خبرگزاری کار ایران

سالگرد ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در سال ۱۴۰۳ چه روزی است ؟

سالگرد ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در سال ۱۴۰۳ چه روزی است ؟
کد خبر : ۱۴۹۰۲۴۹

اول ذی الحجه مصادف با سالروز ازدواج پر برکت حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) است.

به گزارش ایلنا، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) دختر بزرگوار حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) که به عنوان برترین بانوی دوعالم شناخته می‌شود، در اولین روز از ماه ذی‌الحجه سال دوم یا سوم هجری قمری با حضرت علی (علیه السلام) ازدواج کرد. ماه ذی‌الحجه یکی از ماه‌های پر برکت است که دو عید بزرگ قربان و غدیر در این ماه قرار دارد و سالروز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نیز ارزش این ماه را دو چندان کرده است.

سالروز ازدواج حضرت علی و فاطمه ۱۴۰۲

تاریخ دقیق سالروز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و روز ازواج در تقویم شمسی برابر با روز شنبه ۱۹خرداد سال ۱۴۰۳ است.

تاریخ دقیق سالروز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و روز ازواج در تقویم قمری هم زمان با روز شنبه ۱ ذی‌الحجه سال ۱۴۴۵ است.

تاریخ دقیق سالروز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و روز ازواج در تقویم میلادی مصادف با روز شنبه ۸ ژوئن سال ۲۰۲۴ است.

روز ازدواج

در تقویم رسمی ایران، سالروز ازدواج فرخنده و مبارک حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) که مصادف با اول ذی‌الحجه هر سال است، به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است. این روز خجسته به دلیل برکت ازدواج این دو معصوم گرانقدر تاریخ مناسبی برای زوج‌های جوان است تا جشن ازدواج خود را در این روز برپا کرده و با پیوند زدن دل‌های خود به زندگی حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، شادی خود را با این روز مبارک هم زمان کنند و تلاش کنند زندگی خوب و پربرکتی مثل حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) داشته باشند.

مهریه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)

در مورد میزان مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) اختلاف نظرهایی وجود دارد ولی با توجه به روایات متعدد مشخص است که مهریه آن حضرت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ درهم بوده است که متناسب با ارزش پولی آن زمان، مهریه‌ای متوسط (نه بسیار کم و نه زیاد) محسوب می‌شد. این میزان مهریه‌ای است که پیامبر (صلی الله علیه و آله) برای همه دختران امتش تعیین کرد که از آن به عنوان مهر السنه حضرت زهرا (سلام الله علیها) یاد می‌شود. علاوه بر این مهریه که ارزش مادی دارد، مهریه‌های معنوی دیگری نیز در برخی از روایات برای بانوی دوعالم ذکر شده است. یکی از این روایت‌ها اشاره به این دارد که حضرت زهرا (سلام الله علیها) از پیامبر (صلی الله علیه و آله) درخواست کرد تا از خدا بخواهد مهریه‌اش را شفاعت از مسلمانان گناهکار قرار دهد. همچنین در روایت دیگری آمده است که مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) در آسمان یک پنجم دنیا و ثلث بهشت و چهار رود فرات، نیل، نهروان و بلخ مقرر شده است.

سن ازدواج حضرت علی (علیه السلام)

بنا بر روایات تاریخی گفته شده است که امام علی (علیه السلام) در هنگام ازدواج با حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بیست و یک ساله بود.

سالگرد ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در سال ۱۴۰۳ چه روزی است ؟

سن ازدواج حضرت فاطمه (سلام الله علیها)

گفته شده است که حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در هنگام ازدواج ۹ تا ۱۱ ساله بودند که این سن برای ازدواج دختران در آن زمان عادی و معقول بوده است.

اختلاف سنی ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها)

بر اساس روایات دینی حضرت علی (علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بین ۱۰ تا ۱۲ سال اختلاف سنی داشته‌اند.

حدیث در مورد ازدواج علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها)

امام صادق (علیه‌السّلام) فرمود: آنگاه که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فاطمه را به ازدواج علی (علیه‌السّلام) درآورد، وارد بر دخترش شد، در حالی‌که فاطمه (سلام الله علیها) گریه می‌کرد. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: چرا گریه می‌کنی؟ به خداوند سوگند اگر در میان اهل بیتم کسی بهتر از علی بود همانا تو را به ازدواج او در می‌آوردم. من تو را از پیش خود به ازدواج او در نیاوردم، بلکه خداوند تو را برای علی تزویج نمود.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: خداوند متعال میان من و علی بن ابی‌طالب برادری ایجاد کرد و خداوند دخترم فاطمه را به ازدواج او در آورد. خداوند علی (علیه‌السّلام) را وصی و خلیفه‌ام قرار داد، پس علی از من است و من از اویم. دوستدار او دوستدار من و دشمن او دشمن من است. همانا فرشته‌ها بواسطه دوستی علی بن ابی‌طالب (علیه‌السّلام) به خداوند نزدیک می‌شوند.

جابر بن عبدالله انصاری می‌گوید: آنگاه که پیامبر (صلی الله علیه و آله) فاطمه را به ازدواج علی (علیه‌السّلام) در آورد، عده‌ای از مردم قریش گفتند یا رسول الله؛ فاطمه را با مهریه‌ای اندک به ازدواج علی درآوردی؟ پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: من او را به ازدواج علی در نیاوردم همانا خداوند در آن شب که به معراج رفتم، او را به عقد علی بن ابی‌طالب درآورد.

رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: من بشری مانند شما هستم. از میان شما همسر اختیار می‌کنم و دختران خود را به همسری مردان شما درمی‌آورم، مگر دخترم فاطمه که حکم تزویجش از آسمان آمده است.

اعمال روز ازدواج علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها)

ماه ذی‌الحجه آخرین ماه از سال قمری است که به دلیل رویدادهای مهمی که در آن رخ داده از اهمیت خاصی برخوردار است. برخی از اعمال اولین روز ماه ذی‌الحجه که مصادف با روز ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) است عبارتند از:

غسل

روزه: امام موسی بن جعفر (علیه السلام) می‌فرماید هر کس روز اول ماه ذی‌الحجه را روزه بگیرد، خداوند برای او پاداش عظیمی می‌نویسد.

نماز: خواندن نماز حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در این روز مستحب است. همچنین خواندن دو رکعت نماز در میان نماز مغرب و عشا نیز سفارش شده است. در هر رکعت این نماز بعد از سوره‬ حمد، یک مرتبه سوره‬ توحید و آیه‌ «وَ وَاعَدْنَا مُوسَی ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَ قَالَ مُوسَی لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لاَ تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ‌» خوانده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز