علی متقیان:
جایگاهی تعریف کنید که رسانهها شکایت خود از دولتمردان را به قوه مجریه ارائه کنند نه قوه قضاییه
مدیرعامل اسبق ایسنا نوشت: جایگاهی تعریف و پیش بینی شود که رسانهها، برای شکایت از مسئولان دولت، بتوانند به قوه مجریه تظلمخواهی کرده و به رسانهها اجازه داده شود، شکواییه خود را مستند به قوه مجریه ارسال و گله و شکایت خود از مسئولان دولتی را به دولت ارائه دهند، نه قوه قضاییه.
به گزارش ایلنا، علی متقیان مدیرعامل اسبق ایسنا در یادداشتی با عنوان (( به بهانه روز خبرنگار درخواستی از دولت چهاردهم))، نوشت:
مدیرعامل اسبق ایسنا در خبرها آمده بود به مناسبت روز خبرنگار ریاست محترم جمهور ، جناب دکتر پزشکیان بدرستی دستور داده اند ، تمامی شکایت هایی که در دولت سیزدهم از رسانه ها شده باز پس گرفته شود ، این دستور را به فال نیک گرفته ، در روزهایی که هنوز دولت چهاردهم شکل نگرفته و وزرای دولت معرفی نشده اند ، به بهانه روز خبرنگار و به احترام دستور شایسته رییس جمهور محترم، پیشنهادی را طرح کنم که براساس تجربه دوران مدیریت خویش در رسانه ، بدست آمده است ، شاید طرح این پیشنهاد در ابتدای دولت ، کار درستی نباشد ، اما با بهره مندی از تجربیات گذشته، می تواند عمل به آن، به سنت حسنه ای تبدیل شود که رسانه ها در سایه دولت مردمی چهاردهم، از ابتدای کار ، آرامش خاطر در نقل خبرهای دولت مردان داشته باشند. این که از رسانههایی که به ناحق با آبروی فرد یا تشکیلات یا نهادی بازی کرده و خدای ناخواسته نسبت ناروا و نادرستی داده اند! بایستی شکایت شود، حقی است مسلم و انکارناپذیر و مورد قبول، واینکه قوه محترم قضائیه بایستی در شأن اصحاب فرهنگ و هنر و رسیدگی به پروندههای آنان، دادسرای خاصی تشکیل دهد، که داده است، حق مسلم دیگر است؛ چراکه شکایت از اهل فرهنگ و هنر ، با شکایت از خلافکاران و دستاندازان به مال و جان مردم متفاوت است و البته در صورتی که رسانهای خدای ناخواسته با آبروی مردم بازی کرده باشد! مستحق عقاب است.
اما آنچه که باعث شد، دست به قلم برده ، از دولت محترم در ابتدای کار ، درخواستی را براساس تجربه کاری ام، مطرح کنم ، این است که درست یا نادرست رسانههای کشور، مخصوصا رسانههای رسمی و شناسنامهدار، خواسته یا ناخواسته، به دام خبر مسؤولان افتاده و اغلب خبرهای رسانه های جمعی، مسؤولمحور است؛ بعضی مسؤولان هم بحمدالله برای گفتن خیلی ذوق دارند و عمده خبرهای آنان وعدههایی است که میخواهند در آینده محقق کنند ، که ان شاءالله در دولت چهاردهم ، براساس تاکید رییس جمهور محترم ، از دست اندرکاران مراسم اربعین ، تعهد به وعده ها بود، و این خود بزرگترین مژده برای مردم و برای رسانه هاست که بخشی را باز کنند ، برای تحقق وعده ها و روی وعده های مسولان حساب کنند. تجریه ما ثابت کرده است که در میان خبرهایی که از جانب مسؤولان نقل قول میشود، خبرهای خوب و امیدوارکننده ، به تیتر یک روزنامه ها، تاپ رسانه ها، عنوان خبر صدا وسیما تبدیل، و مسؤول مربوطه با دیدن انتشار خبرش در رسانههای متعدد، و تیتر یک روزنامه و اخبار سراسری، به خود میبالند و چه بسا وقتی روابط عمومی مجموعه نحوهی انعکاس خبرها را به رئیس تقدیم میکند، مورد تشویق هم قرار میگیرد؛ اما مشکل از آنجا شروع میشود که جناب مسؤول از روی عقیده دینی و یا سلیقه شخصی و یا در توضیح مصوبهای، در جمعی سخن میراند، به امید گل کردن و مطرح شدن، این بار به جای کثرت انتشار در رسانههای داخلی، خبرش سر از رسانههای خارجی در آورده و او را به خاطر اظهار نظرش به باد انتقاد و سخره میگیرند.
اینجاست که مقام مسؤول برافروخته، بهدنبال رسانه داخلی که کلام او را منتشر کرده میگردد و با کمال قدرتی که از پست و مسؤولیتی که - فکر می کند ابدی است! - به دست آورده! ، توسط عوامل گوش بفرمانش!، رسانه داخلی را که تا دیروز خبرهایش را دست به دست می چرخاند، متهم میکند که این سخنان را به مقام مسؤول نسبت داده و هیچگاه از دهان مبارک ایشان چنین سخنی به زبان نیامده است! در ادامه هم عواملش را برای فشار بر رسانه میگمارد که خبر را بردارید و آثار خبر را از بین ببرید و اظهار می دارد، رسانهای که رویاپردازی میکند در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست و باید و باید ... وقتی هم رسانه اعلام میکند که صوت سخنان حضرتعالی موجود است، (البته قصد ندارد به صورت علنی منتشر کند، که این کار را خلاف اخلاق میداند)، بلکه به صورت خصوصی و غیررسمی، تازه آنجاست که مسوؤل محترم مطمئن میشود که سند موجود است ، آنگاه به طریقی دیگر مدعی می شود. به رسانه میگوید، شما که میدانستید طرح این مسائل مورد سوء استفاده معاندان قرار میگیرد، چرا حذف نکردید! و ده ها چرای دیگر، که باز هم رسانه مقصر شناخته شود. با این تفاصیل از جناب دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهور، در اول کار می خواهد، درصورت موافقت و صلاحدید، هنگام انتصاب سخنگو و مسول اطلاع رسانی دولت ، در تشکیلات سخنگو، جایگاهی را تعریف و پیش بینی شود که رسانهها ، در برخورد با اینگونه موارد، بتوانند به قوه مجریه تظلمخواهی کرده و به رسانهها اجازه داده شود، شکواییه خود را مستند به قوه مجریه ارسال و گله و شکایت خود از مسوؤلان دولتی را به دولت ارائه دهند، نه قوه قضاییه، تا شاید افرادی که مسوؤلیت انتصاب دولتمردان را دارند و به رئیس جمهور محترم و دیگر وزرا افرادی را معرفی میکنند، متوجه شوند که منتخب های آنان در ادارات و وزارتخانهها و پستهای مطرح کشور ، بعضا بر سر رسانهداران چه بلایی میآورند و متاسفانه به دلیل آبروداری، صدای رسانهها به جایی نمیرسد.
در صورت تحقق این پیشنهاد در دولت چهاردهم ، تمامی مسولان به این نتیجه خواهند رسید که ، خود مسول گفتار خویش هستند و همانطور که در آموزه های دینی آمده، هرکس مسول گفتار واعمال خویش است و در قیامت هم بایستی پاسخگوی گفتار وکردار خویش باشد ، هنگام داشتن پست و مقام هم بایستی در تشکیلات خانوادگی پاسخگوی گفتار خود باشد . به امید روزی که با دقت در گفتار مسولان و با دقت انتشار در رسانه ها ، تیتری باعنوان تکذیب خبر، نداشته باشیم.
به امید آن روز