کلاهبرداری از 170 نفر به بهانه استخدام و ازدواج
رئیس پلیس فتای استان کردستان گفت: فردی که خود را مسئول گزینش ارگانهای دولتی در شبکههای اجتماعی معرفی کرده بود، دستگیر و تاکنون 170 قربانی و بزه دیده شناسایی شدهاند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا؛ سرهنگ فرامرز شاکری اظهار کرد: در پی ارجاع سه فقره پرونده به صورت جداگانه و در بازههای زمانی متفاوت با موضوع کلاهبرداری مرتبط با رایانه در فضای مجازی از سوی قاضی ویژه رسیدگی به جرائم سایبری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سنندج تحقیقات لازم آغاز شد.
وی افزود: بر طبق گفته شاکیان، مدتی قبل آنها از طریق فضای مجازی و شبکه اجتماعی تلگرام با فردی ناشناس که خود را شخصی با نفوذ و مسئول جذب و استخدام در یکی از نهادهای دولتی و متخصص در زمینه کاریابی معرفی کرده بود، آشنا شده بودند و متهم جهت پیگیری امور استخدامی مبالغ متفاوتی وجه نقد و کپی تمام مدارک شناسایی هویتی(شناسنامه، کارت ملی و...) را از آنها اخذ کرده بود.
رئیس پلیس فتای استان کردستان عنوان کرد: شاکیان زمانی که با این فرد تماس گرفته میگیرند تا میزان پیشرفت و پیگیری امور استخدامی را از وی جویا شوند او پاسخگوی تماسهای شکات نبوده است. لذا با توجه به اینکه متهم از شیوه و شگرد یکسانی جهت به دام انداختن طعمههای خود استفاده کرده بود، بلافاصله مراتب به صورت ویژه در دستور کار مامورین اداره مبارزه با جرایم سایبری این پلیس قرار گرفت .
وی افزود: با استفاده از شگردهای خاص پلیسی و انجام کار اطلاعاتی توسط مامورین اداره مبارزه با جرائم سایبری فردی با هویت معلوم شناسایی شد که نامبرده از طریق نرمافزارهای پیامرسان موبایلی، اقدام به دام انداختن دختران جوان و جویای کار کرده است. پس از هماهنگی با قاضی ویژه رسیدگی به جرایم سایبری دادسرای عمومی و انقلاب سنندج، متهم جلب و کلیه سامانههای رایانهای وی ضبط و توقیف و جهت بررسیهای اولیه پلیسی و استخراج دادههای مجرمانه تحویل اداره فنی و بررسی ادله دیجیتال پلیس فتا شد. همچنین چندین سری مدارک هویتی قربانیان و کارتهای بانکی متعدد نیز کشف و ضبط شد.
رئیس پلیس فتا کردستان در ادامه با اشاره به تحقیق از متهم گفت: متهم ابتدا منکر قضیه بوده اما پس از مواجهه با دلایل، مدارک و مستندات و مواجهه با شکات پرونده به بزه انتسابی اعتراف کرده و گفته با ساختن چندین اکانت در شبکههای اجتماعی طعمههای خود را از بین کاربران خانم انتخاب و با دادن وعده استخدام در ادارات دولتی به سوژههای شناسایی شده و یا ازدواج با آنها به انگیزه کسب منافع مالی و ضداخلاقی ارتباط برقرار و جهت جلب اعتماد بیشتر آنها، خود را "مسئول جذب نیروی انسانی در سازمانهای دولتی" یا کارمند مجرد و جویای یافتن شخص مناسبی برای ازدواج" معرفی کرده و اعتماد سوژهها را نسبت به خود جلب و به عناوین مختلف از آنها کلاهبرداری کرده است.
وی ادامه داد: در نهایت با توجه به اعتراف و اقرار متهم به بزه انتسابی، پرونده متشکله به همراه، تعدادی از بزهدیدگان به شعبه رسیدگی کننده ارسال و با قرار وثیقه پنج میلیارد ریالی و این فرد به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، روانه زندان شد.
سرهنگ شاکردی در پایان تاکید کرد: با توجه به هویت پنهان در فضای مجازی، شهروندان از اعتماد به افراد با هر عنوانی خودداری کرده و به هیچ عنوان اطلاعات شخصی و خصوصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.