خبرگزاری کار ایران

قاره‌ی جدید در لیگ برتر ایران!

قاره‌ی جدید در لیگ برتر ایران!
کد خبر : ۱۵۴۷۹۵۰

پیتسو موسیمانه اولین مربی آفریقایی تاریخ لیگ برتر است.

پیتسو موسیمانه روز گذشته به صورت رسمی هدایت آبی پوشان تهران را بر عهده گرفت. با این حساب پیتسو اولین سرمربی است که از قاره آفریقا به ایران آمده و هدایت یک تیم ایرانی را بر عهده می‌گیرد. در تاریخ فوتبال ایران افراد زیادی با ملیت های گوناگون تیم ملی و باشگاه های ایرانی را هدایت کردند اما حالا برای اولین بار موسیمانه اهل آفریقای جنوبی در ایران مشغول به کار می‌شود.

مربیان خارجی که در تاریخ لیگ برتر در فوتبال ایران مربیگری کردند همگی از 2 قاره اروپا و آمریکای جنوبی بودند. مربیان اروپایی از نظر تعداد کاملاً بیشتر از مربیان آمریکای جنوبی هستند و از 65 مربی که در فوتبال ایران شاغل بودند. 60 مربی از اروپا و 5 مربی از آمریکای جنوبی در فوتبال ایران مربیگری کردند. با حضور پیستو موسیمانه، قاره آفریقا هم به فهرست قاره‌های مربیان فوتبال ایران اضافه شدند. تاکنون از 22 کشور مختلف مربی در فوتبال ایران حضور داشته که کشور کرواسی با حضور 13 مربی بیشترین نماینده را در فوتبال ایران داشته است. مربیانی نظیر برانکو ایوانکوویچ، زلاتکو کرانچار و ملادن فرانچیچ از کرواسی موفق به قهرمانی در لیگ برتر شدند و کارنامه خوبی از خود به جای گذاشته‌اند. پس از کرواسی، پرتغال با 10 مربی بیشترین مربی را داشته است که از آن جمله می‌توان به تونی اولیویرا، ژوزه مورایس و ریکاردو سا پینتو اشاره کرد. فوتبال ایران پیش از این سابقه حضور یک بازیکن از آفریقای جنوبی را داشت و آیاندا پاتوسی در استقلال بازی کرده بود و حالا موسیمانه اولین مربی از آفریقای جنوبی در ایران است.

پیتسو مرد شماره 9 خارجی!

استقلال در طول تاریخ خود سرمربیان خارجی زیادی داشته که عدد شماره 9 به آقای پیتسو موسیمانه خواهد رسید. به همین بهانه بد نیست با 8 خارجی قبلی آبی ها بیشتر آشنا شویم؛

1- زدراوکو رایکوف (Zdravko Rajkov): در سال 1969 میلادی، رایکوف به عنوان اولین سرمربی خارجی تاریخ باشگاه استقلال (تاج سابق) وارد ایران شد. رایکوف در استقلال به افتخارات فراوانی رسید و برای نخستین بار، این باشگاه را به قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا رساند. او دو قهرمانی لیگ تهران و دو قهرمانی لیگ برتر ایران را نیز با استقلال تجربه کرد. پس از موفقیت در استقلال، رایکوف مدت کوتاهی در تیم ملی ایران و باشگاه سپاهان فعالیت کرد و سپس به عنوان مدیر فنی و سپس سرمربی تیم ملی الجزایر منصوب شد. آخرین باشگاه رایکوف، کوردوبای اسپانیا بود. رایکوف در سال 1983 بازنشست شد و در 30 جولای 2006 و در 78 سالگی در مکزیکوسیتی در کشور مکزیک درگذشت.

2- یانوش گیارماتی (János Gyarmati): گیارماتی در سال 1955 به مدت دو سال هدایت تیم ملی آلمان شرقی را برعهده داشت و سپس در باشگاه‌های ژئول مجارستان، دینامو برلین آلمان، کوملوی و باشگاه اولیه خود، بوداپستی کار کرد تا در سال 1969 میلادی برای مدت کوتاهی هدایت باشگاه تاج در کشور ایران را برعهده داشته باشد. استقلال، آخرین فعالیت گیارماتی در مربیگری بوده است.

3- یوگنی سکوموروخوف (Evgeni Skomorokhov): سکوموروخوف در سال 1993، به عنوان سرمربی باشگاه استقلال منصوب شد. تنها موفقیت او با استقلال حضور در فینال جام حذفی فصل ۷۸-۱۳۷۷ بود که در فینال و در دقایق پایانی دو بر یک از پرسپولیس شکست خورد. او در دو مقطع در استقلال حضور داشت که در این میان، مدتی در باشگاه تورپدو ولادیمیر روسیه فعالیت کرد. در سال 1997، مقطع دوم حضور این سرمربی روسی در استقلال شکل گرفت. لیائونینگ چین و بازگشت به تورپدو ولادیمیر، آخرین ماجراجویی‌های این سرمربی در فوتبال بودند. او در 57 سالگی در تاریخ 2002، در روسیه درگذشت.

4- رولند کخ (Roland Koch): کخ آلمانی چهارمین سرمربی آبی ها به حساب می‌آید. او در 26 مسابقه هدایت باشگاه استقلال را برعهده داشت و به 12 پیروزی، شش تساوی و هشت شکست رسید. او بعد از باخت در هفته بیستم به برق شیراز و عدم صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا، از هدایت استقلال برکنار شد.

5- میک مک درموت (Mick McDermott): مک درموت از سال 2006 تا 2010، به عنوان بدنساز در باشگاه العین امارات حضور داشت و سپس بعد از حضور کارلوس کی روش در تیم ملی ایران، یک سال به عنوان بدنساز در تیم ملی نیز فعالیت کرد.  مک درموت که با علیرضا منصوریان در دوران حضورش در تیم ملی آشنا شده بود، به عنوان دستیار او در استقلال انتخاب شد. مک درموت پس از جدایی منصوریان از استقلال، برای یک مسابقه هدایت باشگاه استقلال را برعهده داشت تا به پنجمین سرمربی خارجی تاریخ این باشگاه تبدیل شود. بعد از انتصاب وینفرد شفر به عنوان سرمربی جدید استقلال، مک درموت مدتی در این باشگاه ماند و سپس به تیم ملی ایران بازگشت و یک سال به عنوان بدنساز در آن حضور داشت.

6- وینفرد شفر (Winfried Schäfer): شفر در سال 2017 به مدت دو سال در استقلال فعالیت کرد و آمار 70 بازی، 37 برد، 20 تساوی و 13 شکست را به ثبت رساند. بنی یاس امارات و الخور قطر، آخرین باشگاه‌های کارنامه شفر در مربیگری بودند و او از سال 2021 تاکنون در فوتبال حضور نداشته است.

7- آندریا استراماچونی (Andrea Stramaccioni): استراماچیونی در سال 2019، سرمربی استقلال شد. مرد خوش تیپ ایتالیایی در 13 مسابقه استقلال را هدایت کرد و به آمار هفت پیروزی، چهار تساوی و دو شکست رسید و با وجود صدرنشینی در لیگ برتر ایران، این باشگاه را به دلایل نامعلومی ترک کرد. استراماچیونی در سال 2021 سرمربی الغرافه قطر شد و یک سال هدایت این باشگاه قطری را برعهده داشت.

8- ریکاردو ساپینتو (Ricardo Sá Pinto): ساپینتو در سال 2022 به عنوان سرمربی استقلال منصوب شد. او یک فصل در ایران حضور داشت و بعد از قهرمانی در سوپرجام، آمار 35 بازی، 23 پیروزی، هفت تساوی و پنج شکست را ثبت کرد. پرتغالی با استقلال به رده سوم لیگ برتر و نایب قهرمانی جام حذفی رسید. ساپینتو پس از استقلال در باشگاه‌های آپوئل قبرس و کازابلانکای مراکش مربیگری کرده است.

منبع خبر آنلاین
انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز