تندروها همچنان مشتاق به استیضاح هستند
عده ای از کسانی که دوست ندارند فضای مملکت آرام شود مسایل مربوط به استیضاح را دنبال می کنند، اما در مجموع به نظر می رسد که بعد از استیضاح وزیر علوم اکثریت نمایندگان به این نتیجه رسیده اند که این استیضاح ها به صلاح کشور و مجلس و نمایندگان نیست
علی رغم تاکید اصولگرایان تندرو و رسانه های نزدیک به آنها بر این موضوع که مجلسی ها استیضاح جدید را در دستور کار خود ندارند، دو نماینده مجلس تاکید می کنند که در هفته منتهی به تعطیلات تابستانی بهارستان تلاش های جدی برای استیضاح برخی وزرا در جریان بوده که احتمالا نشانه های خود را بعد از بازگشایی مجلس نشان خواهد داد.
علی رغم آنکه بعد از استیضاح وزیر علوم عملا صحبت از استیضاح ۵ وزیر دیگر در بهارستان مطرح بود، به دنبال دیدار هیات دولت با رهبر معظم انقلاب و حمایت ایشان در دستگاه اجرایی اصولگرایان تندرو به طور کل منکر وجود چنین طرح هایی شدند. با این وجود روز دوشنبه محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب مجلس خبر از شروع موج استیضاح ها بعد از تعطیلات تابستانی داد. موجی که به وزرای نیرو و کشور برای کلید زدن آن بیش از دیگران در مرز استیضاح ایستاده اند.
طرح استیضاح وزرا در هفته پایانی کار مجلس
به دنبال این اظهارات دو نماینده دیگر مجلس هم در گفت و گو با پیام نو تائید می کنند که تلاش تندروها برای استیضاح برخی وزرا تا هفته آخر مجلس ادامه داشته است. سید بهلول حسینی در این باره توضیح داده که «در هفته آْخر کار مجلس بحثهایی برای استیضاح وزرای آموزش و پرورش و نیرو و کار و برخی دیگر مطرح بود.» وی درباره شیوه پیگیری این استیضاح ها در مجلس هم می گوید: «این بحثها راجع به تمام وزارتخانه ها از همان ابتدا مطرح بوده و مشخص هم هست که چه طیف و دیدگاهی بیشتر مایل به استیضاح وزرا است.»
وی اما معتقد است که استیضاح وزرای دیگر به راحتی استیضاح رضا فرجی دانا نیست. حسینی ادامه می دهد: «بحثآقای فرجی دانا با بقیه وزرا فرق می کرد و به هر حال به دلایلی وارد فضایی شد که نتیجه آن رای اوردن استیضاح بود. اما این فضا به راحتی برای دیگران ایجاد نمی شود.»
نماینده میانه در مجلس همچنین می افزاید: «بسیاری از مواردی که برای استیضاح وزرا مطرح است از جمله مواردی است که هم با گفت و گو قابل حل است و هم اینکه خود دولت می خواهد آنها را رفع کند و اصلاحی در آن موارد صورت بگیرد. الان در حوزه های مختلفی مثل راه، مسکن مهر، صنایع، بحثهای مربوط به وزارت نیرو و خیلی جاهای دیگر از این بحثها هست. اما عده ای می خواهند با کوچکترین مشکلی راه استیضاح را انتخاب کنند. من ندیدم که نماینده ای یک مساله منطقی را مطرح کند و وزارتخانه ای اصرار بر عدم اجرای آن داشته باشد. دولت واقعا می خواهد کار کند، اما به هر حال برخی هم اصرار دارند که راه اصلاح دولت استیضاح است.»
عدهای نمی خواهند فضا آرام شود
در همین حال سید محمد سادات ابراهیمی هم به صراحت می گوید که تلاش های جدی برای استیضاح وزرا تا هفته پایانی کار مجلس ادامه داشته است. او به پیام نو توضیح می دهد: «به هر حال عده ای از کسانی که دوست ندارند فضای مملکت آرام شود مسایل مربوط به استیضاح را دنبال می کنند، اما در مجموع به نظر می رسد که بعد از استیضاح وزیر علوم اکثریت نمایندگان به این نتیجه رسیده اند که این استیضاح ها به صلاح کشور و مجلس و نمایندگان نیست.»
وی با تاکید بر اینکه «استیضاح بیشتر در این شرایط بدسلیقگی است»، تاکید می کند: «من بعید می دانم که اکثریت مجلس این بار با طیف های خاصی که قصد مقابله با دولت را دارند، همراهی کنند. مردم استقبال زیادی از استیضاح وزیر علوم نکردند و من فکر می کنم که قاطبه نمایندگان این پیام را گرفته اند و می دانند که استیضاح بازتاب خوبی در مردم ندارد.»
اشتیاق تندروها برای استیضاح همچنان باقی است
نماینده شوشتر و گتوند در مجلس اضافه می کند: «طیف محدودی که دنبال مقابله با دولت هستند، همچنان تا هفته پایانی کار مجلس به دنبال استیضاح برخی وزرا بودند و بعید هم به نظر می رسد که اشتیاق تندروها برای برکناری وزرا تمام شده باشد. متاسفانه همین ها هم با برخی شانتاژ بازی ها توانستند آقای فرجی دانا را هم برکنار کنند. الان هم نه اشتیاق آنها تمام شده و نه روش آنها عوض شده است. یعنی هنوز هم می خواهند با شانتاژ برخی دیگر از وزرا را هم استیضاح کنند.»
سادات ابراهیمی درباره سخنان تابش که گفته بود موج استیضاح وزرا در راه است نیز چنین اظهار نظر می کند: «با توجه به اینکه عده ای دنبال این کار هستند که کشور فضای آرامی نداشته باشد و چالش بین دولت و مجلس از بین نرود، احتمال شروع موج استیضاح ها وجود دارد. فقط مساله این است که آیا بقیه مجلس باز هم با این عده همراه خواهند شد یا خیر. من فکر می کنم این بار تیر مخالفان دولت به سنگ می خورد.»
بدین ترتیب به نظر می رسد که سکوت روزهای تعطیلات تابستانی مجلس تنها یک آرامش قبل از طوفان باشد، مگر اینکه طیف تندروی مجلس احساس کنند در وزن کشی های سیاسی موفق نیستند و قدری برای استیضاح دیگر وزرا با تامل وارد میدان شوند.