خبرگزاری کار ایران

غذای کارگری که لاکچری شد/ افزایش ۲۵۷ درصدی قیمت تن‌ماهی طی ۳ سال!

غذای کارگری که لاکچری شد/ افزایش ۲۵۷ درصدی قیمت تن‌ماهی طی ۳ سال!
کد خبر : ۱۵۳۰۵۷۸

بررسی قیمت تن‌ماهی از ابتدای دهه ۹۰ تا کنون نشان می‌دهد که تورم این محصول حدود ۱۸۰۰ درصد بوده است.

قیمت تن‌ماهی فقط از سال ۹۲ تا ۹۶ با ثبات همراه بوده روی ۶ هزار و ۵۰۰ تومان ماند، در سال ۹۷ به حوالی ۱۰ هزار تومان و در سال ۹۸ به بیش از ۱۹ هزار تومان رسید. درحالی که میانگین قیمت تن‌ماهی در فروردین ۱۴۰۰ حدود ۲۸ هزار تومان بود در اسفند ۱۴۰۲ به بیش از ۸۵ هزار تومان رسید.

از آنجایی که تن‌ماهی یکی از غذاهای اصلی سبد کارگری بود با افزایش ۲۵۷ درصدی قیمت آن، کم کم از سبد کارگران هم حذف شد.

بر اساس مصوبه وزارت کار، پایه حقوق روزانه یک کارگر در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۸۰ هزار تومان و میانگین قیمت تن‌ماهی بیش از ۸۰ هزار تومان بود، به عبارتی هر قوطی کنسرو ماهی بیش از ۵۰ درصد حقوق روزانه یک کارگر قیمت داشت.

همچنین حقوق کارگران در سال ۱۴۰۲ تنها ۲۷ درصد افزایش یافت و قیمت تن‌ماهی در همان سال بیش از ۱۱۵ درصد گران‌تر شد.

منبع چندثانیه
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز