برای تازه ماندن شیرینی خشک و باقلوا در عید نوروز چه کنیم؟
شیرینی خشک و باقلوا به دلیل طعم خوب و لذیذشان در میان مردم بسیار محبوب هستند، از این رو اطلاع داشتن از روشهای نگهداری شیرینی خشک و باقلوا مهم است.
باقلوا یکی از شیرینی های محبوب و لذیذی است که در کشور ایران، ترکیه و برخی از کشورهای عربی تهیه می شود. پایه این دسر خوشمزه خمیر می باشد و درون آن با انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام… پر می شود. در نهایت با شهد مخصوصی که روی باقلوا ریخته می شود آماده سرو می شود. در مناطق مختلف مواد میانی باقلوا متفاوت است.
در شهرهای یزد، قزوین و تبریز، باقلوا به عنوان یک دسر مجلسی در مهمانی ها و مجالس با طعمی بی نظیر و ویژه تهیه می شود و یکی از سوغاتی های مشهور این شهرها می باشد.
روش های نگهداری از شیرینی باقلوا
برای نگهداری کوتاه مدت شیرینی در یخچال بهتر است آنها را در جعبه های در بسته داخل کیسه های نایلونی بدون منافذ قرار داده شود.
از قرار دادن بسته های شیرینی در در معرض نور آفتاب خودداری نمائید.
برای نگهداری طولانی مدت شیرینی، حتما جعبه ها را در کیسه های بدون منفذ نایلونی یا نایلکس قرار داده و در فریزر نگهداری نمایید تا زمان کیفیت مطلوب آنها افزایش پیدا کند.
زمان مصرف مطلوب شیرینی جات بستگی به نحوه نگهداری و رعایت نکات فوق دارد. به طور کلی باید بر حسب نیاز شیرینی خریداری کنید و از نگهداری طولانی مدت آن خود داری کنید.
شیرینی جات را از جایی تهیه کنید که آنها را در یخچال نگهداری و عرضه نماید.
روش نگهداری شیرینی خشک
رطوبت کمتر شیرینی خشک نسبت به شیرینی تر، دلیل ماندگاری بیشتر آن است. شیرینی خشک را می توان 2-1 هفته بیرون از یخچال و در جای خنک نگهداری کرد. همچنین می توان به مدت یک ماه در فریزر قرار داد.
البته باید توجه داشت که هر چقدر مدت زمان نگهداری شیرینی خشک کوتاه تر باشد، بهتر است، زیرا احتمال اکسید شدن روغنی که در تهیه آن به کار می رود، در طولانی مدت افزایش پیدا می کند بنابراین به اندازه نیاز شیرینی خریداری نمایید.
یکی از روش های افزایش مدت ماندگاری شیرینی، به خصوص شیرینی های عید، این است که در ظروف در دار نگهداری شوند. برای این کار لازم است شیرینی ها را به صورت ردیفی در کنار هم قرار دهید و برای جلوگیری از چسبیدن شیرینی ها به یکدیگر و خرد شدنشان نیز می توانید ورقه ای از کاغذ روغنی بین ردیف های بالا و پایین قرار دهید سپس برای مدت کوتاه در یخچال بگذارید تا شیرینی تازه تر بماند.
نگهداری طولانی مدت شیرینی خشک باعث مسمومیت نمی شود، اما علاوه بر اینکه تازگی خود را از دست می دهد، به دلیل اکسید شدن روغن در تمام گروه های سنی، می تواند حداقل بروز مشکلات گوارشی را در پی داشته باشد.
گندیدن تنها نشانه خرابی نیست !
چنانچه در این بخش از نمناک گفته ایم تغییر ظاهری و خرد شدن شیرینی ها نیز نوعی خرابی به شمار می رود. برای چیدن شیرینی ها روی هم باید از کاغذ روغنی استفاده کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از خرد شدن باعث می شود شیرینی ها به هم نچسبند.
نگهداری در ظرف در بسته !
برای نگهداری شیرینی ها از ظرف در دار استفاده کنید. چیدن شیرینی در ظروف مخصوص شیرینی خوری فقط باعث زیباتر دیده شدن می شود و نمی تواند از خشک شدن آنها جلوگیری کند.
خشک شدن شیرینی خشک !
نگهداری هر نوع شیرینی به صورت تکی باعث می شود تا زودتر خشک شده و کیفیت و طعم خوب ابتدایی خود را از دست دهد. برای جلوگیری از خشک شدن شیرینی ها بهتر اسـت شیرینی ها را بـه صورت ردیفی کنار و روی هم بچینید تا کمتر در معرض هوا قرار بگیرند و دیرتر خشک شوند.
ریختن آب روی شیرینی ها ممنوع !
یکی از نکات بسیار مهم در نگهداری انواع شیرینی این اسـت کـه باید آنها را در فضای نمناک و رطوبت دار نگهداری نکنید. برای نگه داری از شیرینی ها، فضای خشک و خنک اسـت.
جعبه های شیرینی با خاصیت نگه دارنده
هنگامی که جعبه شیرینی را در یخچال می گذارید باید مواد غذایی که بو دارند را دورتر از جعبه قرار دهید با بسته نگه داشتن درب جعبه از مزه گرفتن شیرینی ها پیشگیری کنید. باوجود این جعبه ها شیرینی ها بـه سادگی بوی مواد غذایی دیگر را بـه خود نمیگیرند.
منبع: چاره دان