نام بیماری ناشی از مرغ نیم پز
تحقیقات جدید نشان میدهد درصورتی که مرغ با حداقل دمای مناسب درونی پخته نشده باشد، باکتری Campylobacter jejuni موجود در غذا میتواند منجر به بروز بیماری «سندرم گیلن باره» شود.
به گزارش ایلنا به نقل از مهر، محققان آمریکایی باکتریای را در مرغ خوب پخته نشده یافتهاند که میتواند منجر به بروز سندروم گیلن باره (GBS) شود. این سندروم یک اختلال خودایمنی است و علت اصلی فلج عصبی-عضلانی حاد در انسانها در دنیا محسوب میشود.
لیندا منسفیلد، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی میشیگان، در این باره میگوید: «مطالعه ما نشان داده است که ترکیب ژنتیکی همراه با باکتری Campylobacter موجب بروز بیماری GBS میشود.»
به گفته محققان، اگر مرغ خوب پخته نشده باشد باکتری مذکور در غذا فعال باقی مانده و میتواند منجر به بروز بیماری GBS شود.
از طرفی، عمدتا باکتریها نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم هستند. از اینرو مصرف برخی آنتی بیوتیکهای معین به منظور مقابله با علائم نورولوژیکی تاثیری نداشته و به اشتباه به خود اندامها و بافتهای بیمار حمله میکنند.
همچنین تحقیقات دیگر نیز نشان میدهند که باکتری Campylobacter jejuni موجب بروز سایر اختلالات خودایمنی نظیر بیماری التهاب روده و آرتروز نیز میشود.