قبل از مصرف باید میوه های خشک را شست؟ چطور بشوییم؟
![قبل از مصرف باید میوه های خشک را شست؟ چطور بشوییم؟](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/O6354GHjZQUS/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pliQ1MQF-YmG7otfNPZWXfo,/Untitled.jpg)
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، شستشوی میوههای خشک، قبل از مصرف، میتواند باعث حذف مناسب گرد و غبار روی آنها و تا حدودی کاهش بار میکروبی شان شود، ولی این شستشو، حکم ضدعفونی میوه خشک را ندارد.
خشک کردن میوهها یکی از روشهای نگهداری آنها به شمار می رود و یکی از سوالات پر تکرار خانوادهها این است که آیا قبل از مصرف لزوما باید میوه خشک را شست؟ این شستوشو به چه صورت باید باشد؟
دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی میگوید: امروزه، فرایند خشک کردن میوهها به روشهای اصولی و صحیحی در کارخانجات مربوطه انجام میشود. ولی بسیاری از میوههای خشک عرضه شده در مراکز فروش، هنوز به روشهای قدیمی و سنتی تولید میشوند و اغلب این محصولات در معرض آلودگیهایی از قبیل گرد و غبار محیط، فضولات احتمالی پرندگان و میکروبهای مختلف قرار دارند.
به طور کلی میتوان گفت: شستشوی میوههای خشک قبل از مصرف، باعث حذف مناسب گرد و غبار روی آنها و تا حدودی کاهش بار میکروبی شان میشود ولی حکم ضدعفونی شان را ندارد. چنانچه این میوهها در شرایط نامناسب بهداشتی خشک شده باشند یا در طی تولید و بسته بندی شان آلودگی ثانویه به میکروبهای بیماری زا پیدا کرده باشند مصرف شان حتی بعد از شستشو هم میتواند احتمال خطر سلامتی از نظر عوارض گوارشی را داشته باشد. پس بهتر است این محصولات را از مراکز عرضه معتبر و مطمئن و ترجیحا کارخانه ای و بسته ای خریداری کنیم.
میوه خشک بهداشتی، مشکل آلودگی ندارد
نکته قابل توجه اینکه میوههای خشکی که در شرایط بهداشتی و مناسب تولید میشوند، هیچ گونه جای نگرانی از جهت مسمومیتزایی و عفونتزایی غذایی ندارند، چرا که اولا در شرایط بهداشتی، احتمال حضور میکروب بیماریزا وجود ندارد و دوما شرایط خود میوه خشک به لحاظ رطوبت پایینی که دارد، اجازه فعالیت و تکثیر به میکروبها را نمیدهد. پس توصیه بر این است که این محصولات را از مراکز عرضه مطمئن، معتبر و در بسته بندی تهیه کنید.
در عین حال شستشوی میوههای خشک هم میتواند مزایایی برای ما داشته باشد که حتما بهتر است انجام شود. حذف گرد و غبار و نمک یا برخی ترکیبات نگهدارنده احتمالی افزوده شده به میوههای خشک از یک جهت و از سوی دیگر خیساندن آنها در آب به جهت شستشوی اصولی تر میتواند منجر به کمک به جذب آب در آنها و بهبود کیفیت خوراکی آن برای مصرف کننده شود.
شستوشو چگونه باید باشد؟
جهت کاهش بارمیکروبی میوههای خشک بهتر است شستشوی اولیه توسط آب سرد باشد سپس خیساندن کوتاه مدت حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه ای در آب ولرم و تکرار دو یا سه بار آبکشی نهایی با آب سرد توصیه میشود.
توجه داشته باشید که برای این دسته محصولات، استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده میوه و سبزی و یا بعضا مایع ظرفشویی که عده ای ممکن است انجام دهند به هیچ وجه درست و اصولی نیست.