خبرگزاری کار ایران

خواب رقبای انتخاباتی روحانی برای کرسی‌های مجلس

کد خبر : ۲۴۳۷۴۸

این روزها از گوشه کنار صدای حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات مجلس دهم به گوش می‌رسد. گروه‌‌ها با توجه به شرایط حساس کشور و احتمال حضور تمام جریان‌های سیاسی برآن شده‌اند تا با تمام نیرو وارد کارزار انتخابات شوند که در این میان نامزدهای انتخابات با توجه به سبد رایی که دارند می‌توان نقش تاثیرگذاری را دراین میان بازی کنند.

این روزها از گوشه کنار صدای حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات مجلس دهم به گوش می‌رسد. گروه‌‌ها با توجه به شرایط حساس کشور و احتمال حضور تمام جریان‌های سیاسی برآن شده‌اند تا با تمام نیرو وارد کارزار انتخابات شوند که در این میان نامزدهای انتخابات با توجه به سبد رایی که دارند می‌توان نقش تاثیرگذاری را دراین میان بازی کنند.

نامه نیوز با این مقدمه نوشت: اصولگرایان با توجه به احساس خطری که از جانب اصلاح‌طلبان و دولت می‌کنند سعی دارند با تمام قوا و زیر یک بیرق واحد وارد انتخابات شوند. حضور نیروهای مطرح اصولگرایان از جمله لاریجانی، جلیلی، قالیباف و حداد عادل می‌تواند شانس این جریان سیاسی را برای پیروزی در انتخابات فراهم کند.

در کنار آن نیز اصلاح‌طلبان به دنبال اتخاذ سیاست همگرایی میان خود و دولت تدبیر و امید هستند تا با این همگرایی بعد سال‌ها به کرسی‌های سبز پارلمان برسند. اصلاح طلبان تلاش دارند با اتخاذ تصمیمات وحدت انگیز با محوریت چهره‌های شناخته شده همچون عارف و احزابی چون حزب کارگزاران به یک اجماع سیاسی دست پیدا کنند. در این میان نگاهی به جایگاه امروز رقبای حسن روحانی در فضای سیاسی کشور به ویژه در آستانه انتخابات مجلس دهم خالی از لطف نیست.

سردار وارد بازی سکوت سیاسی می شود!

قالیباف که بسیاری تصور می‌کردند ردای جانشینی احمدی نژاد برای او دوخته شده است و کسی دیگری نمی‌تواند به نهاد ریاست جمهوری راه پیدا کند در مناظره تلویزیونی صحنه رقابت را به حسن روحانی واگذار کرد تا لقب بازنده بزرگ را به خود اختصاص دهد. سردار سال‌های نه چندان دور و شهردار امروز تهران، بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری وارد رقابتی دیگر شد تا اینبار شانس خود را در بدست آوردن مجدد پست شهرداری تهران در رقابت پسر ارشد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی امتحان کند. قالیباف برخلاف انتخابات ریاست جمهوری توانست در رقابت نفس گیری محسن هاشمی را شکست دهد و بر کرسی ریاست شهرداری تهران تکیه بزند و تا این پیروزی مرهمی باشد بر زخم شکست در انتخابات ریاست جمهوری!

قالیباف بعد از این انتخاب برخلاف سال‌های گذشته کمتر کار سیاسی انجام داد و تلاش کرد بیشترین توجه خود را معطوف شهر تهران کند. او در میان دیدارهایی با روحانی و جلیلی داشت اما حاصل این جلسات تنها به گمانه زنی‌های رسانه‌ای ختم شد. قالیباف که در دوره های گذشته مجلس همیشه تلاش داشت نیروهای خود را وارد مجلس دهم کند، تصمیم گرفته است تا مشخص شدن مهره‌های این زمین بازی سکوت را در دستور کار خود قرار دهد. شهردار تهران در پاسخ به چرایی حضور نیافتنش در همایش اصول گرایان گفت: «من مسئولیت اجرایی دارم و باید به مسئولیتم بپردازم و قطعا مردم از من انتظار خواهند داشت که شهری بهتر را برایشان مدیریت کنم.»

به نظر می‌رسد قالیباف همچون گذشته علاقه‌ای به حضور در پارلمان نداشته باشد اما بدش نمی‌آید که نیروهای نزدیک به او بتوانند به کرسی‌های مجلس برسند. مسئله‌ای که در این میان مشخص است، شهردار، سردار و دکتر قالیباف سکوت سیاسی را در دستور کار خود قرار داده است.

جلیلی همچنان مرد محبوب و اصلح مصباح یزدی

مسئول سابق پرونده هسته‌ای ایران، این روزها در مرکز توجه رسانه‌ای است. بسیاری او را نامزد آیت‌الله مصباح یزدی برای ریاست مجلس دهم می‌دانند. ناکامی بزرگ او در انتخابات ریاست جمهوری و عدم تمایل مردم به او در دوقطبی «جلیلی - روحانی» باعثشده است تا جریان نزدیک به سعید جلیلی استراتژی‌های گوناگونی را برای حضور این چهره سیاسی در مجلس در سر بپرورانند. محتمل ترین این گزینه‌ها حضور سعید جلیلی به عنوان نامزد انتخاباتی از شهر قم است. رقابتی که می‌تواند به قدرت نمایی بزرگ بین لاریجانی و جلیلی و همچنین جامه مدرسین و آیت‌الله مصباح یزدی باشد.

سعید جلیلی خود در مورد احتمال حضورش در مجلس دهم سکوت کرده است اما اعضای جبهه پایداری به ویژه آیت‌الله مصباح سعید جلیلی را یک گزینه مناسب برای ریاست مجلس دهم می‌دانند. جلیلی از جمله منتقدین جدی حسن روحانی در عرصه سیاست خارجی محسوب می‌شود و حضور او در مجلس می‌تواند مشکلات فراوانی را برای دولت یازدهم ایجاد کند.

محسن رضایی و شرطی محال

نامزد همیشه حاضر. این لقبی است که مردم به محسن رضایی داده‌اند و تصور می‌کنند که او اینبار شانس خود را در انتخابات مجلس دهم امتحان خواهد کرد. محسن رضایی تاکنون در تمام انتخابات‌هایی که شرکت کرده است از مجلس ششم تا ریاست جمهوری یازدهم طعم تلخ شکست را چشیده است و دوست دوباره لقب نامزد شکست خورده را یدک بکشد.

فرمانده سابق سپاه در همایش اصول گرایان شرکت نکرد و نشان داد علاقه‌ای به حضور در جمع اصول گرایان به ویژه اعضای جبهه پایداری ندارد اما این به این معنا نیست که او می‌خواهد از انتخابات مجلس دهم کنار بکشد بلکه حکایت از آن دارد که محسن رضایی می‌خواهد جریان تازه‌ای را در کشور به نام خود به راه بیاندازد. آنگونه که به نظر می‌رسد محسن رضایی در تلاش است تا لیستی از نزدیکان خود را راهی مجلس کند. او هنوز در مورد احتمال حضورش در مجلس دهم سخنی به میان نیاورده است اما به نظر می‌رسد او تنها در صورتی در این انتخابات حضور پیدا خواهد کرد که صندلی ریاست مجلس دهم به او برسد.

مجلس دهم رنسانس زندگی سیاسی عارف می شود؟

همه می‌دانند او در انتخابات مجلس دهم شرکت می‌کند. محمدرضا عارف به طور رسمی و غیر رسمی این پیام را به گوش همه رسانده است که نامزد قطعی انتخابات و احتمالا سرلیست اصلاح طلبان در شهر تهران است. معاون اول دولت خاتمی در تمام سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های خود از اولویت اصلاح طلیان برای رسیدن به مجلس دهم سخن گفته است.

عارف انتظار دارد به خاطر انصرافش از انتخابات ریاست جمهوری به نفع روحانی، امتیاز بزرگ سرلیستی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم و احتمالا ریاست مجلس در صورت پیروزی به او داده شود. عارف سخت در تلاش است که با امضای مثلثوحدت یعنی «خاتمی، هاشمی و روحانی» وارد کارزار انتخابات شود. او می‌داند که اگر این سه تن از نامزدی‌اش حمایت نکنند راهی به صندلی سبز ریاست مجلس ندارد. عارف مجلس دهم را یک رنسانس بزرگ در زندگی سیاسی خود می‌داند و دوست ندارد به هیچ وجه این شانس بزرگ را از دست بدهد.

حداد عادل همچنان مرد سنگر مجلس

حداد عادل دیگر نامزد قطعی انتخابات مجلس دهم است. اولین رئیس یک دوره‌ای مجلس شورای اسلامی به خوبی خطر دولت و جریان اصلاحات را درک کرده است و سخت در تلاش است تا سمفونی وحدت در جریان راست ایران کوک شود تا آنها بعد از ۱۲ سال پارلمان را به رقیب خود واگذار نکنند.

رئیس مجلس هفتم با توجه به این معنا بر روی این نکته تاکید می‌کند که باید مجلس بعدی اصول گرا باشد. برای حداد فرق نمی‌کند این اصول گرایی از جنس لاریجانی است یا جلیلی، بلکه فقط می‌خواهد کرسی‌های مجلس دهم بازهم شاهد حضور اصول گرایان باشند. حداد عادل این روزها نقش پررنگی در فضای اصول گرایی دارد. برای این مخالف دولت، مجلس دهم آخرین سنگرباقی مانده برای اصول گرایان در فضای سیاسی کشور است، به خاطر همین تلاش می‌کند، این سنگر را به هر شکل ممکن حفظ کند.

پدیده می‌آید!

بدون تردید پدیده انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، محمد غرضی بود. کسی که حتی خبرنگاران هم او را فراموش کرده بودند، ناگهان وارد انتخابات شد با سخنانش توجه همه را به خود جلب کرد و در آخر با ماندن در انتخابات، رتبه آخر را به خود اختصاص داد و حتی آراء باطله نیز از طرفدران او بیشتر بود. مسئله‌ای که در مورد او مهم است این است که وی نامزد دوم تمام رای دهندگان بود و بسیاری می‌گفتند اگر من به زید یا امر رای ندهم به غرضی رای خواهم داد و این ویژگی بود که تنها وی شامل آن می‌شد.

بعد از انتخابات هیچ شایعه‌ای در مورد او وجود نداشت و غرضی بعد از انتخابات بازهم راهی شرکت خود شد و گاهی با مصاحبه‌های خود به تیتر رسانه‌ها تبدیل می‌شود. به نظر می‌رسد غرضی بعد از تجربه شیرین انتخابات ریاست جمهوری تصمیم گرفته است انتخابات مجلس دهم را نیز تجربه کند. او در آخرین گفت‌وگوی خود با رسانه‌ها اعلام کرده است که: «هنوز تصمیمی نگرفته ام و ممکن است، شرکت کنم البته درفهرست هیچ ائتلافی حاضر نخواهم شد.»

ولایتی؛ همیشه دیپلمات آرام

ولایتی اما در این میان به نظر می‌رسد همچون گذشته علاقه‌ای به حضور در پارلمان ندارد. وزیر سابق خارجه ایران بیشتر دوست دارد در جایگاه خود به عنوان مشاور بین الملل مقام رهبری و ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع حضور داشته باشد تا نمایندگی مجلس! ولایتی در کنار عارف از طرفداران دولت روحانی است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز