خدا به زیارت امام حسین می رود، یعنی چه؟
یکی از اعمال سفارش شده در شب پرفضیلت و پربرکتِ شب جمعه، زیارت امام حسین(ع) است.
روزی امام صادق علیه السلام از یکی از صحابۀ خود پرسیدند: «آیا امام حسین علیهالسلام را زیارت می کنی؟» آن فرد پرسید: «خودتان به زیارت ایشان می روید؟» حضرت فرمودند: «مگر می شود کسی را که خداوند به زیارتشان می رود، من زیارت نکنم؟»
معنی زیارت خدا چیست؟
معنی زیارت خدا چیست؟ آیا همان درود است؟ اگر همان درود باشد که خداوند به ما بندگان هم درود می فرستد «هُوَ الَّذِی یُصَلِّی عَلَیْکُمْ وَمَلَائِکَتُهُ». معنی زیارت خدا، رحمت خداست که در سورۀ بقره می فرماید من درود و رحمت را با هم به اهل صبر می فرستم. «الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ أُولَـئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَـئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ.» کسانی که چون مصیبتی به آنها رسید گفتند: ما از آن خدا هستیم و به او باز می گردیم صلوات و رحمت پروردگارشان بر آنان باد که هدایت یافتگانیم.
خداوند بر هیچ پیامبر و امام دیگری درود و رحمت نفرستاده است. این یک ویژگی است و ما دلیلش را نمی دانیم. یکی از ارزشمندترین گریه ها، گریه از خوف و خشیت خداوند در سحرگاه است که فقط مختص انسان است اما گریۀ بر اباعبدالله علیهالسلام برای کل عالم است. امام سجاد علیهالسلام فرمودند پدر من کسی بود که آسمانها و زمین و پرندگان و ماهیان درختان و گیاهان و بهشتیان بر او گریه کردند. اینها امتیاز است.
خداوند هفت حقیقت و دو پاداش را در سوره نحل برای ابراهیم علیهالسلام بیان می کند و امام حسین علیهالسلام هر نُه حقیقت را به ارث برده اند.