روزنامه اعتماد:
می خواهند شرط سنی بگذارند که هاشمی رئیس خبرگان نشود
بهانه کهولت سن اما برای مجلس خبرگان رهبری که اکثر اعضای آن را روحانیون و خبرگان سن بالا تشکیل میدهند آنچنان مناسب به نظر نمیرسد و از همین حالا صدای بسیاری را درآورده است.
روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:
آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم با توجیه کهولت سن رد صلاحیت شد.
انتخابات ریاستجمهوری به پایان رسید و نزدیکترین فرد به آیتالله هاشمی برنده این انتخابات شد. اینبار اما نوبت به انتخابات مجلس خبرگان رهبری است. اینبار هم پروژه آغاز شده است تا آیتالله هاشمی را از عضویت در این مجلس هم به علت کهولت سن از میدان به در کنند. از حالا دست به کار شدهاند تا شاید با گنجاندن ماده یا تبصرهیی همان طور که اعلام کردهاند به «شرایط ذهنی» و «کهولت سن» کاندیداهای این انتخابات توجه لازم صورت بگیرد.
بهانه کهولت سن اما برای مجلس خبرگان رهبری که اکثر اعضای آن را روحانیون و خبرگان سن بالا تشکیل میدهند آنچنان مناسب به نظر نمیرسد و از همین حالا صدای بسیاری را درآورده است. یک روز پروژه شان رییس نشدن هاشمیرفسنجانی بود و حالا با طولانی شدن کسالت آیتالله مهدوی کنی رییس فعلی مجلس خبرگان رهبری درصدد هستند تا اصلا او را به عنوان یک «خبره» نشناسند.
چندی پیش آیتالله مومن از فقهای شورای نگهبان به هفتهنامه ۹دی اعلام کرده بود که «شورای نگهبان در تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری به کهولت سن و شرایط ذهنی آنها نیز توجه خواهد کرد.» موضوعی که تا چندی پیش اصلا به عنوان یک موضوع مورد بررسی در صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری مورد توجه قرار نمیگرفته است اما به نظر میرسد اشاره مستقیمی دارد به هاشمیرفسنجانی. از سوی دیگر بررسی صلاحیتها در انتخابات مجلس خبرگان رهبری اصولا بسیار سهلتر از سایر انتخاباتها بود و نمونههای فراوانی وجود داشتند که در انتخابات مجلس خبرگان تایید صلاحیت میشدند اما در انتخابات مجلس نه. با همه این اوصاف ظاهرا عزم مخالفان حضور هاشمیرفسنجانی در مجلس خبرگان رهبری جدی است. عزمی که اینبار بسیار بعید است که با موفقیت مواجه شود.
اظهارات جدید یکی از فقهای شورای نگهبان در مورد بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری مخالفان خاص خود را حتی در میان اعضای این مجلس هم دارد. آیتالله هاشمزاده هریسی از اعضای فعلی مجلس خبرگان رهبری در همین مورد روز گذشته گفت: انتخابات مجلس خبرگان شرایط خاص خود را دارد و در آن اشارهیی به بحثکهولت سن نشده است. اساسا این موضوع خلاف قانون و منطق است و اجرایی نخواهد شد. به گزارش نامه نیوز، وی با بیان اینکه انتخابات مجلس خبرگان متفاوت از انتخابات ریاستجمهوری است، گفت: در انتخابات ریاستجمهوری که بحثکهولت سن مطرح شد بحثاجراییات و کار اجرایی بود ولی در مجلس خبرگان چنین چیزی مطرح نیست. اتفاقا کسی که سناش بالاتر باشد حرمت و احترام بیشتری دارد و آنچه برای نماینده این مجلس اهمیت دارد علم، اجتهاد، شایستگی و فضیلت اوست. عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: حتی اگر قرار باشد این موضوع در تایید صلاحیت کاندیداها لحاظ شود باید در قانون آورده شود، قانون را هم خود مجلس خبرگان مینویسد بنابراین در حال حاضر اجرا کردن این موضوع غیرمنطقی و غیرقانونی است.
هاشمزاده هریسی که گویا اهداف این تبصرههای جدید را به خوبی میداند ادامه داد: مجلس خبرگان باید به دور از سیاسیکاری و سیاسیبازی باشد، مجلس خبرگان نباید سیاسی شود متاسفانه فضای کشور ما سیاستزده شده است و هرجا این سیاسیبازیها وارد شده فضا آلوده و خراب شده است. رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه اصولگرا یا اصلاحطلب بودن نمایندگان مجلس خبرگان رهبری نباید مورد توجه باشد، گفت: مجلس خبرگان متفاوت از دیگر نهادهای نظام است. اینکه کاندیدا و نماینده مجلس خبرگان اصولگرا باشد یا اصلاحطلب مهم نیست، مهم آن است که آن فرد عالم و مجتهد و شایسته باشد.