خبرگزاری کار ایران

مرامنامه ندای ایرانیان از نظر وزارت کشور مورد تایید است

مرامنامه ندای ایرانیان از نظر وزارت کشور مورد تایید است

کد خبر : ۲۲۴۱۰۰

برای وزارت کشور هیچ تفاوتی میان احزاب وجود ندارد. اکنون هم تقریبا اکثر استعلامات ندای ایرانیان، دریافت شده است. به احتمال بسیار زیاد صبح دوشنبه این هفته؛ بقیه استعلامات دریافت شده و پرونده این هفته در جلسه کمیسیون بررسی می‌شود. به هر حال اگر روند استعلامات بیش از حد طول بکشد و از موعد قانونی آن بگذرد. در هر صورتی پرونده ندای ایرانیان در دستور کار کمیسیون ماده ده احزاب قرار می‌گیرد. بنابراین حداکثر تا هفته بعد دوشنبه پرونده دردستور کار قرار خواهد گرفت.

«برای وزارت کشور هیچ تفاوتی میان احزاب وجود ندارد» قائم مقام وزیر کشور تاکید دارد که دلیل طولانی شدن اعطای مجوز به حزب در شرف تاسیس ندای ایرانیان، تنها یک چیز بود و آن دیر رسیدن و تاخیر استعلام‌ها، او خبر‌ها در مورد عدم تشکیل جلسه کمیسیون را رد می‌کند و معتقد است، وی نماینده وزیر در کمیسیون ماده ده احزاب است. بنابراین کمیسیون ماده ده احزاب مشکلی بابت تشکیل جلسات ندارد. امیری که در دوران شاهرودی معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بود در دوره آیت الله آملی لاریجانی به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد. فعالیت این چهره قضایی ادامه داشت تا اینکه نام امیری بعد از انتخابات ریاست جمهوری به عنوان گزینه‌های وزارت دادگستری، معاون حقوقی روحانی و رئیس دیوان محاسبات مطرح شد، انتصاب امیری به عنوان قائم مقام وزارت کشور؛ در دولت روحانی نشان از توانمندی این چهره داشت. حسینعلی امیری متولد بهمن سال ۱۳۴۵ در کرمانشاه است. امیری از جمله قضاتی است که تقریباً همه مناصب قضایی را از جمله دادیاری تحقیق، ‌ دادیاری اظهار نظر، دادیاری ناظر زندان، دادیاری سرپرستی، معاونت دادستان، جانشینی دادستان، دادستان عمومی، دادستانی انقلاب، رئیس دادگاه عمومی، قائم‌مقام رئیس کل دادگستری استان، رئیس شعبه دادگاه تجدیدنظر استان، رئیس کل دادگستری در چند استان، مستشار دیوانعالی کشور را تجربه کرده است. وی در دوره ریاست آیت‌الله یزدی در قوه قضائیه بعنوان قاضی نمونه ملی و در زمان ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی به عنوان قاضی و مدیرعالی نمونه ملی برگزیده و مورد تقدیر رئیس قوه قضاییه و رئیس جمهور وقت قرار گرفت. مشروح مصاحبه قائم مقام وزیر و سخنگوی وزارت کشور با ندای ایرانیان در ذیل آمده است:

*روند اعطای مجوز به حزب ندای ایرانیان در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
روند بررسی پرونده حزب ندای ایرانیان از این هفته آغاز می‌شود. برخلاف مطالبی که گفته می‌شد کمیسیون ماده ده احزاب، تشکیل نمی‌شود. این هفته دوشنبه جلسه کمیسیون تشکیل می‌شود. به هر حال مهلت ۲۰ روزه برای دریافت استعلام‌ها از سوی نهادهای مربوطه به اتمام رسیده است. انتظار می‌رود تا روز دوشنبه استعلام‌ها تکمیل و همزمان با تکمیل پرونده ندای ایرانیان، روز دوشنبه صبح این پرونده در دستور کار کمیسیون ماده ده احزاب قرار گیرد. آنگونه که مدیر کل سیاسی وزارت کشور اطلاع داده است، مرامنامه ندای ایرانیان مشکلی نداشته است و ما انتظار داریم پس از تکمیل پرونده و دریافت استعلامات لازمه از نهادهای مربوطه، پرونده ندای ایرانیان دوشنبه صبح در کمیسیون بررسی شود. اداره سیاسی وزارت کشور مرامنامه و اساسنامه ندای ایرانیان رافاقد مشکل می‌داندو حداقل تا روز صبح دوشنبه هفته پیش رو بررسی خواهد شد. درصورت تکمیل نشدن پرونده درآن روز، دوشنبه هفته پس از آن. به واسطه تمام شدن مهلت ۲۰ روز، کمیسیون ماده ده احزاب در مورد ندای ایرانیان تصمیم خواهد گرفت.

*فکر نمی‌کنید، روند اعطای مجوز به حزب ندای ایرانیان بیش از حد طولانی شد؟ حزب پایداری، توانست در روند کوتاه تری مجوز بگیرد؟
برای وزارت کشور هیچ تفاوتی میان احزاب وجود ندارد. اکنون هم تقریبا اکثر استعلامات ندای ایرانیان، دریافت شده است. به احتمال بسیار زیاد صبح دوشنبه این هفته؛ بقیه استعلامات دریافت شده و پرونده این هفته در جلسه کمیسیون بررسی می‌شود. به هر حال اگر روند استعلامات بیش از حد طول بکشد و از موعد قانونی آن بگذرد. در هر صورتی پرونده ندای ایرانیان در دستور کار کمیسیون ماده ده احزاب قرار می‌گیرد. بنابراین حداکثر تا هفته بعد دوشنبه پرونده دردستور کار قرار خواهد گرفت.

*برخی از فعالین سیاسی بر این باورند که روند اعطای مجوز به پرونده ندای ایرانیان به دلیل تشکیل نشدن، جلسه کمسیون در هفته‌های گذشته به تاخیر افتاد؟
خیر، کمیسیون ماده ده احزاب روز دوشنبه تشکیل جلسه می‌دهد و مطابق قانون بررسی پرونده ندای ایرانیان را آغاز خواهد کرد. به هر حال از نظر مدیر کل سیاسی وزارت کشور مرامنانه ندای ایرانیان مشکلی ندارد و آن گونه که به من اطلاع دادند روند بررسی پرونده در روز دوشنبه یا حداکثر جلسه بعدی کمیسیون پی گرفته می‌شود. روند تشکیل حزب این است که از زمانی که تقاضا داده می‌شود، تا وقتی که کمیسیون ماده ۱۰ آن را بررسی و مجوز صدوز پروانه صادر می‌کند، باید همه مراحل قانونی طی کند. من روند اعطای مجوز و بررسی پرونده ندای ایرانیان را طبیعی تلقی می‌کنم، اگر می‌بینید اعطای مجوز به ندای ایرانیان طول کشید به دلیل انتظار کمیسیون برای دریافت استعلامات بوده است. تا آنجا که می‌دانم برخی از استعلامات در اختیار ما قرار گرفته و انتظار داریم تا صبح روز دوشنبه استعلامات ندای ایرانیان در اختیار کمیسیون قرار بگیرد. به هر حال این فرصت حداکثر بیش ازدو جلسه نیست. وزارت کشور در بحثاعطای مجوز فعالیت نگاه سیاسی و جناحی ندارد. بنابراین باید از دستگاههای مربوطه خواست تا آنچه کمیسیون ماده احزاب نیاز دارد در اختیارش قرار دهند. بر این اساس ما چند هفته‌ای منتظر استعلام از قوه قضاییه و نهادهای امنیتی ماندیم. خود من هم به عنوان قائم مقام وزیر به طور خاص روند اعطای مجوز به ندای ایرانیان را پی گیری می‌کنم. در وزارت کشور برای کلیه احزاب اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا که در چارچوب قانون فعالیت می‌کنند، شرایط مساوی دیده می‌شود.

*برخی بر این باورند که نهاد‌ها توجه خاصی به برخی از احزاب اصول گرا و جریانات آن‌ها دارد ومعمولا احزاب اصلاح طلب درگیر موارد اداری می‌شوند. آیا این تعبیر درست است؟
در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و در وزارت کشور توجه نمی‌شود که یک حزب اصولگرا یا اصلاح‌طلب است تا بر مبنای آن مجوز بدهیم یا ندهیم، بلکه آنچه مدنظر اعضای کمیسیون ماده ۱۰ احزاب است، مساله قانون است و هر کس تقاضایش مطابق قانون باشد ترتیب اثر داده می‌شود. در مورد ندای ایرانیان، برخی از نهاد‌ها استعلام‌های مورد نیاز ما را کامل نکردند؛ به هر حال انتظار داریم تا صبح روز دوشنبه هفته آتی، پرونده تکمیل شود و در جلسه این هفته بررسی شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز