خبرگزاری کار ایران

مهمترین نکات در خصوص خوراکی های کودکان در مدرسه و مهدکودک

مهمترین نکات در خصوص خوراکی های کودکان در مدرسه و مهدکودک
کد خبر : ۱۵۲۸۸۴۲

تغذیه خوب برای رشد و تکامل کودک چه تازه مدرسه را شروع کرده یا اینکه در مقطع گذر از دبستان به دبیرستان باشد، ضروری است، ناهار و میان وعده سالم در تامین انرژی کافی برای روز طولانی مدرسه نیز مهم است.

این دوره انتقالی از تعطیلات تابستانی به بازگشایی دوباره مدارس زمان شلوغی از سال برای کودکان، نوجوانان و والدین است. بازگشت به مدرسه نشانه شروع دورانی تازه برای ۹ یا ۱۰ ماه آینده از سال برای خانواده شماست، بنابراین از این زمان انتقالی به عنوان فرصتی مناسب برای تشویق روال‌ها و عادات سبک زندگی سالم استفاده کنید.

 

فراموش نکنید که ناهار مدرسه یکی از سه وعده غذایی کودک شما درطول روز است، بنابراین مهم است که اطمینان حاصل کنید که ناهار و میان وعده‌های متعادل از نظر تغذیه‌ای دریافت می‌کند. به طور معمول، یک ناهار بسته بندی شده مدرسه باید شامل تمام گروه‌های غذایی اصلی باشد. می‌توانید این گونه در نظر بگیرید:

  • یک واحد کربوهیدرات نشاسته‌ای (به عنوان مثال نان سبوس دار یا نان پیتای بسته بندی شده، برنج قهوه‌ای یا پاستا)

  • یک واحد گوشت یا جایگزین گوشت (به عنوان مثال مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات)

  • یک واحد لبنیات (مانند ماست، پنیر)

  • بیش از یک واحد سبزیجات (به عنوان مثال هویج، فلفل، ذرت شیرین، کاهو، پیاز)

  • بیش از یک واحد میوه (به عنوان مثال سیب، پرتقال، موز، گلابی، کیوی)

  • نوشیدنی: آب یا شیر

بایدها

مهمترین نکات در خصوص خوراکی های کودکان در مدرسه و مهدکودک

بچه‌ها را درگیر پخت و پز کنید: آموزش درباره غذا و تغذیه مهارت‌های مهم زندگی هستند و باید از سنین پایین تشویق شوند. اگر کودکان در انتخاب و تهیه ناهار کمک کرده باشند، به احتمال زیاد به ناهار خود علاقه مند می شوند. از اینکه اجازه دهید آن‌ها پخت و پز را آزمایش کنند نترسید.

غذاهای جدید را امتحان کنید: امتحان کردن غذاهای جدید از سنین پایین نقش بسیار زیادی در تمایل و پذیرش غذاهای مختلف دارد. بنابراین تشویق مداوم آنها به امتحان غذاهای جدید و متفاوت گامی مهم در ایجاد عادات غذایی خوب در آن‌ها است.

غذاهای متنوع درست کنید: تنوع کلیدی است، نه تنها تنوع در رژیم غذایی مزایای تغذیه‌ای را به همراه دارد، بلکه خستگی و عدم علاقه به غذا را کاهش می‌دهد. این امر به ویژه برای کودکان و نوجوانان بسیار مهم است، زیرا آنها می توانند مستعد تبدیل شدن به فردی غذا خور شوند.

ناهار را متناسب با فصل در کوله کودک بگذارید: به عنوان مثال، یک فلاسک سوپ با نان قهوه‌ای در ماه های سرد، زمستان یا سالاد ماکارونی در بهار و تابستان.

غذای ظهر یا میان وعده را اشتها آور جلوه دهید: ارزش این را دارد که چند دقیقه اضافی را برای ارائه غذا صرف کنید، به خصوص برای کودکان کوچکتر. شکل‌ها، رنگ ها و بافت‌های متنوعی را در ظرف ناهار وی قرار دهید. هر چه یک ناهار بسته بندی شده دلپذیرتر به نظر برسد. احتمال اینکه بچه ها بخورند و از آن لذت ببرند بیشتر است.

آمادگی و نظم راهکارهایی برای ارائه یک غذای سالم: آماده‌سازی از قبل نه تنها در وقت شما صرفه جویی می‌کند، بلکه شانس انتخاب ناهارهای آماده لحظه آخری یا غذاهای راحت را که می‌تواند سرشار از قند، چربی و نمک باشد را کاهش می‌دهد.

نبایدها

پخت غذا را در دقیقه ۹۰ انجام ندهید: کمبود وقت ممکن است شانس پر کردن ظرف‌های ناهار را با غذاهای ناسالم و راحت افزایش دهد.

ناهارهای یکسان را بارها و بارها تکرار نکنید : در حالی که ایده خوبی است که ناهارهای سالم درست کنید، باید تلاش داشته باشید که این ناهارها تکراری نباشند.. درست کردن ناهارهایی با مواد غذایی مختلف و متفاوت باعث افزایش تنوع مواد مغذی ارائه شده می‌شود.

اندازه وعده غذایی را فراموش نکنید: وعده غذایی باید به طور خاص با سن، اندازه و سطح فعالیت کودک یا نوجوان شما تنظیم شود. کودکان کوچکتر به طور کلی نسبت به کودکان بزرگتر یا فعال تر به وعده های کوچکتر نیاز دارند.

هیدراتاسیون را فراموش نکنید: تحقیقات نشان می‌دهد که کم آبی می تواند منجر به کاهش تمرکز و عملکرد در کودکان شود. آب و شیر دو گزینه عالی برای دندان هستند. سعی کنید از ارائه نوشیدنی‌های شیرین به کودکان خود پرهیز کنید.

صبحانه را فراموش نکنید: این افسانه نیست که صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است. برای بچه‌های مدرسه یک کاسه فرنی شیری یا توت مخلوط با ماست و گرانولا آماده کنید. صبحانه‌ای را انتخاب کنید که سیر کننده باشد و انرژی مورد نیاز کودک را تا وعده غذای ظهر تامین کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز