خبرگزاری کار ایران

شستن برنج قبل از پختن؛ درست یا اشتباه؟

شستن برنج قبل از پختن؛ درست یا اشتباه؟
کد خبر : ۱۴۶۵۹۷۷

اخیرا انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی درباره شستن برنج قبل از پخت و کاهش آرسنیک در آن، مورد توجه قرار گرفته است، سوال اینجاست آیا شستن برنج قبل از پختن فواید سلامتی دارد و سموم احتمالی در آن را از بین می‌برد.

برنج یک غذای اصلی برای بسیاری از افراد است. اما قبل از اینکه برنج خود را در یک قابلمه آب بریزیم و بپزیم، آیا بهتر است ابتدا آن را بشوییم؟

برنج چه دانه بلند و چه دانه کوتاه، سفید یا قهوه‌ای، یکی از رایج‌ترین غذاها در جهان است. اگر آشپزی می‌کنید، می‌توان گفت که احتمالاً برنج درست کرده‌اید. این فرآیند ساده معمولاً شامل جوشاندن دانه‌های برنج در آب داغ است تا زمانی که برنج نرم و پخته شود.

اگرچه شستن برنج پیش نیاز لازم برای تهیه این غذای رایج نیست، اما دلایل بهداشت غذایی و آشپزی برای این کار وجود دارد. کارشناسان مواد غذایی معتقدند که شستن برنج قبل از پختن کمک می‌کند که دانه‌های برنج به هم نچسبند و گوله گوله نشوند.

علاوه بر این، شستن برنج می‌تواند به شستن مواد نامطلوب از جمله خاک و چیزهای باقی مانده از مزرعه مانند سنگ‌ریزه‌های کوچک کمک کند.

شستشو همچنین می‌تواند برخی از میکروپلاستیک‌ها را از مواد غذایی حذف کند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داده که شستن برنج قبل از پختن، آلودگی پلاستیکی را ۲۰ تا ۴۰درصد کاهش می‌دهد.

همچنین شواهد محدودی وجود دارد که شستن برنج تجاری می‌تواند غلظت آرسنیک آن را کاهش دهد. آرسنیک به طور طبیعی در خاک و آب یافت می‌شود و سمی است.

یک بررسی در سال ۲۰۲۳ نیز غلظت آرسنیک غیر آلی به طور متوسط حدود ۹۲ قسمت در میلیارد (ppb) برای برنج سفید و ۱۵۴ ppb برای برنج قهوه‌ای گزارش کرده است.

اما تحقیقات نشان می‌دهد که آبکشی برنج می‌تواند یک راه حل خانگی برای کاهش سم در برنج سفید باشد. و برای حذف آرسنیک از برنج قهوه‌ای یا سفید، می‌توانید روش نیم جوش را امتحان کنید به این شکل که برنج را به مدت پنج دقیقه در آب جوش نیم‌پز کنید و سپس برنج را طبق معمول بپزید.

البته این تحقیقات قطعی نیست و برخی از کارشناسان هم معتقدند که شواهد قطعی درباره شستشوی برنج و کاهش سطح آرسنیک قطعی نیست.

منبع خبر آنلاین
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز