افزایش ریسک نارسایی قلبی ناشی از رژیم غذایی پُرپروتئین
هرچقدر مصرف پروتئین رژیمی بیشتر باشد، ریسک بروز نارسایی قلبی افزایش مییابد، اما افزایش مصرف پروتیئن گیاهی عاملی محافظ در مقابل نارسایی قلبی است.
زنان بالای ۵۰ سال که از رژیم غذایی پُر پروتئین پیروی میکنند با ریسک بالای نارسایی قلبی مواجه هستند، به خصوص اگر عمده پروتئین دریافتی آنها از گوشت باشد.
به گزارش ایلنا به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه براون آمریکا نشان میدهد زنان یائسهای که بیشترین مصرف میزان پروتئین را در رژیم غذاییشان داشتند در مقایسه با زنانی که پروتئین کمی مصرف میکردند با افزایش ۶۰ درصدی ریسک نارسایی قلبی مواجه بودند.
به گفته دکتر «محمد فیراث باربر» عضو تیم تحقیق، «به نظر میرسد عمدتاً این ریسک ناشی از پروتئین حیوانی است.»
به گفته وی، زنانی که اکثر پروتئین مصرفیشان را از منابع گیاهی و سبزیجات تامین میکنند در حدود ۲۰ درصد با کاهش ریسک نارسایی قلبی مواجه هستند.
باربر در ادامه میافزاید: «هرچقدر مصرف پروتئین رژیمی بیشتر باشد، ریسک بروز نارسایی قلبی افزایش مییابد، اما افزایش مصرف پروتیئن گیاهی عاملی محافظ در مقابل نارسایی قلبی است.»
بنشنها، مغزیجات آجیلی و حبوبات از جمله منابع غیرگوشتی پروتئین هستند.
در این مطالعه، باربر و همکارانش رژیم غذایی روزانه حدود ۱۰۴ هزار زن ۵۰ تا ۷۹ سال را از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ بررسی کردند. تیم تحقیق همچنین نمونه ادرار زنان را برای ارزیابی بیشتر میزان پروتئین مصرفیشان آنالیز کرد.
بیش از ۱۷۰۰ زن تا سال ۲۰۰۵ مبتلا به نارسایی قلبی شدند. محققان دریافتند احتمال بروز این شرایط در زنان با میزان مصرف پروتئینشان مرتبط بود.
محققان همچنین دریافتند افزایش ریسک نارسایی قلبی ناشی از رژیم غذایی پُرپروتئین حتی بعد از کنترل سن،نژاد و سایر فاکتورهای پرخطر نظیر فشارخون بالا، دیابت یا بیماری عروق قلبی کرونر وجود داشت.
به گفته محققان احتمال افزایش ریسک نارسایی قلبی بعد از مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین بالا احتمالا ناشی از اضافه وزن افراد است.
محققان همچنین پیش بینی میکنند یافتههای مشابه در مورد مردان هم وجود داشته باشد.