خبرگزاری کار ایران

عدسی هندی؛ غذای گرم و مقوی برای روز‌های زمستان

عدسی هندی؛ غذای گرم و مقوی برای روز‌های زمستان
کد خبر : ۱۵۷۳۳۴۸

خوراک عدسی هندی نوعی روش طبخ متفاوت عدسی است که طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

عدسی یکی از انواع خوراک‌های ایرانی است که بسیار محبوب و پرطرفدار است. این خوارک ساده به دلیل داشتن دانه عدس بسیار پرخاصیت و مقوی است. همانطور که می‌دانید عدس از جمله حبوبات و دانه‌های خوراکی است که سرشار از آهن، پروتئین، فیبر، منگنز، فسفر، مس، فولات و... است و پزشکان و متخصصان خوردن آن را به‌خصوص برای کودکان توصیه کرده‌اند.

خوراک عدسی غذایی ساده و مقوی است که با موادی در دسترس و صرف زمان کم تهیه می‌شود و وعده‌ای مناسب برای صبحانه و حتی شام و ناهار محسوب می‌شود. خوراک عدسی هندی نوعی روش برای طبخ عدسی است که با عدسی مرسوم کمی متفاوت است. در این روش عدس همراه با گوجه فرنگی و ترکیبی از پیاز، خامه، کره و ادویه‌های تند و معطر تهیه می‌شود که طعم فوق‌العاده‌ای دارد و اگر یکبار آن را امتحان کنید، دیگر سراغ عدسی‌های سنتی نخواهید رفت، پس در ادامه این مطلب با آموزش خوراک عدسی هندی همراه ما باشید.

مواد لازم

عدس: یک و نیم پیمانه

پیاز متوسط: ۲ عدد

سیر: ۴ حبه

گوجه فرنگی متوسط: ۳ عدد

فلفل سبز: ۳ عدد

کره: ۱ قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازم

خامه: یک چهارم پیمانه

حریره سیر: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و تخم گشنیز: به میزان لازم

عصاره مرغ: ۱ عدد

عدسی هندی؛ غذای گرم و مقوی برای روز‌های زمستان

طرز تهیه

برای درست کردن این عدسی خوشمزه ابتدا عدس را به مدت یک ساعت خیس کنید، سپس عدس خیس داده را همراه با دو لیوان آب و یک عدد عصاره مرغ داخل قابلمه بریزید و فلفل سبز و گوجه فرنگی را به صورت درسته به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا عدس شروع به جوشیدن کند، سپس حرارت را کم کنید تا عدس بپزد و نرم شود. در این فاصله پیاز‌ها را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم نرم و طلایی شود. در مرحله بعد حریره سیر، زردچوبه، فلفل قرمز و پودر تخم گشنیز را همراه با کره و خامه به پیازداغ اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید و بعد اجاق را خاموش کنید. گوجه‌های پخته را از قابلمه عدسی خارج کنید و پوست گوجه را بگیرید. گوجه‌های پوست گرفته را با پشت قاشق له و با پیازداغ ترکیب کنید. حالا این ترکیب را به قابلمه عدس اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه بدهید عدسی کمی دیگر بجوشد و غلیظ شود. در آخر حبه‌های سیر را به صورت ورقه‌ای برش بزنید و داخل کمی روغن تفت بدهید، سپس به قابلمه اضافه کنید و ده دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. عدسی هندی خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

ـ برای اضافه کردن خامه به پیازداغ حتما از قبل خامه را به دمای محیط برسانید تا روان شود، سپس آن را به پیازداغ اضافه کنید.

ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند

ـ استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان‌ها به همراه سبزیجات ساقه‌ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می‌شوند. استاک در انواع سوپ‌ها، انواع سس‌ها، خورشت‌ها و البته بسیاری از غذا‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا‌ها دارد. می‌توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت‌ها خریداری کنید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی‌که از آن استفاده می‌کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود، نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک می‌توانید از آب مرغ استفاده کنید.

 

منبع غذالند
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز