کربوهیدراتها چقدر در رژیم غذایی مؤثرند
یک مطالعه جدید بیان میکند که رژیمهای کم کربوهیدرات در واقع میتوانند برای کاهش وزن موثرتر باشند.
به گزارش ایلنا به نقل از باشگاه خبرنگاران، مطالعه محققان کلینیک مایو در آریزونا نشان داد که رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات نسبت به رژیمهای غذایی کم چربی در کاهش وزن مزیت نسبی دارند.
پژوهشگران همچنین دریافتند که رژیمهای غذایی که در آن مصرف کربوهیدرات محدود میشود، در کوتاه مدت نسبتا بیخطر هستند.
برای فهمیدن ایمنی کلی و اثرات منفی بالقوه رژیمهای غذایی خاص، یک تیم تحقیقاتی دادههای مربوط به ژانویه ۲۰۰۵ تا آوریل ۲۰۱۶ را تجزیه و تحلیل کردند. نتایج نشان داد که در بیش از یک دوره شش ماهه، افرادی که در رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات بودند، نسبت به کسانی که در رژیم غذایی کم چربی بودند، بین ۱ تا حدود ۴ کیلوگرم بیشتر از وزنشان را دست دادهاند.
در کوتاه مدت، نتایج هیچ عوارض جانبی منفی در مورد فشار خون، قند خون و کلسترول نشان ندادند. البته منبع و کیفیت پروتئینها و چربیهای مصرف شده در رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات که مورد بررسی قرار گرفتند، اعلام نشده است.
بهترین نتیجه کسب شده این است که به نظر میرسد پیوستن به یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات در کوتاه مدت بیخطر است و میتواند با کاهش وزن همراه باشد. با این حال در مقایسه با رژیمهای غذایی کم چربی، چنین کاهش وزنی کم بوده و اهمیت بالینی قابل بحثی دارد.
محققان افراد را در هر رژیم غذایی، به خوردن مواد غذایی طبیعی و اجتناب از خوردن غذاهای فرآوری شده مانند گوشت فرآوری شده، سوسیس، هات داگ و ژامبون، تشویق میکنند.