خبرگزاری کار ایران

عبدالله ناصری:

روحانی شرایط فعالیت حزبی را فراهم کند

کد خبر : ۲۲۵۵۹۴

اصلاح طلبان همیشه نگران کشور و همیشه در راه توسعه گام برداشته اند. انتخابات مجلس آتی با توجه به شرایط فعلی کشور چه به لحاظ داخلی وچه به لحاظ بین المللی مهم جلوه می کند جریان اصلاحات از این مهم غافل نیست. اکنون هم برای انتخابات مجلس دهم برنامه ریزی می کند، شورای مشاوران خاتمی هم در این زمینه فعال است.

عضو شورای مشاوران خاتمی و عضو دائم بنیاد باران است. امابرای خبرنگاران مدیر عاملی او در ایرنا و آن هم در زمان اصلاحات، نکته مهمی است که نمی توانند از آن بگذرند. عبدالله ناصری به خوبی می داند که اصلاح طلبی فقط یک گفتمان ساده و دانشگاهی نیست که فعالین سیاسی بر سر واژه های آن بجنگند و به قول خودش در دام ترمینولوژی گرفتار آیند. او می داند لازمه اصلاح طلبی، عمل گرایی است و عمل گرایی از راه تحزب و تشکل عملی می شود. مشروح مصاحبه عبدالله ناصری با ندای ایرانیان در ذیل آمده است:

*با توجه به نزدیک بودن انتخابات مجلس، وضعیت اصلاح طلبان را چگونه ارزیابی می کنید؟

یکی از شعارهای مورد توجه دکتر حسن روحانی، گسترش تحزب ونهادیه کردن تشکل ها در ایران امروز بود. همگان به خوبی می دانند اصلاح طلبان اکنون بیش از گذشته فرصت فعالیت حزبی را در غالب احزاب جدید بدست آورده اند. البته نباید فراموش کرد که وضعیت پس از خرداد ۹۲ ایده آل ما اصلاح طلبان نیست، اما به هر حال نسبت به دو سال گذشته شاهد تغییر رویکرد برخی از دولتمردان نسبت به تحزب هستیم. نهادهای مرتبط باید شرایطی را فراهم کنند تا خلاء های گذشته برطرف شود. هرچند به سبب رای قاطع مردم، شرایط این روزهای فعالین سیاسی نسبت به چند سال گذشته و به طور مشخص سال‌های اخیر تغییر مشخصی پیدا کرده است. اصلاح طلبان هم مانند هر جریان سیاسی پویا، به فراخور واقعیات موجود جامعه گام بر می‌دارند و با توجه به تغییر شرایط، حضور سیاسی‌شان به مراتب نسبت به سال‌های دولت‌های نهم و دهم یعنی ۸ سال گذشته بهتر شده است. اما برخی از جریان ها در اطراف روحانی لزوم تحزب را درک نکرده اند. جریان اصلاحات از دوم خرداد ۷۶ تا به حال خود را در چارچوب قانون تعریف کرده است. در هر صورتی هم گام‌هایش را در ذیل قانون اساسی برداشته است. از این پس هم اصلاح طلبان در چارچوب قانون فعالیت کرده و می‌کنند. در طی ۸ سال گذشته اصلاح طلبان با وجود همه محدودیت‌ها، فعالیت حزبی، تشکیلاتی و… خود را تعطیل نکرده‌اند و از کنش سیاسی دست برنداشته‌اند. اصلاح طلبان خودشان را متعلق به نظام و جمهوری اسلامی می‌دانند. افراد حاضر در این جناح ادعا می‌کنند و به حق هم ادعا می‌کنند که نزدیک‌ترین افراد به گفتمان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هستند. بنابراین تمام تلاش خودشان را برای خدمت به کشور انجام می‌دهند. اگر در طی سال‌های فعالیت دولت یازدهم، نهادهای زیر نظر دولت شرایط لازم را مهیا کنند این کنش‌گری توسعه پیدا خواهد کرد. اکنون شرایط مجلس شورای اسلامی خود گواه نیاز دولت به حضور نیروهای هم فکر است. اصلاحات در شرایط فعلی فعال هستندو در انتخابات آتی حضور موثر دارند.

*اصلاحات چه نیازی به حضور موثر در انتخابات مجلس آینده دارد؟

اصلاح طلبان همیشه نگران کشور و همیشه در راه توسعه گام برداشته اند. انتخابات مجلس آتی با توجه به شرایط فعلی کشور چه به لحاظ داخلی وچه به لحاظ بین المللی مهم جلوه می کند جریان اصلاحات از این مهم غافل نیست. اکنون هم برای انتخابات مجلس دهم برنامه ریزی می کند، شورای مشاوران خاتمی هم در این زمینه فعال است.

*نیاز به حضورابزار می خواهد، چه نیازی به حضور تشکل ها و احزاب اصلاح طلب است؟

جریان اصلاحات یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌هایش توسعه تحزب است. حتی توسعه سیاسی را در چارچوب ایجاد احزاب جدید دنبال می کند. ما می دانیم که توسعه احزاب مورد تایید جریان اصلاحات است. تحزب در راستای نگرش اصلاح طلبی و توسعه اندیشه دوم خرداد است. اصلاح طلبان بر این باور نیستند که تحزب باید یک طرفه گسترش پیدا کند. تحزب باید با همه اندیشه‌ها و در همه اندیشه‌ها توسعه پیدا کند. به همین ترتیب به کار تشکیلاتی توجه می شود. اصلاح طلبان هر چند در ذیل رهبری خاتمی جمع می شوند اما تحزب و کار تشکیلاتی برای انتخابات سال آتی غافل نیستند. البته نباید فراموش کرد که وزارت کشور باید شرایط بهتری را برای تشکیل احزاب را فراهم آورد. تنگنایی که ۸ سال برای اصلاح طلبان و اعطای مجوز وجود داشت باید از میان برود، روحانی که با شعار توسعه سیاسی روی کار آمد باید شرایط فعالیت تشکیلاتی را برای اصلاح طلبان فراهم کند. دولت روحانی باید خلاء اعطای مجوزسال های گذشته به جریانات اصلاح طلب را از میان بردارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز