نحوه پرپشت کردن محبوب ترین گیاه خانه های ایرانی
افزایش سرعت رشد پتوس، به فاکتورهای زیادی وابسته است، از شرایط محیطی و نحوه نگهداری گرفته تا استفاده از انواع کود و … . گلهای آپارتمانی پتوس، بسیار مقاوم است و نیاز به رسیدگی تخصصی ندارد.اما برای پرپشت کردن این گیاه باید ترفندهایی را بلد باشید.
نحوه پرپشت کردن پتوس: نکات و ترفندها
گیاه پتوس با شاخ و برگ های براق و رشد دنباله دار خود، به دلیل نگهداری و سازگاری زیاد با محیط، مورد علاقه علاقه مندان به گیاهان آپارتمانی است. با این حال، گاهی اوقات برگهای پتوس ممکن است تَنَک و پراکنده به نظر برسد و برای پرتر و شاداب شدن نیاز به تقویت داشته باشد. در این مقاله به راهکارهای پرپشت کردن گیاه جذاب پتوس در خانه می پردازیم.
۱-به گیاهتان کود بدهید.
پتوس گیاهی است که به کود زیاد نیاز ندارد, اما اگر میخواهید برای رشد بیشتر تحریکش کنید, لازم است کمی به آن کود بدهید. اگر چندین سال است که در همان گلدان رشد می کند, حتما این روش را امتحان کنید.
میتوانید یک یا دو بار در ماه, از کود ورمی کمپوست یا کود مایع برای غنی سازی خاک استفاده کنید. کوددهی برای پهن شدن برگ پتوس، موثر است.
برای کود جامد, مقدار مناسبی از کود را بروی خاک گلدان ریخته و با کمک بیلچه باغبانی, به آرامی با خاک مخلوط نمایید. سپس گیاه را آبیاری کنید تا کود فعال شود.
اگر از کود مایع استفاده میکنید, مقدار توصیه شده از کود را با آب مخلوط کرده و با آبپاش بر روی خاک گلدان بریزید.
لازم است به یاد داشته باشید که کود زیاد, میتواند به گیاهتان آسیب بزند. اگر شک دارید که کود بیش از حد استفاده کردهاید, با تعویض خاک گلدان، به گیاه خود کمک کنید.
۲-گیاهتان را به خوبی هرس کنید.
پتوس برای پرپشت شدن, نیاز به هرس کردن مداوم دارد. اگر آن را هرس نکنید, شاخه ها بلند شده و نازکتر و نازکتر به نظر میآیند. آنها معمولا به سمت قسمتهایی که نور کمتر دارند رشد میکنند, برگ ها پراکنده شده و نامرتب به نظر میآید.
وسایل مورد نیاز:
-
قیچی هرس
-
آبپاش
-
کود مایع یا ورمی کمپوست
-
دستکش باغبانی
-
بیلچه باغبانی
اگر می خواهید گیاهتان از بالا پرپشت شود, فقط لازم است قیچی هرس را برداشته و شاخه هایی که به سمت بیرون و پایین گلدان رشد کرده اند را ببرید, در نتیجه برگهای جدید از شاخه های بالایی گیاه رشد میکنند.
در هنگام هرس, فقط زیر گره برگ (محل اتصال برگ به ساقه) را ببرید. با اینکار, انتهای همه شاخهها, رشد جدید وجود خواهد داشت. میتوانید شاخه های بریده را به عنوان قلمه برای تکثیر, در گلدانی دیگر بکارید.
۳-به اندازه کافی آبیاری کنید
برگ های پیچ خورده و قهوه ای شدن لبه برگ ها, نشانه معمول برای کم آبی گیاه پتوس است. برای سلامتی و پرپشت شدن گیاهتان, یک برنامه مرتب برای آبیاری آن در نظر بگیرید. برگ های آسیب دیده را کنده و با آبیاری مناسب, به بهتر شدن گیاه کمک کنید.
البته در مورد آبیاری پتوس, باید بسیار دقت کنید. زیرا آب زیاد, میتواند به سلامتی گیاه آسیب بزند. با آبپاش, مقداری آب در گلدان بریزید تا زمانی که کمی آب از سوراخ های زهکشی کف گلدان بیرون بیاید. فاصله بین آبیاری ها باید به گونه ای باشد که قبل از آبیاری جدید, خاک کاملا خشک شده باشد.
برای تست خشک بودن خاک, با انگشتان روی خاک گلدان را فشار دهید, اگر خاک به دستتان چسبید, به این معنی است که خاک هنوز خیس است و باید تا خشک شدن آن صبر کرده و بعد آبیاری نمایید.
۴-گیاه را در محل پرنورتری قرار دهید
ممکن است متوجه شده باشید که گیاه پتوسی که در محل پرنورتری قرار دارد, سبزتر و متراکم تر به نظر میآید. دلیل آن ساده است, این گیاه به نور مناسب برای رشد نیاز دارد. نور زیاد و غیر مستقیم باعث رشد سریع پتوس میشود.
گیاهانی که در مکانهای تاریکتر هستند, رشد کندتری دارند, تنوع رنگشان را از دست میدهند و نازکتر میشوند. این تغییرات به این دلیل است که گیاه به سمت نور کشیده میشود, در نتیجه بین هر گره برگ جدید فاصله میافتد و گیاه نازکتر به نظر میرسد.
اما, مشکل دیگری هم وجود دارد. شما نمیتوانید پتوس را زیر نور مستقیم خورشید بگذارید. این گیاه نیاز به تعادل نوری خاصی از نور مناسب غیرمستقیم دارد. بهترین منطقه برای نگهداری از پتوس, یک تا دو متر فاصله از پنجره جنوبی, شرقی یا غربی است.
۵-از دمای مناسب محیط, اطمینان حاصل نمایید
پتوس دمای محیطی بین ۱۹ تا ۲۹ درجه سلسیوس را ترجیح میدهد. اگر گیاه در معرض استرس دمایی قرار بگیرد, برگ هایش چروک میخورد. گرمای زیاد در طولانی مدت و نور مستقیم خورشید میتواند باعث سوختن برگ ها شود و مسلما به پرپشت شدن گیاه کمکی نمیکند!
پتوس گیاهی ست که به راحتی رشد میکند تا زمانی که به درستی هرس شود و شرایط دیگری که گفته شد را رعایت کنید, میتوانید به زودی شاهد پرپشت شدن و زیبایی گیاهتان باشید.
اگر گیاه پتوس پس از کوددهی علائمی از رشد جدید نشان نداد چه باید بکنم؟
اگر گیاه پتوس شما پس از بارور شدن علائم رشد جدید را نشان نمی دهد، ممکن است عوامل متعددی در این امر دخیل باشند. این کارها را باید انجام دهید:
-
نور را بررسی کنید: گیاهان پتوس برای رشد به نور غیرمستقیم متوسط تا روشن نیاز دارند. اگر گیاه شما در محلی است که خیلی تاریک است، ممکن است رشد خوبی نداشته باشد. انتقال آن را به مکانی در نظر بگیرید که بتواند نور غیرمستقیم بیشتری را دریافت کند.
-
روش های آبیاری را ارزیابی کنید: هم آبیاری بیش از حد و هم زیر آبیاری می تواند مانع رشد شود. بین دو آبیاری باید اجازه داد که خاک کمی خشک شود. اگر خاک به طور مداوم خیلی مرطوب یا خیلی خشک است، برنامه آبیاری خود را بر این اساس تنظیم کنید.
-
ارزیابی دما: پتوس ها دمای بین ۶۵-۸۵ درجه فارنهایت (۱۸-۲۹ درجه سانتی گراد) را ترجیح می دهند. اگر گیاه شما در مکانی است که خیلی سرد است یا دچار وزش باد می شود، ممکن است تحت فشار قرار گیرد و رشد آن متوقف شود.
-
بررسی آفات و بیماری ها: پتوس خود را برای هر گونه علائم آفات یا بیماری بررسی کنید. آفات رایج مانند کنه عنکبوتی، شپشک آردآلود یا فلس می توانند بر سلامت گیاه تأثیر بگذارند. هر گونه آلودگی را با صابون حشره کش یا روغن چریش درمان کنید. برای مسائل بیماری، مانند پوسیدگی ریشه، ممکن است لازم باشد گیاه را پس از برداشتن هر گونه ریشه آسیب دیده در خاک تازه بکارید.
-
گلدان مجدد را در نظر بگیرید: اگر پتوس شما ریشه دارد، ممکن است به فضای بیشتری برای رشد نیاز داشته باشد. بررسی کنید که آیا ریشه ها دور گلدان می چرخند یا از سوراخ های زهکشی بیرون می آیند. اگر چنین است، گیاه را در گلدان کمی بزرگتر با خاک تازه قرار دهید.
-
سطوح مواد مغذی را بررسی کنید: اگر گیاه به کود پاسخ نمی دهد، ممکن است خاک قبلاً دارای مواد مغذی باشد که می تواند مضر باشد. خاک را با آب مقطر بشویید تا نمک ها و کودهای اضافی حذف شوند.
-
حفظ رطوبت: گیاهان پتوس محیط مرطوب را ترجیح می دهند. اگر هوا خیلی خشک است، از یک مرطوب کننده استفاده کنید یا گیاه را روی سینی سنگریزه با آب قرار دهید تا رطوبت اطراف گیاه افزایش یابد.
-
صبور باشید: گاهی اوقات، واکنش پتوس به تغییرات ممکن است زمان ببرد. به مراقبت مداوم ادامه دهید و گیاه را برای رشد جدید زیر نظر بگیرید.
۷ ترفند عالی برای تقویت پتوس
برای پرپشت شدن پتوس علاوه بر روش بالا مراقبتهای مناسب و نکات زیر را رعایت کنید:
-
گلدانی با سوراخهای زهکشی انتخاب نمایید تا آب اضافی از آن خارج شده و ریشهها آبگیر نشوند.
-
برای پرپشت کردن گیاه پتوس از خشک شدن خاک و همچنین آبیاری بیش از حد گیاه اجتناب کنید.
-
گیاه پتوس در محیطهای مرطوب بهتر رشد میکند، پس در هوای خشک با اسپری کردن آب برگها و گذاشتن ظروف آب در اطراف گلدان، رطوبت هوا را افزایش دهید.
-
گیاه پتوس به دماهای معتدل و معتدل گرم نیاز دارد، در زمستان گیاه را در محیط سرد و بیرون از خانه قرار ندهید.
-
برای پرورش و رشد بهتر گیاه پتوس،از کودهای مخصوص گیاهان خانگی یا کودهای آلی استفاده کنید.
-
برای رشد و پرپشت شدن گیاه،از خاک کشاورزی با کمی خاک رس و پیت مخلوط با خاک باغچه استفاده کنید.
-
آفتابگیری زیاد میتواند باعث خشک شدن زودهنگام برگهای پتوس شود پس بهتر است از نور غیرمستقیم یا نور طبیعی ملایمتر استفاده کنید