکلای متهمان قرار داد.
وی تصریح کرد: در مورد مجازاتهای متعدد و حبس برای متهم، بر اساس قانون مجازات اسلامی، تنها مجازات اشد اجرا خواهد شد و احکام صادره غیرقطعی و دارای قابلیت تجدیدنظرخواهی در دیوان عالی کشور است.