خبرگزاری کار ایران

دختری که پسر «دونگی» را امپراتور کرد

دختری که پسر «دونگی» را امپراتور کرد
کد خبر : ۱۴۵۳۷۴۲

ملکه اینوون که در پانزده سالگی با امپراتور سوکجونگ ازدواج کرد، جناح سیاسی خود را تغییر داد و نقش تعیین‌کننده‌ای در امپراتور شدن یی‌گئوم (فرزند دونگی‌یی) ایفا کرد.

بر خلاف دونگ‌یی (دونگی) و بانو جانگ، همسران قبلی امپراتور سوکجونگ که از خاندان‌هایی غیر سلطنتی و از طبقات متوسط جامعه بودند، اینوون در خاندانی اشرافی متولد شده بود و نسبش با فاصلۀ ۹ نسل به پادشاه جئونگ‌جونگ (دومین پادشاه سلسلۀ جوسئون) می‌رسید. به همین دلیل بود که اینوون بعد از ازدواج با امپراتور توانست عنوان رسمی ملکه را به دست بیاورد.

اینوون در سیزدهمین سال سلطنت امپراتور سوکجونگ به دنیا آمد و زمانی که تنها ۱۵ سال داشت، با امپراتور ۴۲ ساله ازدواج کرد. این ازدواج در سال ۱۷۰۲ میلادی انجام شد، یعنی زمانی که ملکه اینهیون از دنیا رفته بود و بانو جانگ به اتهام «جادو کردن» ملکه اینهیون اعدام شده بود.

دختری که پسر «دونگی» را امپراتور کرد

اوه یئون سو در سریال دونگ‌یی نقش ملکه اینوون را ایفا کرد

در این زمان دونگ‌یی تنها همسر زندۀ امپراتور بود که فرزند پسر داشت اما از آنجایی که نسب اشرافی نداشت نمی‌توانست ملکۀ رسمی دربار شود.

ظاهرا سوکجونگ و اینوون صاحب فرزندی نمی‌شوند و به همین دلیل اینوون، فرزند پسر دونگ‌یی یعنی «یی گئوم» را به فرزندخواندگی قبول می‌کند. یی‌گئوم بعدها با حمایت کامل ملکه اینوون به بیست و یکمین امپراتور سلسلۀ جوسئون تبدیل شد. قبل از او یی‌یون فرزند بانو جانگ به مقام امپراتوری رسیده بود و جناح جنوب می‌خواستند که اشراف‌زادۀ دیگری غیر از فرزند دونگ‌یی را جانشین او کنند؛ اما با حمایت ملکه اینوون این نقشه ناکام ماند.

آنطور که مورخان سلسلۀ جوسئون نوشته‌اند، اینوون در سال‌های اول ازدواجش با امپراتور از بیماری‌های مختلف پوستی مثل سرخک و آبله رنج می‌برد و در یکی از این موارد، دونگ‌یی بانوان خدمتگزار قصر را برای پیدا کردن درمانی برای بیماری ملکه به خارج از قصر اعزام کرد؛ ماموریتی که با موفقیت انجام شد و باعث بهبودی ملکه شد.

دختری که پسر «دونگی» را امپراتور کرد

مجموعه مقبره‌های سلطنتی در شهر گویانگ؛ مقبرۀ اینوون نیز در همین مجموعه قرار دارد

یکی از نقاط عطف زندگی ملکه اینوون این بود که او با اینکه در اصل و به لحاظ خانوادگی وابسته به جناح جنوب بود، به تدریج به سمت جناح غرب گرایش پیدا کرد (همان جناحی که دونگ‌یی هم وابسته به آن بود)؛ قبول فرزند دونگ‌یی به فرزندخواندگی و حمایت از امپراتوری او نیز در همین چارچوب قابل درک است.

گفته شده که اینوون در زمان زندگی خود به عنوان ملکۀ مادر، سه کتاب نیز به نگارش درآورد. او در سال 1757 در سن 69 سالگی از دنیا رفت و در نزدیکی مقبرۀ امپراتور سوکجونگ و ملکه اینهیون به خاک سپرده شد.

دختری که پسر «دونگی» را امپراتور کرد

چهرۀ ملکه اینوون در سریال هائچی

شخصیت ملکه اینوون در سریال‌های کره‌ای (از جمله افسانه دونگ‌یی) متعددی به تصویر کشیده شده است که تازه‌ترین آن‌ها سریال هائچی در سال 2019 بوده است. این سریال ماجرای امپراتور شدن پسر دونگ‌یی را روایت می‌کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز