خبرگزاری کار ایران

کشف حلزون ناشناخته «شیشه‌ای» در این گودال

کشف حلزون ناشناخته «شیشه‌ای» در این گودال
کد خبر : ۱۴۸۲۴۰۱

دانشمندانی که با تجهیزات کوهنوردی به درون یک گودال مرتبط با یک غار زیرزمینی در شرق صربستان رفته بودند، در اعماق این غار موجود نسبتا بزرگی را دیدند که روی سنگی مرطوب در حال حرکت بود. بعد از بررسی‌ها معلوم شد که این یک گونه جدید است که قبلا به صورت مجزا و دقیق مورد توصیف علمی قرار نگرفته است.

طبق مطالعه‌ای که در تاریخ ۹ مه ۲۰۲۴ در مجله علمی «زوکیز» منتشر شد، گودال بررسی شده در کوه دویچا تنها یکی از ۳۰ سایتی بود که محققان بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ برای بررسی گونه‌های مختلف حیات وحش مورد بازدید قرار دادند. این تیم در اصل به دنبال گروهی از حلزون‌های نسبتا کوچک و معمولا کمیاب به نام ویترا بودند.

اما هنگامی که محققان غار زیرزمینی را کاوش کردند، دوازده حلزون «بزرگ» و ناشناخته پیدا کردند. آن‌ها با نگاهی دقیق‌تر به این جانوران متوجه شدند که گونه‌ای جدید کشف کرده‌اند؛ گونه‌ای که نامش را «ویترا ویرگو» یا «حلزون شیشه‌ای کوه دویچا» گذاشته‌اند.

این مطالعه می‌گوید حلزون شیشه‌ای کوه دویچا با عرض حدود ۲ دهم اینچ، نسبت به سایر گونه‌های هم‌خانواده‌اش بزرگ در نظر گرفته می‌شود. پوسته آن‌ها «شفاف» و به‌طور فشرده مارپیچی است و قسمت زیرین آن تقریبا صاف است. بدن نرم آن‌ها کاملا بدون رنگدانه است.

مانند سایر حلزون‌های ویترا، به گفته محققان، گونه جدید دارای اندام تناسلی نر و ماده است.

مطالعه می‌گوید حلزون‌های شیشه‌ای کوه دویچا روی صخره‌های خیس در یک غار زیرزمینی کوچک پیدا شدند. این جانوران «در اعماق گودال» زندگی می‌کردند و فقط در قسمت‌های تاریک‌تر یافت می‌شدند.

محققان این گونه جدید را به نام کوه دویچا که در آن کشف شد نامگذاری کردند و اینجا تا کنون تنها منطقه‌ای است که این گونه در آن یافت شده است. «دویچا» در زبان صربی به معنای «بکر» است، بنابراین گونه جدید با معادل لاتین آن، virgo نامگذاری شد.

مطالعه می‌گوید این گونه جدید با اندازه پوسته، شکل، رنگ بدن، اندام تناسلی و سایر ویژگی‌های فیزیکی ظریفش شناسایی و متمایز شده است. محققان تجزیه و تحلیلی از DNA گونه جدید ارائه نکردند.

منبع فرادید
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز