احمدینژاد در کنکور ارشد!
داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد سال۹۳ رشته «علوم سیاسی و روابط بینالملل» امسال با سوالاتی روبهرو شدند که به رییس دولت نهم و دهم و چگونگی آمدن و قدرت گرفتن او مربوط میشد.
سوالهای کنکور درباره سیاستهای دولت های نهم و دهم داوطلبان را غافلگیر کرد.
به گزارش اعتماد، اگرچه این روزها چندان خبری از محمود احمدینژاد نیست اما کنکور کارشناسی ارشد امسال طی هفته گذشته بازهم رییسجمهور پیشین را خواسته یا ناخواسته خبرساز کرد.
داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد سال۹۳ رشته «علوم سیاسی و روابط بینالملل» امسال با سوالاتی روبهرو شدند که به رییس دولت نهم و دهم و چگونگی آمدن و قدرت گرفتن او مربوط میشد.
سوال از تاریخ معاصر ایران در کنکورهای رشتههای علوم انسانی معمولا به دوران پهلوی دوم، انقلاب اسلامی یا نهایتا دوران سازندگی ختم میشد، اما سوال از تحولات تاریخ معاصر ایران در فاصله سالهای ۹۲-۸۴ در کنکور امسال در کنار سوالاتی که به دوران ابوالحسن بنیصدر، دوره سلطنت پهلوی، رضا شاه و… مربوط میشد، به نحوی داوطلبان را برای پاسخ سرگردان کرده بود، چراکه به اعتقاد داوطلبان این سوالات مشابه سوالات گزینش بود و نمونه آن در سالهای گذشته در کنکورهای سراسری چندان معمول نبوده است.
دلیل پیروزی احمدینژاد در انتخابات ۸۴ با گزینههای پاسخی همچون، شعارهای مردمگرایانه و حمایت روشنفکران و هنرمندان، حمایت نهادهای حکومتی و احزاب اصلاحطلب، سیاستهای انتخاباتی اصولگرایان، شکاف بین اصلاحطلبان، حمایت جبهه پایداری، گروه آبادگران، مجاهدین انقلاب و مراجع تقلید یکی از سوالات کنکور کارشناسی ارشد علوم سیاسی بود که هر چهار گزینه براساس تجزیه و تحلیل شخصی داوطلبان میتوانست پاسخ صحیح باشد.
در سوال دیگری اقدامات احمدینژاد برای توسعه روستاها در کنار اقدامات دولت مصدق، امینی، و شهید رجایی قرار گرفته بود که بازهم داوطلبان را برای پاسخ صحیح مردد میکرد.
نامههای ارسالی از سوی احمدینژاد به رهبران سیاسی موضوع سوال دیگر درس تحولات سیاسی اجتماعی از مشروطیت تاکنون بود که هر چهار گزینه پاسخ در نظر گرفته شده برای این سوال نیز میتوانست به نحوی صحیح یا غلط باشد.
آزمون کارشناسی ارشد با یک هفته تاخیری که به سبب بارش برف و شرایط بحرانی در شمال کشور به تعویق افتاده بود، در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد.
داوطلبان در نخستین روز برگزاری این آزمون به حوزههای امتحانی مشخص شده رفتند تا سرنوشت سالهای آینده خود را رقم بزنند، اما خبر نداشتند که قرار است با چند پرسش عجیب در آزمون سراسری کارشناسی ارشد علوم سیاسی و روابط بینالملل روبهرو شوند.
سوالهایی که شبیه به گزینش بود تا مطرح کردن مسائل تخصصی و علمی. چون هزاران داوطلب دیگر برای شرکت در آزمون علوم سیاسی و روابط بینالملل راهی این دانشگاه شدم تا در آزمون شرکت کنم. آزمون بر اساس زمان اعلام شده راس ۳ بعدازظهر برگزار شد.
با وجود نظم و امنیتی که قبل و در حین برگزاری آزمون در محیط این دانشگاه و جلسه برقرار بود اما داوطلبان با پرسشنامهیی دارای چند سوال خاص روبهرو شدند. با کمی دقت میشد متوجه واکنش داوطلبان به این پرسشها شد.
واکنشی که تنها منتهی به نگاهی به دور و بر و دیگر داوطلبان میشد، چرا که هیچ کار خاصی از داوطلبان در این زمینه بر نمیآمد و بعد از وقفهیی دوباره مشغول مشکی کردن گزینههای سفید میشدند. این تعجب حتی بعد از اتمام آزمون هم با آنها همراه بود و از یکدیگر در مورد بعضی سوالهای خاص که جوابهای خاصی را میطلبید سوال میکردند اما به هیچ جواب قطعی و درستی دست پیدا نمیکردند.
سوالهای ابهامبرانگیز!
سوالهایی که بسیار جلبتوجه میکرد، نه مربوط به دوران قاجار یا پهلوی و نه مربوط به سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی و بازرگان میشد، بلکه مربوط به همان فردی میشد که محل سکونتش زمانی در پاستور بود و اکنون چند صد متری با محل برگزاری آزمون فاصله دارد، «محمود احمدینژاد»! در چندین سوال کنکور ارشد علوم سیاسی و روابط بینالملل حضور داشت و سوالها مربوط به روی کار آمدن احمدینژاد، سیاستهای بینالمللی و اقتصادی دولت وی میشد.
و اما این سوالهای ابهامبرانگیز چه بود؟ «اعتماد» توانسته به چند سوال از سوالهایی که مربوط به احمدینژاد میشد، دست پیدا کند.
برخی از این سوالات چنین بودند:
(احمدینژاد گزینهیی در کنار امینی، مصدق و شهید رجایی) نخستین تلاش جدی برای اصلاح روستاها و بهبود وضعیت روستاییان توسط کدام دولت صورت گرفت؟
گزینههایی که برای جواب به این سوال مطرح شده بود از این قرار بوده است:
دولت مصدق در سال ۱۳۳۱. دولت امینی در سال ۱۳۴۱. دولت احمدینژاد در سال ۱۳۸۴. دولت شهید رجایی در سال ۱۳۵۹.
عوامل روی کار آمدن احمدینژاد سوال شد.
علت اصلی پیروزی احمدینژاد در انتخابات سال ۱۳۸۴ چه بود؟
گزینههای جواب:
شعارهای مردمگرایانه و حمایت روشنفکران و هنرمندان. حمایت نهادهای حکومتی و حمایت بخشهایی از احزاب اصلاحطلب، سیاستهای انتخاباتی اصولگرایان. شعارهای مردمگرایانه و شکاف در جبهه اصلاحطلبان. حمایت جبهه پایداری، گروه آبادگران، مجاهدین انقلاب اسلامی و مراجع تقلید.
سوال دیگری که مطرح شده بود در رابطه با سیاست خارجی دولت احمدینژاد بود؛
هدف اصلی دولت نهم از ارسال نامه به رهبران سیاسی دنیا…
گزینههای مورد نظر برای جواب عبارت بودند از؛
ایجاد اتحادیه سیاسی، نظامی علیه کشورهای سلطهگر جهانی. تشویق رهبران کشورهای جهان به قطع رابطه با اسراییل. تغییر ذهنیت افکار عمومی به نفع جمهوری اسلامی ایران بود. نشان دادن برتری نظامی جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای منطقه خاورمیانه.
مطرح شدن این سوالات و چندین سوال دیگر در کنکور کارشناسی ارشد باعثشده بود تا بعد از کنکور بسیاری از داوطلبان از ارائه این سوالات متعجب باشند و با سردرگمی از دیگران در مورد جوابهایی که به این سوالات داده بودند پرس و جو کنند و بعد هم به این نتیجه برسند که هیچ داوطلبی پاسخی یکسان با پاسخ آنها نداده است چرا که بر اساس تحلیل، شناخت و گرایش سیاسی خود گزینهیی را به عنوان پاسخ صحیح انتخاب کردهاند. روی هر کدام از گزینههایی که به عنوان پاسخ برای این سوالات جنجالی مطرح شده بود، میشود بسیار بحثو گفتوگو کرد.
این مباحثاز آنجا به نتیجه نمیرسید که در هشت سال گذشته فضای دانشگاه مطلوب بحثسیاسی نبود. در کلاسهای رشته علوم سیاسی، درسهایی چون مبانی علم سیاست، روابط بینالملل و تاریخ تحولات و… در مورد سیاستهای به کار گرفته شده از سوی محمود احمدینژاد و دولت وی مباحثهیی انجام نمیگرفت و اساتید خود را موظف میدانستند که مسائل تخصصی را به دانشجویان آموزش بدهند تا سیاستهای دولتهای نهم و دهم.