مدعیان تأسیس خانه صنفی روزنامهنگاران با خانه خبرنگاران چه کردند؟+اسناد
مسعود هوشمند رضوی، کاندیدا هم شد و علیرغم آنکه تصور میکرد احتمالاً بالاترین رأی را از آن خود کند، بهدلیل مسائلی که مسئله اصلی این متن نیز هست، رأی ضعیفی کسب کرد.
تسنیم نوشت: اواخر هفته گذشته جمعی که میگویند جزو اهالی رسانه هستند اجتماعی تشکیل داده، انتخاباتی برگزار کرده و میگویند برگزیدگان این رأیگیری «هیئت مدیره انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران» هستند. پیرو این مراسم، یک تشکل موجود و فعال که از قضا اسم آن نیز «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامهنگاران استان تهران» است و وزارت کار نیز گواهینامه فعالیت این تشکل را در تاریخ 6 خرداد 94 بهمدت سه سال دیگر تمدید کرده است، اطلاعیهای صادر و تأکید کرد که براساس ماده 131 قانون کار و ماده 15 آن، قانوناً امکان فعالیت دو تشکل همنام با مأموریت مشابه در یک صنف وجود ندارد و اقدام وزارت کار برای اعطای مجوز برگزاری انتخابات به این جمع، از بنیان غیرقانونی است.
در بخش دیگری از گزارش خبرگزاری تسنیم آمده است: اینک گروهی که میگفت خبرنگاران خانه صنفی ندارند، جمع کوچکی تشکیل داده و انتخاباتی برگزار کرده و گفته است که پس از تأیید وزارت کار، بالاخره خبرنگاران و روزنامهنگاران را صاحب خانه صنفی خواهند کرد و خود مدیریت این خانه را بهعهده خواهند گرفت. اما آیا پیشینه سیاسی و صنفی حاضران در این اجتماع و رأیآورندگان نیز همین ادعا را تأیید میکند؟
این گزارش سپس به موضوع تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامهنگاران اشاره کرده و نوشته است: ... مسعود هوشمند رضوی، کاندیدا هم شد و علیرغم آنکه تصور میکرد احتمالاً بالاترین رأی را از آن خود کند، بهدلیل مسائلی که مسئله اصلی این متن نیز هست، رأی ضعیفی کسب کرد.
مهمترین سابقه مسعود هوشمند رضوی در انجمن صنفی منحله سابق، مدیرعاملی تعاونی مسکن است. او در برههای این سمت را بهعهده داشت که اتفاقاً ماشاءالله شمسالواعظین نیز رئیس هیئت مدیره انجمن بود. کارنامه اصلی هوشمند رضوی هم از قضا درباره «خانه» است. و ماشاءالله شمسالواعظین هم در مصاحبهها و یادداشتهایی که چند سال پیش ایراد کرده و نوشته، یکی از اصلیترین اقدامات انجمن صنفی متبوع خود را مربوط به خانههای خبرنگاران عنوان کرده است.
مباحث مربوط به خانه خبرنگاران، حقیقتاً چشمگیرترین کارنامه در سابقه آقایان هوشمند رضوی و شمسالواعظین است و میتواند بهعنوان شاخصی بر مشی صنفی آنها در نظر گرفته شود؛ اما نه به آن صورتی که خود آنها تصور میکنند. خبرگزاری تسنیم اسناد و مدارک متعدد و متنوعی در اختیار دارد که نشان میدهد هوشمند رضوی صدمات جبران ناپذیری در حوزه مسکن به جمع زیادی از خبرنگاران وارد کرده است.
یکی از این ماجراها مربوط به پروژهای است که تعاونی مسکن روزنامهنگاران بهمدیرعاملی هوشمند رضوی بنا بود در قالب پروژه هشتگرد، بعد از اخذ پول و قسطبندی و ماجراهایی از این دست که روال هر تعاونی است، مسکن در اختیار خبرنگاران و روزنامهنگاران قرار دهد. اما آنچه عملاً و روی زمین اتفاق افتاد، با آنچه خبرنگاران انتظار داشتند بسیار متفاوت شده است.
جمعی از خبرنگاران و روزنامهنگاران که بهدلیل تخلفات گسترده هیئت مدیره تعاونی مسکن (بهمدیریت آقای هوشمند رضوی) وابسته به انجمن صنفی منحله سابق (بهریاست ماشاءالله شمسالواعظین)، موضوع را از طریق قضایی پیگیری کردهاند، درباره اتفاقاتی که در ماجرای واگذاری خانهها به خبرنگاران اتفاق افتاده است، میگویند: پس از آنکه با تلاش خبرنگاران و روزنامهنگاران حاضر در پروژه تعاونی مسکن، هزینه زمین مربوطه بهوسعت 7350 مترمربع در هشتگرد بهصورت تمام و کمال پرداخت شد، بهیکباره و بدون اطلاع اعضا (مالکین زمین) و بدون کسب مجوز لازم، هوشمند رضوی و هیئت مدیره تعاونی مسکن مذکور، زمین مربوطه را به دو قطعه 3750 متری تقسیم و نیمی از آن را به عده دیگری واگذار کردهاند! بهطور روشنتر، هیئت مدیره بهمدیرعاملی هوشمند رضوی، نیمی از زمینهای دراختیار خبرنگاران را که روی آن برای خانهدار شدن حساب ویژه باز کرده بودند بدون اخذ مجوز و اجازه، به دیگران واگذار کرده است.
پیروی این اقدام آقای هوشمند رضوی و همراهانش، جمع قابل توجهی از خبرنگاران و روزنامهنگاران ضمن شکایت قضایی از او کار را به مراجع قضایی کشاندند و در موارد قابل توجهی توانستند حقانیت ادعای خود را اثبات کنند، با این حال پیگیریهای اخیر خبرگزاری تسنیم از برخی از این اعضا نشان میدهد اقدام آقای هوشمند رضوی بهقدری برای این گروه زیانآور بوده که حتی اثرات آن تا امروز نیز جبران نشده است.
پاورقی:
جزئیات اقدام عجیب هوشمند رضوی در تعاونی مسکن سابق خبرنگاران بهروایت جمعی از خبرنگاران و روزنامهنگاران معترض:
زمین اعضای پروژه هشتگرد 2 تعاونی مسکن روزنامه نگاران مطابق ماده 2 قرارداد فیمابین اعضا و شرکت تعاونی بهشماره 1185 مورخ سال 1385، معادل 7350 مترمربع (سند 1) بود که هیئت مدیره شرکت وفق ماده 3 همان قرارداد، مکلف بود در ده (10) بلوک، تعداد یکصد (100) واحد (سند 2) احداث نماید و در بند "ب" ماده 5 همان قرارداد (سند 3) موضوع پرداخت اقساط زمین معین شده بود که نهایتاً با تلاش اعضای این پروژه و در سال 1389، هزینه زمین مربوطه، تمام و کمال (سند 4) پرداخت شد. اما ناگهان و بدون اطلاع اعضا (مالکین زمین) و بدون کسب مجوز قانونی از اداره کل تعاون استان تهران بهعنوان مرجع تأیید و تصویب کننده، زمین مربوطه را به دو قطعه 3،750 مترمربعی با نامهای چکاوک و چکامه (هر قطعه 5 بلوک 70 واحدی) تقسیم کردند (سند 5) که یک قطعه آن را بهصورت صوری! (سند 6) به برخی اعضای تعاونی روزنامه نگاران تحویل موقت دادند و یک قطعه دیگر را به تعاونی مسکن خانه موسیقی منتقل کردند!؟ (سند 7)
آقای ابوالحسن مختاباد (بازرس شرکت) درپاسخ به اعتراض اعضای تعاونی روزنامه نگاران مبنی بر اقدام مدیرعامل شرکت، در فروش 3675 مترمربع زمین اعضای پروژه هشتگرد2؛ جوابیه آقای هوشمند رضوی را ارسال کرد که در آن جوابیه، موضوع فروش و انتقال زمین مربوطه (سند 8) با تغییر واژه توسط مشارالیه، تحت عنوان "عضوگیری!" اعلام شده که؛ موضوع در سال 1390 با تشکیل مجمع عمومی به تصویب حاضران رسیده است! (سند 9) در حالی که اول: مطابق بند 4 ماده 8 قرارداد فیمابین، مفاد این قرارداد از جمله: مشخصات زمین (7350 مترمربع) و مشخصات بنا (10 بلوک 100 واحدی) و...، با هیچ مجمع عمومی و هیئت مدیرهای و با هیچ اکثریتی بدون تأیید عضو، قابل تغییر و اجرا نمیباشد (سند 10) بنابراین تصویب عده معدودی، سالب حق اکثریت اعضا نمیباشد. دوم: زمان فروش و انتقال زمین پروژه به تعاونی مسکن خانه موسیقی، سال 1389 بوده است (سند 11) و حال آن که مجمع مورد اشاره مدیرعامل، در سال 1390 تشکیل شده است. (سند 12) و سوم: مطابق ماده 47 اساسنامه تیپ شرکتهای تعاونی مسکن کل کشور که مفاد آن برای تمام تعاونیها الزامآور است؛ مؤکداً، انعقاد قرارداد یا احداث واحد مسکونی برای اشخاصی را که در خرید زمین مشارکت نداشتهاند ممنوع کرده است و هر گونه اقدامی را بدون کسب رضایت اعضای ذینفع (مالکان)، باطل اعلام کرده است. (سند 13)