خبرگزاری کار ایران

آخرین جزئیات از بازداشت اوباش خیابان اندیشه دو نفر از عوامل درگیری فراری‌اند

آخرین جزئیات از بازداشت اوباش خیابان اندیشه دو نفر از عوامل درگیری فراری‌اند
کد خبر : ۱۶۲۵۷۲۱

چهارشنبه شب هفته گذشته، گروه از اراذل و اوباش سابقه‌دار محله نظام‌آباد تهران به صورت دسته‌جمعی در حوالی خیابان اندیشه به یک دکه روزنامه‌فروشی حمله کردند و طی رفتارهای خشونت‌آمیز آن‌ها که با انواع سلاح سرد از جمله قمه انجام می‌شد، دست سه نفر از شهروندان به طور کامل از کار افتاد. یکی از آن‌ها جوانی بود که به تازگی دوره سربازی را به اتمام رسانده بود و می‌خواست آرایشگر شود، اما حالا با این اتفاق هولناک هم دست و هم وسیله امرار معاش و زندگی آینده‌اش را از دست داده است.

اگرچه مجرمان حالا توسط نیروی انتظامی شناسایی شده‌ و بازداشت شده‌اند اما نگرانی‌ها از رفتار مجرمانه به شکل عمومی در سطح شهر، با این میزان از خشونت و همچنین به صورت گروهی، نکته‌ قابل توجهی برای حوزه امنیت عمومی محسوب می‌شود.

پسر 20 ساله‌ام قرار بود با این دستانش آرایشگری کند

روز گذشته پلیس از دستگیری ۶ نفر از اراذل و اوباشی خبر داد که در درگیری با قمه و چاقو، سه نفر را شدیدا در خیابان بهشتی زخمی کرده بودند. مادر یکی از شاکیان این گروه شرور با حضور در صحنه بازسازی این جرم گفت: من شهرستان بودم، شب حادثه پسرم با خواهرش تماس می‌گیرد که سفره شام را بچین من ۵ دقیقه دیگر می رسم اما یک ساعت بیشتر می گذرد و خبری از پسرم نمی شود. دخترم نگران برادرش شده و بارها با او تماس می‌گیرد؛ اما تلفنش خاموش است تا اینکه حوالی ساعت ۴ صبح بود که از بیمارستان با ما تماس گرفتند و گفتند که پسرم چاقو خورده و وضعیت خیلی بدی دارد. من خودم را سریعا بالای سر پسرم رساندم و دیدم سر پسرم ۸۰ تا بخیه خورده، انگشتان دست هایش قطع شده و پایش نیز آسیب دیده است.

او ادامه داد: پسرم که به هوش‌ آمد، جریان را تعریف کرد و گفت که می خواسته سوار مترو شود که به خانه بیاید؛ اما تشنه می‌شود به همین دلیل جلوی دکه برای خریدن آب می‌ایستد اما یک دفعه چند موتورسوار با چاقو و قمه به او حمله می کنند. پسرم برای فرار از این موقعیت به یکی از نمایشگاه‌های اتومبیل این خیابان پناه می برد اما آنها از مغازه بیرونش می کنند؛ به همین دلیل این موتورسوارها به او حمله می کنند و به شدت مجروحش می کنند.

مادر این شاکی اضافه کرد: خدا خیر بدهد زنی را که بعد از دیدن شرایط پسرم، به کمک او می رود و پسرم را زیر چادرش قایم می کند تا کمتر ضبه های چاقو به او بخورد. پسر من ۲۰ ساله است و تازه سربازی‌اش تمام شده، تازه شروع کرده بود به کار آرایشگری؛ اما دیگر دستانش را از دست داد و نمی دانم باید چه کاری انجام دهیم. خداراشاکرم که پسرم قوی هیکل است و گرنه قطعا از زیر بار این زخم ها جان سالم به در نمی برد.

دو نفر از عوامل درگیری متواری هستند

سعید راستی با حضور در صحنه بازسازی جرم تأکید کرد؛ با دستور فرماندهی کل و به حکم قانون، امسال سال متفاوتی برای برخورد با اراذل و اوباش است. افرادی که شرارت مرتکب می شوند بدانند که بعد از انجام شرارت، هیچ جای امنی برای آنها وجود نخواهد داشت و اگر در زمان دستگیری نیز، مقاومت کنند، به ضرب گلوله همکارانم متوقف می‌شوند و مانند ۱۵ نفری که اخیرا زمین‌گیر شده‌اند، زمین گیر خواهند شد.

او همچنین گفت: دو نفر دیگر از عوامل این درگیری در حال حاضر متواری‌اند که به زودی دستگیر و تحویل قانون می شوند.

اما موضوع نگران‌کننده در حوزه اجتماعی و آسیب‌های پیرامون آن، اقدام جمعی نسبت به این رفتارهای خشونت‌آمیز و مجرمانه است. احسان بابایی استادیار حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم قضایی با تاکید بر  این موضوع به ایلنا گفت:

با در نظر گرفتن این ملاحظه می‌توانیم از «جرایم جمعی خشن در محیط‌های شهری» صحبت کنیم. منظور ما جرائمی هستند که با چند ویژگی قابل شناسایی هستند. این جرایم به‌صورت جمعی یعنی با مشارکت حداقل دو نفر صورت می‌گیرد. انجام جمعی جرم با برنامه‌ریزی و سازماندهی همراه است. هدف اصلی مرتکبان این جرایم کسب منافع مالی است. همچنین جوانان، مرتکبان این جرایم را تشکیل می‌دهند که این ویژگی با نیاز به نیروی بدنی و کاربرد خشونت در این جرایم متناسب است. این جرایم اغلب در محیط‌های شهری صورت می‌گیرد. به علاوه این جرایم با رفتارهای مجرمانه دیگری نیز مرتبط هستند؛ جرایمی مانند حمل سلاح، ضرب و شتم، قدرت‌نمایی، آدم‌ربایی و سرقت وسایل نقلیه و توزیع مواد مخدر.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر بخواهیم عواملی برای بازتولید و تکرار این جرایم در نظر بگیریم، با توجه به اینکه هدف اصلی این جرایم کسب مال است، حتماً شرایط اقتصادی جامعه، نقش اصلی را ایفا می‌کند. اگر شرایط اقتصادی، پایدار و مطلوب نباشد، به‌طور طبیعی این نوع جرایم را شاهد خواهیم بود. همچنین، عوامل دیگری مانند شکاف اقتصادی، احساس تبعیض و نابرابری در جامعه نیز تأثیرگذار هستند.

در بستر این عوامل اگر زمینه‌های مستعد فردی و محیطی وجود داشته باشد، شکل‌گیری گروه‌های مجرمانه‌ای که با توسل به خشونت دنبال کسب منافع مالی نامشروع باشند، طبیعی است.

منبع شرق
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز