۶ میوه ممنوعه برای دیابتیها

در گذشته به کرات به مزایای بیشمار خوردن میوهها برای سلامتی اشاره شده. در حالی که میوهها معمولا یک انتخاب سالم هستند، برخی از آنها حاوی مقادیر قابل توجهی قند و فروکتوز هستند که میتوانند با سطح انسولین تداخل داشته باشند. بنابر توصیه متخصصان تغذیه، رعایت اعتدال در خوردن انواع میوهها ضروری است.
تا کنون کمتر به این نکته پرداخته شده که بیماران مبتلا به دیابت باید نسبت به مصرف کربوهیدرات و قند خود آگاه باشند، زیرا میتواند باعث نوسانات انسولین و افزایش قند خون شود. در این مطلب به نقل از تایمز آف ایندیا به میوههایی که برای دیابتیها مناسب نیستند پرداختهایم.
هندوانه
هندوانه یکی از محبوبترین میوههای تابستانی است. اما دارای شاخص گلیسمی بالای ۸۰-۷۲ است و به دلیل داشتن قند زیاد باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد. شاخص گلیسمی (Glycemic Index یا GI) روشی برای اندازهگیری تاثیر کربوهیدراتهای موجود در غذاها بر قند خون است. این شاخص به شما کمک میکند تا انتخابهای غذایی سالمتری داشته باشید و نوسانات قند خون خود را کاهش دهید. غذاهایی که GI پایین دارند، به آرامی هضم و جذب شده و باعث افزایش تدریجی قند خون میشوند.
موز
شاخص گلیسمی موز بسته به رسیده بودن آنها متفاوت است و از ۴۲ تا ۶۲ متغیر است. موز رسیده دارای گلیسمی بالاتری است، بنابراین موز رسیده را کمتر انتخاب کنید و این میوه را در حد اعتدال مصرف کنید.
آناناس
آناناس دارای مقادیر قابل توجهی قند طبیعی است که میتواند بلافاصله سطح قند را افزایش دهد. بنابراین بهتر است در خوردن این میوه اعتدال رعایت شود.
انبه
انبه، یکی از محبوبترین میوهها، دارای شاخص گلیسمی متوسط ۵۱-۶۰ و محتوای ساکارز و فروکتوز بالا است، بنابراین افراد دیابتی برای جلوگیری از افزایش قند بایدآن را در حد اعتدال مصرف کنند.
انگور
انگور دارای GI متوسط است، اما اندازه کوچک آن ممکن است منجر به مصرف بیش از حد شود. بنابراین بیماران دیابتی باید از مصرف زیاد آن اجتناب کنند. کشمش و انگور خشک منابع غلیظ قند هستند در نتیجه باید مصرف آنها متعادل باشد.
گیلاس
گیلاس میتواند GI متفاوتی داشته باشد، اما شاخص گلیسمی آن معمولا متوسط تا زیاد است، بنابراین مصرف خود را محدود کنید.
میوههای خشک برای دیابتیها مفید نیست
میوههایی با محتوای قند بالا اما فیبر کم برای افراد مبتلا به دیابت بدترین هستند. انگور، موز، انبه و میوههای خشک مانند کشمش و زردآلو نمونه هایی از این موارد هستند. علاوه بر این، در حالی که انبههای تازه در مقایسه با سایر میوهها قند نسبتً کمی دارند، در انبههای خشک که آب آن تماما کشیده شده غلظت قند بسیار زیاد است. بنابراین، اگر تصمیم به مصرف میوههای خشک دارید، این کار را با احتیاط انجام دهید.
اگر دیابت دارید، ممکن است فکر کنید که باید از انواع میوه ها اجتناب کنید. با این حال، این چنین نیست; شما میتوانید میوه را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل بخورید. فقط باید بدانید که کدام میوهها بهترین و بدترین گزینهها برای مبتلایان به دیابت هستند. به عنوان یک فرد مبتلا به دیابت، باید از بهترین و بدترین میوهها برای سلامتی خود آگاه باشید. این امر سبب خواهد شد با انتخاب هوشمندانه در میوه، سطح قند خون خود را کنترل کنید و در عین حال از میوههای خوشمزه و سالم لذت ببرید.