جاودانگی پس از مرگ؛ هوش مصنوعی تعامل با فوتشدگان را امکانپذیر میکند
هوش مصنوعی با مصاحبهای ۴۵ دقیقهای مشابه با تراپی میتواند از افراد کلون مجازی با قابلیت تعامل ایجاد کند.
پروژه Life’s Echo سعی دارد با استفاده از هوش مصنوعی و مصاحبه با افراد پیش از مرگ، بعد از فوت امکان تعامل و صحبت نزدیکان و عزیزانشان با آنها را فراهم کند.
بارگذاری افکار و شخصیت افراد روی کامپیوتر ایده چندان جدیدی نیست و از دههها قبل در فیلمهای علمی-تخیلی وجود داشته. به چنین شخصیتهای مجازی که با استفاده از مصاحبه با افراد زنده یا پردازش ویدیوها، متون و فایلهای صوتی بهجامانده از فرد ساخته میشوند، روح دیجیتال میگویند. چندین شرکت در این زمینه فعالیت میکنند اما تاکنون استفاده از خدمات آنها فراگیر نشده است. اکنون پروژه جدیدی با نام «Life’s Echo» سعی دارد با استفاده از تجربیات پیشین و الهام از موفقیتهای دیگر پروژهها، از افراد کلون مجازی بسازد که قابلیت تعامل و صحبت با افراد دیگر را داشته باشد.
شرکت «پژواک زندگی» برخلاف اغلب نمونههای مشابه که روی آثار و فایلهای باقیمانده از افراد فوتشده تمرکز میکنند، میخواهد بیشتر بر زندگان تمرکز کند. این شرکت از مصاحبهکنندهای مبتنیبر هوش مصنوعی به نام «سارا» استفاده میکند و در ۴۵ دقیقه مصاحبهای جامع با فرد انجام میدهد. طرح پرسشهای مرتبط با کودکی، زندگی شخصی، خاطرات و جزئیات فردی بخشی از این مصاحبه است. سازندگان میگویند مصاحبهها شبیه جلسات تراپی هستند و بیش از هزار سؤال پیشفرض در پایگاه داده سارا ثبت شدهاند.
هوش مصنوعی برای دوره پس از مرگ از شما کلون میسازد
پس از اتمام مصاحبه، نسخه مجازی شخص با امکان تعامل و صحبت با صدای فرد، ایجاد میشود که نام «پژواک هوش مصنوعی» برای آن انتخاب شده است. پس از فوت، نزدیکان یا افراد دیگر اگر مایل باشند، میتوانند با متوفی صحبت کنند و جزئیات مسیر زندگی او را از زبان خودش بشنوند. البته مؤسسان پروژه Life's Echo اهداف بزرگتری دارند و میخواهند پایگاه دادهای از روحهای مجازی برای استفاده نسلهای بعدی پایهگذاری کنند.
درحالحاضر سرویسهایی مثل Character.AI میتوانند امکان تعامل با شخصیت مجازی افراد مشهور و شخصیتهای تاریخی را در اختیار کاربران قرار بدهند. پلتفرمهای تقریباً مشابه مثل HereAfter AI نیز میکوشند چتبات اختصاصی برای مردگان تولید کنند اما هنوز استقبال چندانی از آن نشده. سرویس Eternos.life هم با دریافت متن از افراد مبتلا به بیماریهای لاعلاج، کلون دیجیتالی ایجاد میکند و پس از مرگ امکان ارتباط خانواده با شخص را فراهم میکند.