خبرگزاری کار ایران

راز مرگ یک کهکشان جوان: کشف جیمز وب

راز مرگ یک کهکشان جوان: کشف جیمز وب
کد خبر : ۱۴۵۷۸۵۵

در یک کشف شگفت‌انگیز، تلسکوپ فضایی جیمز وب پرده از روی یک کهکشان باستانی برداشته که در زمانی نه چندان دور پس از انفجار بزرگ متولد شده و سپس به طور ناگهانی از تشکیل ستاره‌های جدید باز ایستاده است.

این کهکشان که به عنوان قدیمی‌ترین کهکشان مشاهده‌شده تا به امروز شناخته می‌شود، رازهای بسیاری را در مورد سرنوشت خود و سایر کهکشان‌های اولیه در بر دارد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب، پنجره‌ای به گذشته دور جهان گشوده است. اخترشناسان با استفاده از این تلسکوپ، موفق به مشاهده یک کهکشان مرگ شده در زمانی شگفت‌انگیز شده‌اند: زمانی که جهان تنها ۷۰۰ میلیون سال داشت. این کهکشان به عنوان قدیمی‌ترین کهکشان مشاهده‌شده تا به امروز شناخته می‌شود.

این کهکشان جوان و نافرجام، به طور ناگهانی تشکیل ستاره‌های جدید را متوقف کرده است. گویی شمع زندگی آن به سرعت دمیده شده و در همان سرعت نیز خاموش شده است. ستاره‌شناسان هنوز نمی‌دانند که این خاموشی دائمی است یا موقت. آنها در حال بررسی عوامل مختلفی هستند که می‌توانند باعث توقف تشکیل ستاره در یک کهکشان شوند.

یکی از احتمالات، وجود یک سیاه‌چاله کلان‌جرم در مرکز این کهکشان است. جاذبه قدرتمند این سیاه‌چاله می‌تواند گاز و غبار لازم برای تشکیل ستاره را به داخل خود بکشد و مانع از تولد ستاره‌های جدید شود.

احتمال دیگر، بازخورد ناشی از تشکیل ستاره‌ها است. زمانی که یک ستاره تشکیل می‌شود، انفجارهای قدرتمندی از خود ساطع می‌کند. این انفجارها می‌توانند گاز و غبار اطراف ستاره را به بیرون رانده و از تشکیل ستاره‌های جدید در آن منطقه جلوگیری کنند.

کشف این کهکشان مرموز، سؤالات جدیدی را در مورد تشکیل و تحول کهکشان‌ها مطرح می‌کند. ستاره‌شناسان با مطالعه بیشتر این کهکشان و مقایسه آن با دیگر کهکشان‌ها، می‌توانند به درک بهتری از راز مرگ آن و همچنین تاریخچه جهان دست پیدا کنند.

منبع فرادید
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز