خورش به آلوی اصفهانی را با این روش ویژه بپزید
خورش به آلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهررضای اصفهان برمیگردد و طعم ملس دلنشینی دارد.
خورشتهای ایرانی ازجمله غذاهای سنتی و اصیل هستند که از گذشته تا امروز طرفدار دارند و محبوباند. خورشتهای اصیل ایرانی شامل خورش فسنجان، قرمه سبزی، خورش قیمه، خورش بادمجان و انواع خورشتهای محلی ازجمله آنها است. در این میان خورش به آلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که همزمان با فصل پاییز و زمستان و رسیدن میوه به پخت این خورش شروع میشود. معمولا در شهرهای مختلف خورش به را به روشهای متفاوت میپزند، اما خورش به آلوی شهررضای اصفهان یکی از خوشمزهترین انواع خورشتهای به است که طعم بسیار متفاوتی دارد. خورش به از آنجا که دارای میوه به است، طعم ملس و تقریبا شیرینی دارد، بنابراین جزء دسته غذاهای شیرین محسوب میشود. اگر به غذاهای شیرین علاقه دارید و دوست دارید با بهترین دستور پخت خورش به آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با هم این خورش خوشمزه اصیل اصفهانی را درست کنیم.
مواد لازم
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
به درشت: ۲ عدد
آلو خورشتی: ۱ لیوان
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: نصف پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
شیره انگور یا خرما: ۲ قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: ۵ عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
برای شروع کار ابتدا پیاز را پوست و بعد خرد کنید. پیازهای خرد شده را همراه با روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا پیازها نرم و طلایی شوند. بعد گوشت خورشتی را همراه با زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و کمی با پیاز داغ تفت بدهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید و بعد ۲ لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۲ ساعت زمان بدهید تا گوشت با حرارت کم کاملا بپزد.
در این فاصله به را خوب بشویید و تخم وسطش را خارج کنید. بعد به را به صورت حبهای خرد کنید و با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب سرخ کنید تا به سبک شود. برای عطر بهتر مقداری دارچین روی به بریزید. وقتی گوشت پخت، بههای سرخ شده را همراه با رب انار به قابلمه خورش اضافه کنید و هم بزنید تا رب انار مخلوط شود. حالا گردوهای خرد شده را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و ۴۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا خورش جا بیفتد. بعد از این مدت زمان آلو خورشتی را که از قبل خیس دادهاید، همراه با نمک به خورش اضافه کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا خورش حسابی جا بیفند و غلیظ شود. در آخر شیره انگور و زعفران دم کرده را اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. خورش به آلوی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را داخل ظرف سرو بکشید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ خورش به آلو به صورت ملس سرو میشود، ولی درنهایت طعم آن سلیقهای است و اگر به غذای شیرین علاقه ندارید، میتوانید شیره انگور را از دستور حذف کنید.
۲ ـ همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث میشود اگر آلو دارای شنریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید. اگر از آلوی بخارا استفاده میکنید، نیم ساعت آخر پخت آلو را داخل خورش بریزید و اگر از آلوی دیرپز استفاده میکنید، بهتر است آلو را کمی زودتر و همراه با به، به قابلمه خورش اضافه کنید.
۳ ـ میوه به یکی از میوههای خوشبو و بهشتی است که طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد و دارای خواص بیشماری برای بدن است. به سرشار از ویتامین A، B و املاح آهکی است؛ همچنین به دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئید، گلوسید و لیپید است که برای سلامت قلب، معده و دستگاه گوارش و آرامش اعصاب مفید است. این میوه در ایران در استانهای فارس، اصفهان، کرمان و اردبیل تولید میشود. برای تهیه این غذا به بهتر است از بههای زرد و کاملا رسیده و سالم استفاده کنید. بهتر است برای پخت این خورش به را با پوست استفاده کنید. حتما به را سرخ کنید تا داخل خورش وا نرود.
۴ ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه خورش به آلو سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید.
منبع: فرارو