فاجعه بیسوادی؛ از هر ۲۰ نفر چند نفر سواد ندارند؟
اواخر تیرماه امسال، تصویری از نمرات امتحان نهایی دانش آموزان در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد بالاترین میانگین نمرات نهایی مربوط به استان یزد و پایینترین مربوط به سیستانوبلوچستان است.
اواخر تیرماه امسال، تصویری از نمرات امتحان نهایی دانش آموزان در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد بالاترین میانگین نمرات نهایی مربوط به استان یزد با ۱۲/۴ و پایینترین مربوط به سیستانوبلوچستان با ۷/۷۴ است.
میانگین معدل تهران ۱۰/۶۷، خراسان جنوبی۱۱/۸۱، گلستان ۹/۶۵، خراسان شمالی ۹/۸۲، کرمان ۹/۴۴، بوشهر ۹/۴۹، قزوین ۱۰/۸۹، خراسان رضوی۱۱/۲۷، قم ۱۱/۲۷، اصفهان ۱۱/۴۳، سمنان ۱۱/۶۲، همدان ۱۰/۲۳، هرمزگان ۸/۷۶ و... بود.
تمام استانها وضعیت بسیار نامناسبی داشتند. چند روزی از انتشار این نمرات نگذشته بود که آمار رسمیتری اعلام شد. اوایل مردادماه گزارشی روی سایتهای خبری قرار گرفت که حکایت از وضعیت بسیار نابسامان تحصیلی داشت؛ گزارشی که نمرات سال گذشته دانشآموزان را با سالهای قبل از آن مقایسه کرده بود و نشان میداد تمام استانها با افت تحصیلی بسیار شدیدی مواجهاند.
دانشآموزانی که از پایه ششم به هفتم میروند، حداقل از هر ۲۰ نفر، ۴ تا ۵ نفرشان به هیچعنوان سواد خواندن و نوشتن ندارند. خوابگاههای دانشآموزی یا تعطیل است یا کم است. سرویس مدرسه حذف شده.» (معلمی از سیستانوبلوچستان). افت تحصیلی، کمسوادی و ترک تحصیل را میانگین نمرات امتحان نهایی دانشآموزان نشان میدهد؛ شرایطی که به استناد گفتههای معلمان در مناطق محروم، سرعت بیشتری گرفته و کشور را با موجی از بیسوادی مواجه خواهد کرد. وضعیت مالی و کیفیت آموزشی هم حرف اول را در این فاجعه میزند.