اما و اگرها بر سر تولد «فراکسیون جدید» /بروجردی: نباید مجلس را چند پاره کنیم /نقدعلی: تکذیب میکنم، فراکسیون انقلاب با قوت پابرجاست
چهره شاخص فراکسیون مستقلین مجلس تعداد تندروهای مجلس را در اقلیت می داند اما یک عضو فراکسیون انقلاب اسلامی اصل حضور نمایندگان تندرو در مجلس را نمی پذیرد.
مانه زنی ها بر سر تشکیل «فراکسیون جدید» توسط طیفی از اصولگرایان مجلس کماکان ادامه دارد، چهرههای مستقل ابراز بیاطلاعی میکنند و برخی چهرههای حاضر در فراکسیون انقلاب اسلامی نظیر محمدتقی نقدعلی در واکنش به این خبر میگوید «تکذیب میکنم.»
اما تشکیل فراکسیون جدید، خبر درگوشی یا به نقل از مقام آگاه نیست که بیاطلاعیها و تکذیبها آن را به فراموشی بسپارد، کما اینکه برخی چهره های حاضر در فراکسیون انقلاب اسلامی تشکیل آن را از طرف تایید کردند. جبار کوچکینژاد از چهرههای نزدیک به طیف قالیباف پیشتر در گفتگو با خبرآنلاین از «تشکیل فراکسیون جدید در درون مجلس خبر داده بود.» ابوالقاسم جراره، دبیرکل شریان هم تشکیل فراکسیون جدید را رد نکرده و البته قالیباف را مقصر چنین اتفاقی دانسته بود.
علاءالدی بروجردی، چهره شاخص فراکسیون مستقلین مجلس اما از جمله چهرههایی است که در مورد تشکیل فراکسیون جدید ابراز بیاطلاعی میکند اما یکپارچه نبودن فراکسیون انقلاب را تایید میکند، مخصوصاً آنجا که میگوید « فرض بر این بود که در انتخاب و تعیین وزرا آن یکپارچگی عملیاتی شود اما آنچه اتفاق افتاد، نتوانست یکپارچگی را نشان دهد.» عدم تاثیرگذاری تندروهای پر سر وصدا بر فضای عمومی مجلس نکته دیگری است که بروجردی در گفتگو مطرح میکند.
در ادامه گفتگوی با علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی و از چهرههای شاخص فراکسیون مستقلین را میخوانید:
علاءالدین بروجردی: تعداد تندروها در پارلمان زیاد نیست/چند فراکسیونی شدن به نفع مجلس نیست
*آقای بروجردی! خبرهایی درباره تشکیل فراکسیون جدید در مجلس منتشر شده، شما اطلاعاتی درباره تشکیل فراکسیون جدید دارید؟
هیچ اطلاعی ندارم اما معتقد هستم که نباید مجلس را چند پاره کنیم، به نظرم هر اندازه مجموعههای بزرگ در مجلس وجود داشته باشند، تاثیرگذارتر و مفیدتر است، آنچه اهمیت دارد پایبندی به اصول نظام به ویژه با محوریت جایگاه والای ولایت و آن ویژگیهایی که رهبری در دیدار با نمایندگان فرمودند، است. چند پاره شدن به نفع مجلس نیست.
*جلسه رأی اعتماد یکدست نبودن فراکسیون انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشت و اعضای فراکسیون یکدست عمل نکردند، از این جهت چند فراکسیونی شدن مجلس مطرح میشود...
یکدست عمل کردند و رأی دادند.
*اما مثلا شبنامههایی در جریان جلسه رأی اعتماد پخش میشد، سروصداهایی شد و حتی قالیباف از پشت تریبون نام فردی که شبنامه توزیع میکرد را اعلام کرد، در چنین شرایطی باز هم فکر می کنید چند فراکسیون نشدن به نفع مجلس است؟
چند فراکسیونی نباشد بهتر است، یعنی اگر یکپارچه، متحد و منسجم عمل کنند، به نفع مجلس است و میتواند قدرت بیشتری به مجموعههای درون مجلس بدهد. فرض بر این بود که در انتخاب و تعیین وزرا آن یکپارچگی عملیاتی شود اما آنچه اتفاق افتاد، نتوانست یکپارچگی را نشان دهد.
البته طبیعت مجلس همیشه به همین صورت، شناور است یعنی بنابر دلایل متعدد نمایندگان تصمیمات خاص خود را میگیرند و طبق قانون اساسی نمایندگان در اینکه چگونه بیاندیشند، تصمیم بگیرند و صحبت کنند، آزاد هستند.
همچنین قانون اساسی چک سفید امضا به نمایندگان داده که میتوانند در کلیه مسائل داخلی و خارجی اظهارنظر کنند. بنابراین نمیشود فشار خاصی وارد کرد که اتفاقی بیافتد، حرکت باید اقناعی باشد، به این معنی که نماینده باید قانع شود که از چه خط مشی و چه تشکلی حمایت و دفاع کند.
*طیف نزدیک به جبهه پایداری و به اصطلاح تندروها که سروصدای زیادی در مجلس دارند، شامل اکثریت مجلس میشوند یا در اقلیت قرار دارند؟
بعید میدانم تعداد اینها زیاد باشد اما اینها بخشی از واقعیت مجلس و جامعه ما هستند.
*با همین تعداد کم میتوانند در مجلس فضا و موجی کارساز علیه دولت ایجاد کنند؟
طبیعتاً در حد تعداد خودشان ممکن است این اتفاق بیافتد اما خروجی کار در مجلس مهم است که در واقع تصمیم نهایی که براساس رأی نمایندگان گرفته میشود چه خواهد بود که در آنجا فکر نمیکنم غلبه با این مجموعه باشد.
نقدعلی: چندپاره شدن فراکسیون انقلاب؟ تکذیب می کنم
اما محمدتقی نقدعلی، عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین ضمن تکذیب، چند پاره شدن فراکسیون انقلاب اسلامی تاکید می کند که فراکسیون انقلاب به قوت خود باقیست.
در ادامه گفتگوی با نقدعلی را میخوانید:
*آقای نقدعلی! صحبتهایی درباره چندپاره شدن فراکسیون انقلاب اسلامی شنیده شده، قرار است فراکسیون جدیدی تشکیل شود؟
خیر، فراکسیون انقلاب اسلامی به قوت خودش باقی است، البته امکان دارد، فراکسیونهای تخصصی دیگری هم باشند کما اینکه در گذشته هم بودند. اما فراکسیون انقلاب اسلامی با قوت پابرجا است.
*به نظر شما مجلسی که چند فراکسیون دارد بهتر میتواند عمل کند یا مجلس دو فراکسیونی؟
فراکسیون سیاسی که حدی ندارد، بلکه هر کسی با هر سلیقهای میتواند فراکسیون تشکیل بدهد اما فراکسیون انقلاب اسلامی به قوت خودش باقی است و فراکسیونهای تخصصی و انشعابات هم جایگاه خاص خودش را دارد.
*سر و صدای برخی در مجلس بلندتر از بقیه نمایندگان است و گفته میشود تندرو هستند، به نظر شما این نمایندگان در اقلیت هستند و یا اکثریت؟
من اصل این موضوع را قبول ندارم. همه نمایندگان اظهارنظر میکنند و به اندازه وقتی که به آنها داده میشود، نظرات خود را میگویند و حق اظهار نظر برای همه محفوظ است.