خبرگزاری کار ایران

۸ تغییری که در فصل تابستان باید در روتین مراقبت از پوست خود اعمال کنید

۸ تغییری که در فصل تابستان باید در روتین مراقبت از پوست خود اعمال کنید
کد خبر : ۱۴۹۵۸۷۶

هوای گرم تابستان مجموعه‌ای از چالش‌های مراقبت از پوست را با خود به همراه دارد و سوالاتی از این قبیل را به وجود می‌آورد که «آیا در هوای ۴۰ درجه و با وجود چرب بودن پوستم هم باید مرطوب‌کننده بزنم؟» از همین رو متخصصان مجموعه‌ای از کارهای ویژه‌ای را که باید در فصل تابستان برای مراقبت از پوست خود انجام دهیم توضیح داده‌اند.

به گفته آنها روتین مراقبت از پوست باید برای همه فصول و هر آب‌وهوایی عملی باشد، اما بد نیست هنگام تغییر فصل از زمستان به تابستان، تغییراتی در برنامه مراقبت از پوست خود اعمال کنید.

۱. ضدآفتاب، ضدآفتاب، ضدآفتاب

کرم یا روغن ضدآفتاب مهم‌ترین محصول برنامه مراقبت از پوست است که در تمام فصول سال باید استفاده شود. اما در تابستان به‌هیچ‌وجه نباید بدون آن از خانه خارج شوید.

همیشه کرم یا روغن ضدآفتاب با حداقل اس‌پی‌اف ۳۰ با خود داشته باشید و هر دو تا سه ساعت یک بار آن را تمدید کنید. پشت دست‌ها، پاها، گوش‌ها، و لب‌ها را فراموش نکنید.

نصف قاشق چای‌خوری ضدآفتاب برای پوشش خوب صورت و گردن و محافظت در برابر آفتاب کافی است.

۲. از محصولات سبک‌تر استفاده کنید

همان‌طور که در تابستان نسبت به زمستان لباس‌های سبک‌تری می‌پوشیم، محصولات پوستی این فصل هم باید به نسبت زمستان سبک‌تر و رقیق‌تر باشند.

بنابراین، اگر در زمستان از پاک‌کننده‌های کرمی یا روغنی برای تمیز کردن صورتتان استفاده می‌کردید، در تابستان بهتر است انواع ژلی یا فومی را امتحان کنید.

۳. از مرطوب‌کننده دومنظوره استفاده کنید

استفاده از مرطوب‌کننده‌های مغذی و غلیظ‌ در تابستان ممکن است باعث مسدود شدن منافذ، التهاب و آکنه شود. برای یک روتین مراقبت از پوست سبک‌تر می‌توانید از مرطوب‌کننده‌های حاوی ضدآفتاب استفاده کنید که حداقل محافظت ۳۰ دارند.

به‌خصوص اگر پوست مستعد آکنه یا چربی دارید، با استفاده از مرطوب‌کننده حاوی ضدآفتاب یک مرحله از برنامه مراقبتی پوستتان را حذف می‌کنید و به این ترتیب، پوستی شفاف‌تر و شاداب‌تر خواهید داشت.

۴. اما آبرسانی را متوقف نکنید

بهتر است بدانید آن لایه عرق روی پوست صورتتان مرطوب‌کننده محسوب نمی‌شود و با وجود گرما و رطوبت بیشتر هوا در تابستان، همچنان به مرطوب‌کننده پوست نیاز دارید. حتی اگر پوست چربی دارید، حتما بعد از تمیز کردن آن مرطوب‌کننده بزنید.

مرطوب‌کننده لایه شاخی پوست را که خارجی‌ترین لایه پوست است و از آن در مقابل آلاینده‌ها و مواد شیمیایی مضر محافظت می‌کند، بازسازی کرده و از تحریک یا خشکی بیشتر آن جلوگیری می‌کند. اینجا همان‌جایی است که مرطوب‌کننده‌های حاوی ضدآفتاب به کار می‌آیند، زیرا با بافت سبک و لطیفی که دارند، لایه خارجی پوست را بدون ایجاد احساس سنگینی تغذیه می‌کنند.

۵. یک سرم ویتامین C خوب بخرید

اگرچه مصرف ویتامین سی برای تمام طول سال عالی است، استفاده از آن در تابستان اهمیت بیشتری دارد. این ویتامین به جلوگیری از لک‌های پوستی (هایپرپیگمنتاسیون) کمک می‌کند، ظاهر خطوط و چروک‌های پوست را بهبود می‌بخشد، و در تولید کلاژن موثر است.

پس از شستشوی صورت با شوینده، چند قطره ویتامین C به صورت بزنید و بعد از آن از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

۶. لایه‌برداری را فراموش نکنید

باآنکه متخصصان پوست اغلب توصیه می‌کنند که بیش از حد لایه‌برداری نکنیم، اما به گفته آنها بهتر است در تابستان این توصیه را فراموش کنیم. به خصوص اگر پوست چربی دارید، دفعات لایه‌برداری را افزایش دهید. البته این به این معنی نیست که تمام محصولات پوستی‌تان را اسیدی کنید، بلکه کافی است تعداد دفعات لایه‌برداری در هفته را افزایش دهید.

پدهای آلفا هیدروکسی اسید (AHA) برای باز کردن منافذ مسدودشده و از بین بردن چربی‌هایی که منجر به آکنه می‌شوند توصیه می‌شوند. فقط به یاد داشته باشید که آلفا هیدروکسی اسیدها می‌توانند پوست را به نور حساس‌تر و استفاده از ضد آفتاب را مهم‌تر کنند.

۷. زمان حمام را کاهش دهید

فعالیت‌های روزانه نظیر ورزش، وقتگذرانی در ساحل، و تعریق طبیعی تابستان باعث می‌شود که بسیاری از ما بیش از یک بار در روز دوش بگیریم. توصیه متخصصان پوست این است که مدت دوش گرفتن را کاهش دهید و سعی کنید تنها چهار تا پنج دقیقه در حمام بمانید.

دوش گرفتن بیش از حد یا دوش گرفتن با آب داغ می‌تواند به خشکی بیش از حد پوست، التهاب و حتی اگزمای تابستانی منجر شود.

۸. مطمئن شوید که از محصولات آرایشی غیرجوش‌زا استفاده می‌کنید

برچسب محصولات آرایشی را بخوانید و فقط آن‌هایی را که عبارت غیرجوش‌زا یا غیرکومدون‌زا رویشان نوشته شده برای تابستان انتخاب کنید. این اصطلاح در محصولات پوستی به این نکته اشاره دارد که مواد مسدودکننده منافذ در فرمول آن استفاده نشده است.

منبع روزیاتو
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز